امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
افزونه جلالی را نصب کنید. - 29 محرم 1448
شناسه خبر : 374174
  پرینت تاریخ انتشار : 14 جولای 2026 - 14:48 | 3 بازدید

۱۷ مرکز کمپ ترک اعتیاد در چهارمحال‌وبختیاری وجود دارد

به گزارش ایکنا از چهارمحال‌وبختیاری معصومه محمدی، مدیرکل بهزیستی چهارمحال‌وبختیاری امروز ۲۳ تیر در نشست با اصحاب رسانه، ضمن تبریک فرارسیدن هفته بهزیستی، اظهار کرد: بهزیستی یک سازمان تسهیل‌گر است که دسترسی به خدمات را برای افراد واجد شرایط آسان‌تر می‌کند، همچنین متولیان اصلی این سازمان زنان، کودکان، ایتام، معلولان، سالمندان و بیماران اعصاب و […]

۱۷ مرکز کمپ ترک اعتیاد در چهارمحال‌وبختیاری وجود دارد


معصومه محمدی، مدیرکل بهزیستی چهارمحال‌وبختیاریبه گزارش ایکنا از چهارمحال‌وبختیاری معصومه محمدی، مدیرکل بهزیستی چهارمحال‌وبختیاری امروز ۲۳ تیر در نشست با اصحاب رسانه، ضمن تبریک فرارسیدن هفته بهزیستی، اظهار کرد: بهزیستی یک سازمان تسهیل‌گر است که دسترسی به خدمات را برای افراد واجد شرایط آسان‌تر می‌کند، همچنین متولیان اصلی این سازمان زنان، کودکان، ایتام، معلولان، سالمندان و بیماران اعصاب و روان هستند، اما گروه دیگری از مردم نیز وجود دارند که می‌توانند با ارائه شرایط خود از خدمات این سازمان استفاده کنند.

مدیرکل بهزیستی چهارمحال‌وبختیاری بیان کرد: تعداد ۲۷ هزار و ۳۸۴ معلول، ۴ هزار و ۵۶۹ زن سرپرست خانواده، ۱۴ هزار و ۸۶۸ سالمند، ۵۰ هزار و ۶۳۰ خانوار که به تفکیک افراد ۹۵ هزار ۶۷۶ نفر هستند از خدمات سازمان بهزیستی در این استان بهره‌مند می‌شوند و تحت حمایت نیز قرار می‌گیرند.

وی افزود: همچنین سازمان بهزیستی به خانوارهای دهک پایین که دارای فرزندان چند قلو هستند در زمینه اشتغال، تهیه پوشک و … خدمت‌رسانی می‌کنند که در حال حاضر ۸۱۱ خانوار دارای فرزند دوقلو و ۶۹ خانوار دارای فرزند سه قلو در استان وجود دارد و از خدمات این سازمان بهره‌مند می‌شوند.

محمدی در رابطه با حوزه توانبخشی سازمان بهزیستی در چهارمحال‌وبختیاری، تصریح کرد: ۵۴ مرکز روزانه توانبخشی در استان وجود دارد که افراد می‌توانند با حفظ عزت نفس و قرارگیری در کنار خانواده خود از مراکز توانبخشی برای خدمات آموزشی، توانبخشی و… استفاده کنند.

مدیرکل بهزیستی چهارمحال‌وبختیاری ادامه داد: ۲۷ مرکز شبانه روزی توانبخشی برای افراد گروه‌های سالمند، بیماران اعصاب و روان و معلولان جسمی و حرکتی تاسیس شده است که نزدیک به ۹۰۰ نفر از جامعه هدف بهزیستی استان در این مراکز خدماتی را دریافت می‌کنند، همچنین ۳۰ مرکز ویزیت در منزل در استان وجود دارد که متشکل از کاردرمان، پزشک، پرستار، روانشناس و مددکار است و ماهیانه یک الی دوبار به افرادی که شرایط پرداخت ایاب و ذهاب برای رفت و آمد به مراکز توانبخشی برایشان سخت است به صورت رایگان خدمت‌رسانی می‌کنند و تقریبا تعداد این افراد یک هزار و ۴۰۶ نفر هستند که از خدمات ویزیت در منزل بهره‌مند می‌شوند.

وی توضیح داد: پنج مرکز مراقبت در منزل در شهرستان‌های شهرکرد، بروجن، سامان، فارسان و کیار وجود دارد که جامعه هدفی بالغ بر ۳۰۷ نفر را پوشش می‌دهند و برای افرادی که توانایی مراقبت از خود را ندارند و در طیف معلولیت یا سالمندی شدید و خیلی شدید هستند، درنظر گرفته می‌شود که پرستار مربوطه هفته‌ای سه الی چهار روز به مدت روزی چهار ساعت به این گونه افراد، خدمات‌رسانی می‌کند.

محمدی در ادامه گفت: یکی از دغدغه‌های معلولین در بهزیستی تامین وسایل توانبخشی است و برای حل این مشکل راه‌حل هایی سنجیده شده که به دو صورت واریز پول به حساب مددجو یا تهیه وسایل موردنیاز اعم از ویلچر، عصا، سمعک و… از سمت سازمان انجام می‌گیرد.

 مدیرکل بهزیستی چهارمحال‌وبختیاری در رابطه با غربالگری بینایی و شنوایی کودکان استان، گفت: این نوع غربالگری برای سازمان بهزیستی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، به همین منظور، دستگاه‌های مربوطه توسط این سازمان خریداری و در بیمارستان‌ها جایگذاری شد تا کودکان قبل از سن مدرسه چندین مرتبه غربالگری‌ها را در ۳۹ پایگاه ثابت استان انجام دهند، همچنین برای خانواده‌هایی که جهت انجام غربالگری فرزندان خود، توانایی مراجعه به پایگاه‌ها ثابت را نداشتند ۸۰۰ پایگاه سیار درنظر گرفته شد تا آنان بتوانند از خدمات غربالگری کودکان خود نیز بهره ببرند.

وی بیان کرد: طی سال گذشته، ۴۳ هزار و ۷۵ کودک (بالای ۸۵ درصد از کودکان) در پایگاه‌های شهرستان‌های چهارمحال‌وبختیاری غربالگری‌ بینایی را انجام دادند که یک هزار و ۹۰۰ نفر از این افراد، مشمول به اختلالات بینایی بودند و به مراکز سطح بالا جهت دریافت خدمات تخصصی‌تر ارجاع داده شدند.

محمدی اظهار کرد: ۴۶ مرکز مشاوره تخصصی در تمام شهرستان‌های چهارمحال و بختیاری وجود دارد که افراد می‌توانند از آنان استفاده کنند، همچنین مشاوره تلفنی سامانه ۱۴۸۰ به صورت شبانه روزی و رایگان به مردم خدمت رسانی می‌کند.

مدیرکل بهزیستی چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به تعداد کودکانی که تحت سرپرستی این سازمان طی سال‌های گذشته قرار گرفتند، گفت: از سال ۱۳۹۲ به بعد، ۲۲۰ مورد فرزند خواندگی در استان انجام گرفت که طی سال گذشته(۱۴۰۴) ۲۴ مورد از این کودکان به آغوش خانواده‌های مورد تایید واگذار شدند، همچنین ۳۵۸ فرزند امدادبگیر از خدمات سازمان بهزیستی نیز استفاده می‌کنند.

وی با اشاره به حوزه توانمندسازی بهزیستی استان که در حیطه اشتغال، مسکن، ایاب و ذهاب و… فعالیت می‌کند، تصریح کرد: در سال گذشته ۹۵۰ تعهد اشتغال داشتیم که یک هزار و ۱۲۳ اشتغال محقق شد و شاهد رشد ۱۱۸ درصدی در استان بودیم، تعداد چهار هزار و ۵۲۵ دانش‌آموز و ۵۰۳ دانشجو از خدمات بهزیستی استان استفاده می‌کنند چراکه هدف و اولویت این سازمان توانمندسازی افراد است.

مدیرکل بهزیستی چهارمحال‌وبختیاری در رابطه با بیمه خویش فرمایی و کارفرمایی توضیح داد: کارفرمایان استانی طی سال گذشته می‌توانستند تعداد یک تا ۲۰ نفر از جامعه هدف بهزیستی را بکار بگیرند که این تعداد طی سال جاری به ۴۸ نفر افزایش یافت و در ازای این کار مزایایی شامل کارفرما می‌شود به طوریکه طی سال گذشته به کارفرما در ازای هر فردی که از جامعه هدف به کار می‌گرفت ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات کم بهره ۴ درصد پرداخت می‌شد و از ۲۳ درصد سهم بیمه، بهزیستی ۲۰ درصد را به کارفرما پرداخت می‌کرد.

وی در رابطه با حوزه فوریت و پیشگیری سازمان بهزیستی چهارمحال و بختیاری، گفت: اداره فوریت و پیشگیری از اعتیاد یکی از حوزه‌های بهزیستی است که خدمت‌رسانی به افراد معتاد، زنان و دختران آسیب دیده را انجام می‌دهد به طوریکه در استان ۱۷ مرکز کمپ ترک اعتیاد وجود دارد که طی سال گذشته جامعه هدفی بالغ بر سه هزار و ۲۰۰ نفر مورد پذیرش انجام گرفتند، همچنین مرکز آسیب اجتماعی نیز در استان فعال است که از افراد آسیب دیده اعم از افرادی که مورد همسرآزاری و… قرار گرفتند نگهداری می‌کنند. 

محمدی در رابطه با سامانه ۱۲۳ که مرتبط با اورژانس اجتماعی است، بیان کرد: لازم است فرهنگسازی در رابطه با استفاده از این سامانه انجام گیرد چراکه تمامی افراد می‌‌توانند با شماره گیری ۱۲۳ با مشاوران حاضر ارتباط برقرار کنند و مشکلات خود که معمولا در حوزه اختلالات حاد خانوادگی، کودک‌آزاری، همسرآزاری، خودکشی و… هستند را بیان و برای حل آنان تصمیماتی نیز گرفته شود.

مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری با اشاره به مزرعه خیریه و یا بادمستان بهزیستی در استان، گفت: این باغ که بر اساس ماده ۳ قانون از سال ۱۳۷۳ به مدت ۳۰ سال به اداره کل بهزیستی واگذار شده بود، در سال ۱۴۰۳ تمدید این قرارداد به اتمام رسید و به مدت ۲۰ سال دیگر این باغ در اختیار سازمان بهزیستی قرار گرفت، اکنون این باغستان در مرحله احیا قرار دارد و امید است در صورت اجرای برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در رابطه با مرمت‌سازی و احیای باغستان بادام، به منافعی برای جامعه هدف بهزیستی دست پیدا کنیم.

 

انتهای پیام



منبع

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.