امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
افزونه جلالی را نصب کنید. - 7 محرم 1448
شناسه خبر : 367675
  پرینت تاریخ انتشار : 22 ژوئن 2026 - 7:58 | 4 بازدید

شکاف میان دانشگاه، صنعت با رویکردی مأموریت گرا برطرف شود

به گزارش ایکنا، به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان‌شرقی، بهرام سرمست، استاندار آذربایجان‌شرقی، 31 خردادماه در جلسه شورای هماهنگی دانشگاه‌های آذربایجان شرقی، با تأکید بر وجود شکاف میان دانشگاه، صنعت، جامعه و مراکز تصمیم گیری، گفت: دانشگاه‌ها باید با رویکردی مأموریت گرا و تخصصی، نقش مؤثرتری در حل مسائل استان ایفا کنند و با […]

شکاف میان دانشگاه، صنعت با رویکردی مأموریت گرا برطرف شود


بهرام سرمست، استاندار آذربایجان شرقی

به گزارش ایکنا، به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان‌شرقی، بهرام سرمست، استاندار آذربایجان‌شرقی، 31 خردادماه در جلسه شورای هماهنگی دانشگاه‌های آذربایجان شرقی، با تأکید بر وجود شکاف میان دانشگاه، صنعت، جامعه و مراکز تصمیم گیری، گفت: دانشگاه‌ها باید با رویکردی مأموریت گرا و تخصصی، نقش مؤثرتری در حل مسائل استان ایفا کنند و با تقویت ارتباط با صنعت و مدیریت اجرایی، به بازوی فکری و تصمیم‌سازی کشور تبدیل شوند. 

وی با اشاره به ضرورت بازتعریف نقش دانشگاه‌ها در توسعه استان، اظهار کرد: متأسفانه میان صنعت و دانشگاه شکاف قابل توجهی وجود دارد و بسیاری از پایان‌ نامه‌‌ها و یافته‌های علمی دانشگاهی به شکل کاربردی در بخش صنعت مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

سرمست افزود: علاوه بر این، میان دانشگاه و جامعه نیز فاصله‌ای محسوس وجود دارد و یکی از مهم ترین چالش‌ها، شکاف میان مراکز تصمیم گیری و مراکز علمی و آکادمیک است که باید برای رفع آن برنامه ریزی شود.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه مدیران اجرایی برای اتخاذ تصمیم های دقیق و اثربخش نیازمند پشتوانه‌های علمی و پژوهشی هستند، گفت: مسئولان ارشد اجرایی باید از بازوان فکری و پژوهشی قوی برخوردار باشند و ریشه این ظرفیت‌های فکری نیز باید در دانشگاه‌ها شکل بگیرد تا فرآیند تصمیم سازی بر پایه دانش و پژوهش استوار شود.

وی با تأکید بر ضرورت مأموریت گرایی دانشگاه‌ها خاطرنشان کرد: در حوزه آمایش علمی، نقشه جامع و مشخصی که بتواند مأموریت هر دانشگاه را به طور دقیق تعیین کند، وجود ندارد و لازم است تخصصی شدن مأموریت‌های دانشگاه‌ها در کنار همگرایی و تعامل میان مراکز آموزش عالی مورد توجه جدی قرار گیرد.

سرمست ادامه داد: ارتباطات مؤثری که برخی دانشگاه‌ها با صنعت و سایر بخش‌های جامعه برقرار کرده‌اند، باید تقویت و به الگویی برای سایر مراکز علمی تبدیل شود.

وی با اشاره به رویکرد مدیریت استان نسبت به دانشگاه‌ها گفت: همواره تأکید کرده‌ام که دانشگاه یک نهاد علمی است و باید متناسب با شأن و جایگاه علمی آن با این مجموعه‌ها برخورد شود. جایگاه دانشگاه در مدیریت استان جایگاهی ویژه و اثرگذار است.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به شرایط کشور پس از جنگ اخیر، اظهار کرد: باید برای دوران پساجنگ آمادگی لازم را داشته باشیم، از دانشگاه‌ها بازخورد بگیریم و به سمت حضوری شدن فعالیت‌های آموزشی حرکت کنیم تا زمینه ارتقای کیفیت آموزش و تعاملات علمی بیش از پیش فراهم شود.

وی همچنین با اشاره به ظرفیت‌های قانون جهش تولید دانش‌ بنیان گفت: تلاش مدیریت استان بر این بوده است که از ظرفیت‌های این قانون بیشترین استفاده را داشته باشد و ارتباط میان دانشگاه، صنعت و مدیریت اجرایی استان را تقویت کند.

سرمست با قدردانی از نقش دانشگاه‌ها در شرایط جنگی افزود: دانشگاه‌ها در دوران جنگ عملکرد قابل قبولی داشتند و خوش درخشیدند و انتظار می‌رود در شرایط کنونی نیز نقش خود را در آگاهی بخشی و تبیین مسائل کشور ایفا کنند.

وی تصریح کرد: دانشجویان قشری مطالبه گر، پرسشگر و اثرگذار هستند و انتظار می‌رود دستاوردهای دولت و واقعیت های موجود کشور به درستی برای این قشر تبیین شود.

استاندار آذربایجان شرقی در ادامه با اشاره به مسئولیت مدیران دانشگاهی گفت: هنر رؤسای دانشگاه‌ها این است که با وجود همه چالش‌ها و حواشی، رسالت مدیریتی و علمی خود را با جدیت دنبال کنند و زمینه نقش آفرینی مؤثر دانشگاه ها را فراهم آورند.

وی همچنین از معاونت سیاسی، اجتماعی استانداری خواست جلسات شورای هماهنگی دانشگاه‌های استان را به‌ صورت منظم، قاعده‌ مند و با دستور جلسات مشخص برگزار کند.

در این جلسه، رؤسای دانشگاه های آذربایجان شرقی نیز دیدگاه‌ ها، مسائل و مطالبات خود را در حوزه آموزش عالی، پژوهش و ارتباط دانشگاه با بخش های مختلف اجرایی و اقتصادی استان مطرح کردند 

انتهای پیام



منبع

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.