امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
افزونه جلالی را نصب کنید. - 17 شوال 1445
شناسه خبر : 15694
  پرینت تاریخ انتشار : 03 ژانویه 2021 - 12:48 | 53 بازدید
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان

مشاهده «کرکس سیاه» در همدان برای نخستین بار

به گزارش همدان نوین،مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان از مشاهده کرکس(دال) سیاه برای نخستین بار در طبیعت استان همدان خبر داد.  محسن جعفری نژاد بسطامی  در همدان با اشاره به مشاهده کرکس(دال) سیاه برای نخستین بار در طبیعت استان اظهار کرد: این گونه نادر و با ارزش تاکنون در مناطق استان همدان مشاهده و […]

مشاهده «کرکس سیاه» در همدان برای نخستین بار

به گزارش همدان نوین،مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان از مشاهده کرکس(دال) سیاه برای نخستین بار در طبیعت استان همدان خبر داد.

 محسن جعفری نژاد بسطامی  در همدان با اشاره به مشاهده کرکس(دال) سیاه برای نخستین بار در طبیعت استان اظهار کرد: این گونه نادر و با ارزش تاکنون در مناطق استان همدان مشاهده و ثبت نشده بود.

وی گفت: اخیرا و با مدد پدرام شوبیری یکی از عکاسان حیات وحش همدان توانستیم ثبت زیبایی از این پرنده در شرف تهدید انقراض نسل داشته باشیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان ادامه داد: ثبت تصاویر دال سیاه در منطقه حفاظت شده لشگردر ملایر صورت گرفته است.

بر اساس این گزارش دال سیاه یا کرکس سیاه نوعی لاشخور بزرگ است که در کوهستان‌ها و دشت‌های دور افتاده، آشیانه‌اش را روی درخت‌ها و روی صخره‌های لب پرتگاه‌ها می‌سازد.

دال سیاه ۹۵ تا ۱۰۵ سانتی‌متر است؛ از لحاظ اندازه و طرح بدن در حال پرواز شبیه دال است با این تفاوت که سر بزرگتر و منقاری کلفت‌تر دارد و دمش درازتر و در انتها تا حدی سه‌گوش است ( ولی گاهی بر اثر فرسایش به دم دال شباهت پیدا می کند).

تفاوت دیگرش پر و بال قهوه‌ای دوده‌ای یکدست است که از دور سیاه به‌نظر می رسد . پوشپرهای بالش تیره‌تر از شاهپرهاست و سطح زیرین بال‌ها مانند بال دال؛ راه راه ندارد.

گردنش بدون پر با پوستی به رنگ صورتی آمیخته با آبی می باشد و در اطراف گردن یک شِـنِـل قهوه‌ای رنگ دارد . رفتار و صدایش مانند دال است و تا اندازه‌ای تک‌زی است.

این پرنده معمولاً تمام طول سال را در یک منطقه می‌ماند و فقط به مناطقی که از زمستان‌های سخت برخوردارند مهاجرت می‌کند.

خوردن طعمه‌های مسموم و کاهش لاشه‌ها در دو قرن اخیر نسل دال سیاه را در بسیاری از کشورهای اروپایی و شمال آفریقا بر انداخته است؛ در مقابل اقدامات حفاظتی و تغذیه داوطلبانه تعداد دال‌های سیاه را در برخی مناطق افزایش داده ‌است که مهمترین نمونه در کشور اسپانیا است.

| منبع خبر : فارس
برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.