امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
افزونه جلالی را نصب کنید. - 16 صفر 1448
شناسه خبر : 378933
  پرینت تاریخ انتشار : 31 جولای 2026 - 9:10 | 1 بازدید

آغاز فعالیت‌های قرآنی اربعین و احیای یک طرح فراموش‌شده

به گزارش ایکنا؛ روزهای نخست مردادماه، همزمان با آغاز حرکت کاروان‌های زائران اربعین حسینی و شروع برنامه‌های قرآنی این رویداد عظیم، با انتشار چند خبر شاخص در حوزه قرآن و عترت همراه بود. احیای طرح «پایتخت قرآن» با مشارکت نخبگان و فعالان قرآنی، عضویت متولی امور قرآنی جهاددانشگاهی در شورای توسعه فرهنگ قرآنی، انتشار فهرست مواکب […]

آغاز فعالیت‌های قرآنی اربعین و احیای یک طرح فراموش‌شده


آغاز فعالیت‌های قرآنی اربعین و احیای یک طرح فراموش‌شده

به گزارش ایکنا؛ روزهای نخست مردادماه، همزمان با آغاز حرکت کاروان‌های زائران اربعین حسینی و شروع برنامه‌های قرآنی این رویداد عظیم، با انتشار چند خبر شاخص در حوزه قرآن و عترت همراه بود. احیای طرح «پایتخت قرآن» با مشارکت نخبگان و فعالان قرآنی، عضویت متولی امور قرآنی جهاددانشگاهی در شورای توسعه فرهنگ قرآنی، انتشار فهرست مواکب قرآنی اربعین در ایران و عراق، آغاز پویش سراسری حفظ سوره مبارکه «فتح»، برگزاری دوازدهمین دوره طرح ملی «رحله» در ۱۰ استان و آغاز محافل قرآنی کاروان امام رضا(ع) در نجف اشرف، از مهم‌ترین رویدادهای قرآنی روزهای ابتدایی مردادماه بود. در ادامه نگاهی به مهم‌ترین رویدادهای قرآنی هفته جاری(سوم تا نهم مردادماه) خواهیم داشت.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، طی نامه‌ای خطاب به حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قمی، رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور، خواستار عضویت جهاددانشگاهی در این شورا و حضور متولی امور قرآنی این سازمان در جلسات شورای توسعه فرهنگ قرآنی شد. سازمان قرآنی دانشجویان جهاددانشگاهی تا پیش از این در مجمع مشورتی و کميسيون‌های اقماری شورای توسعه فرهنگ قرآنی عضویت داشت.

ثبت‌نام مدرسه «تبلیغ و ترویج قرآن تعالی» ویژه تابستان ۱۴۰۵ از سوی مرکز عالی قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز شد. این دوره در قالب رشته‌های تبلیغی و ترویجی آزمون‌های سراسری قرآن و عترت برگزار می‌شود و با هدف شناسایی، توانمندسازی و تربیت نیرو‌های متخصص برای فعالیت در عرصه‌های نوین تبلیغ و ترویج معارف قرآن و عترت طراحی شده است. این مدرسه با رویکردی «مربی‌محور و تولیدمحور» فعالیت خواهد کرد و شرکت‌کنندگان پس از طی مراحل استعدادیابی و تعیین سطح، متناسب با توانمندی‌های خود در رشته‌های تخصصی هدایت می‌شوند. 

نخستین جلسه شورای راهبردی معرفی و انتخاب «پایتخت قرآن»، چهارم مردادماه، با حضور اعضای حقیقی و حقوقی شورا و جمعی از مدیران و کارشناسان قرآنی در سالن اجتماعات علامه طباطبایی مرکز عالی قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدرضا ارباب سلیمانی در آغاز این نشست با قدردانی از حضور اعضای شورا، هدف از تشکیل این جلسه را بهره‌گیری از دیدگاه‌های صاحب‌نظران برای ارتقای فرآیند انتخاب پایتخت قرآن عنوان کرد و گفت: امیدواریم با همفکری و مشارکت نخبگان و فعالان این حوزه بتوانیم این طرح را نسبت به گذشته با کیفیت و اثربخشی بیشتری پیش ببریم.

مشخصات و محل استقرار مواکب فرهنگی ـ قرآنی در ایران و عراق به همت قرارگاه مردمی قرآنی اربعین با هدف تسهیل دسترسی زائران به برنامه‌های قرآنی و معرفی ظرفیت‌های فعال جامعه قرآنی کشور در موسم اربعین حسینی(ع)، منتشر شد. براساس این فهرست، ده‌ها موکب قرآنی در شهر‌های نجف اشرف، کربلای معلی، کوفه، مسیر پیاده‌روی نجف تا کربلا و همچنین در شهر‌های مختلف ایران و مرز‌های منتهی به عراق، پذیرای زائران خواهند. این مواکب با اجرای محافل انس با قرآن، کرسی‌های تلاوت، جلسات حفظ و تدبر، برنامه‌های آموزشی، پاسخگویی به مسائل قرآنی و فعالیت‌های فرهنگی، فضای معنوی راهپیمایی اربعین را غنا خواهند بخشید.

هفتمین اردوی آمادگی تیم ملی قاریان نوجوان(طرح اُسوه) با هدف ارتقای توانمندی‌های علمی و فنی اعضای این تیم، با همراهی جمعی از اساتید و مربیان قرآنی، از ۳۰ مرداد تا سوم شهریورماه ۱۴۰۵ به میزبانی استان خراسان رضوی و شهر مشهد مقدس برگزار خواهد شد. برنامه‌های آموزشی این اردو در نوبت صبح به کلاس‌های آموزش تخصصی قرائت و حلقه‌های رشد و معرفت اختصاص یافته و در نوبت بعدازظهر، شامل کارگاه‌ تخصصی تلاوت با محوریت ارزیابی عملکرد قاریان، نقد و تحلیل تلاوت‌ها، رفع اشکالات فنی و ارائه راهکارهای تخصصی برای ارتقای سطح قرائت قاریان خواهد بود. 

پویش اربعینی «به عشق رهبر» از سوی ستاد اجرایی طرح ملی تلاوت شباب‌الرضا(ع) با شعار «یک مسیر، یک پیمان، یک رهبر» برگزار می‌شود. علاقه‌مندان می‌توانند تصاویر خود در مسیر راهپیمایی اربعین را که با تمثال رهبر شهید انقلاب اسلامی و یا رهبر معظم انقلاب؛ آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای و همچنین در حالی‌ که پرچم جمهوری اسلامی ایران را در دست دارند، برای شرکت در این پویش ارسال کنند. قرآن‌آموزان، خانواده‌ آنها، مجریان برنامه‌های قرآنی، اساتید، مربیان و همچنین تمامی اعضای خانواده بزرگ طرح ملی تلاوت شباب‌الرضا(ع) مخاطبان ویژه این پویش هستند.

برگزاری دوره‌های آموزش و ارتقا از سلسله اقدامات و تجربیات شورای عالی قرآن در حوزه آموزش‌های تخصصی است که سال‌هاست ویژه قاریان ممتاز برگزار می‌شود. در سال‌های اخیر، استفاده از بستر فضای مجازی، حضور تعداد بیشتری از ممتازین عرصه قرائت را فراهم کرده است. قاریان ممتاز کشور در قالب هجدهمین دوره ارتقا، از اساتیدی همچون سعید رحمانی، نصرت‌الله حسینی‌ و حسن مختاری بهره‌مند هستند. سجاد کاوسی و متین زمان خانزاده از اردبیل، علی ساجدی‌مقدم از خراسان رضوی، سیدعلی بابازاده از مازندران و علی امامی از ایلام به عنوان برگزیدگان تیر‌ماه این دوره تعیین شدند که جلسات آن طی روزهای گذشته برگزار شد.

پویش قرآنی حفظ سوره مبارکه «فتح» از طریق اپلیکیشن «حافظ‌شو» آغاز شد. همزمان با آغاز این پویش، علاقه‌مندان از سراسر کشور می‌توانند با مراجعه به اپلیکیشن «حافظ‌شو» در رقابت سراسری حفظ سوره مبارکه فتح شرکت کنند. این رویداد قرآنی با شعار «رقابت همراه با معرفت» طراحی شده و تلاش دارد با بهره‌گیری از ظرفیت فضای مجازی، زمینه مشارکت گسترده اقشار مختلف، به‌ویژه نوجوانان و جوانان را در حفظ قرآن کریم فراهم کند. در این دوره شرکت‌کنندگان پس از ورود به صفحه اصلی اپلیکیشن و انتخاب بخش «پویش حفظ سوره فتح»، می‌توانند با ورود به «آزمون جامع فتح» در این رقابت ملی حضور یابند. این پویش از نخستین روز مردادماه آغاز شده و تا پایان این ماه ادامه خواهد داشت. 

شصت و ششمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی  به عنون قدیمی‌ترین رویداد قرآنی جهان اسلام، طبق سنوات گذشته در مرکز تجارت جهانی كوالالامپور پایتخت این کشور برگزار خواهد شد. در این دوره از مسابقات سید‌صادق مسلمی المشیری به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در رشته قرائت تحقیق حضور خواهد داشت.

حجت‌الاسلام و‌المسلمین هادی سیاری؛ دبیر «طرح ملی رحله» در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایکنا، اظهار کرد: دوازدهمین دوره اجرای این طرح هم‌اکنون در ۱۰ استان و ۴۱ مرکز در حال برگزاری است. از این تعداد، ۱۵ مرکز ویژه بانوان و مابقی ویژه آقایان است، البته بخشی از این مراکز نیز به اجرای طرح حفظ یک‌ساله قرآن اختصاص دارند. در حال حاضر فعالیت ۲۷ مرکز از ۲۲ تیرماه به‌صورت رسمی آغاز شده است. هرچند برنامه‌ریزی اولیه بر این بود که اجرای طرح از خردادماه سال جاری آغاز شود، اما به دلیل شرایط خاص کشور و همچنین برگزاری مراسم وداع و تشییع رهبر شهید انقلاب اسلامی، آغاز اجرای آن با اندکی تأخیر همراه شد. همچنین سایر مراکزی که حفظ یک‌ساله قرآن را در دستور کار دارند، شروع رسمی فعالیت خود را به پس از مراسم پیاده‌روی اربعین موکول کرده‌اند.

نخستین گروه از کاروان قرآنی امام رضا(ع) با همکاری شورای عالی قرآن و کمیته اعزام و دعوت قاریان قرآن جمهوری اسلامی ایران از سوی کمیته فعالیت‌های قرآنی ستاد فرهنگی اربعین در شهر نجف اشرف مستقر شده و فعالیت‌های خود را آغاز کرده است. در همین راستا، کمیته فعالیت‌های قرآنی ستاد فرهنگی اربعین با همکاری هیئت رزمندگان اسلام، محافل متعددی در نجف اشرف برای برگزاری برنامه‌های قرآنی تدارک دیده است تا قاریان ممتاز و بین‌المللی با تلاوت آیات الهی، فضای معنوی زائران حضرت اباعبدالله الحسین(ع) را در مسیر زیارت اربعین معطر به عطر قرآن کنند.

اصغر خسروی‌سهل‌آبادی، رئیس اداره مسابقات مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در گفت‌وگو با ایکنا، از برگزاری شصت و ششمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی طی بازه زمانی ۱۲ تا ۱۸ مهرماه سال جاری در کوالالامپور خبر داد و گفت: بر اساس اعلام کمیته اعزام و دعوت قاریان و مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، سیدصادق مسلمی‌المشیری؛ نفر دوم چهل و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن اوقاف به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران به این دوره از مسابقات اعزام خواهد شد.

انتهای پیام



منبع

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.