امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
افزونه جلالی را نصب کنید. - 7 صفر 1448
شناسه خبر : 376237
  پرینت تاریخ انتشار : 21 جولای 2026 - 21:26 | 1 بازدید

استقرار ۴ موکب رضوی در کرمانشاه برای خدمت‌رسانی به زائران اربعین

احمد رجبی، مدیر کانون‌های خدمت رضوی استان کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا از کرمانشاه در تشریح برنامه‌های اربعین امسال، از افزایش تعداد مواکب امام رضا (ع) از دو موکب در سال گذشته به چهار موکب در اربعین امسال خبر داد و اظهار کرد: با توجه به افزایش حجم تردد زائران و نیازسنجی انجام شده، […]

استقرار ۴ موکب رضوی در کرمانشاه برای خدمت‌رسانی به زائران اربعین


موکب رضویاحمد رجبی، مدیر کانون‌های خدمت رضوی استان کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا از کرمانشاه در تشریح برنامه‌های اربعین امسال، از افزایش تعداد مواکب امام رضا (ع) از دو موکب در سال گذشته به چهار موکب در اربعین امسال خبر داد و اظهار کرد: با توجه به افزایش حجم تردد زائران و نیازسنجی انجام شده، امسال دو موکب جدید به مجموعه مواکب رضوی اضافه شده است تا پوشش خدمات‌رسانی در محورهای مواصلاتی و مرزی استان کامل‌تر از گذشته باشد.

وی افزود: چهار موکب امام رضا (ع) در مرز خسروی و نقطه صفر مرزی منذریه عراق، دانشگاه صنعتی کرمانشاه، کمربندی سرپل‌ذهاب در مسیر قصرشیرین و یادمان شهدای گمنام گیلانغرب در مسیر مرز سومار مستقر شده‌اند که دو موکب در محدوده شهری و دو موکب نیز در مناطق مرزی فعالیت خواهند داشت.

مدیر کانون‌های خدمت رضوی استان کرمانشاه درباره علت انتخاب این نقاط برای استقرار مواکب، گفت: جانمایی مواکب بر اساس بررسی مسیرهای اصلی تردد زائران و خلأهای موجود در خدمات‌رسانی انجام شده است تا هیچ زائری در مسیر رفت یا بازگشت بدون خدمت نماند.

رجبی درباره موکب مرز منذریه عراق، اظهار کرد: این موکب در نقطه صفر مرزی و داخل خاک عراق مستقر شده و تنها موکب ایرانی فعال در این منطقه است زیرا بررسی‌ها نشان داد در این محدوده همه مواکب متعلق به عراقی‌ها هستند و حضور یک موکب ایرانی برای خدمت‌رسانی به زائران به ویژه در زمان بازگشت و هنگام ازدحام جمعیت ضروری است.

وی ادامه داد: موکب دانشگاه صنعتی کرمانشاه نیز با توجه به نیاز زائران در داخل شهر و عقبه مرز راه‌اندازی شده و اکنون چهارمین سال فعالیت خود را پشت سر می‌گذارد. این موکب طی سال‌های گذشته توانسته خدمات گسترده‌ای به زائران ارائه دهد و به یکی از مراکز اصلی اسکان و پذیرایی در شهر کرمانشاه تبدیل شود.

مدیر کانون‌های خدمت رضوی استان کرمانشاه درباره موکب یادمان شهدای گمنام گیلانغرب نیز گفت: با توجه به اینکه مرز سومار امسال برای نخستین بار پذیرای زائران اربعین خواهد بود، نیاز بود در مسیر این مرز نیز یک موکب مجهز مستقر شود تا زائران از خدمات مناسب برخوردار شوند.

وی درباره موکب کمربندی سرپل‌ذهاب نیز افزود: این محور، اصلی‌ترین مسیر تردد زائران به سمت مرز خسروی است و استقرار موکب امام رضا (ع) در این نقطه، با هدف پوشش کامل خدمات در مسیر رفت و برگشت زائران انجام شده است.

رجبی با اشاره به خدمات پیش‌بینی شده در این مواکب، گفت: هر چهار موکب با نام مبارک امام رضا (ع) فعالیت می‌کنند، اما متناسب با موقعیت استقرار، خدمات متفاوت و متنوعی را به زائران ارائه خواهند داد.

وی درباره موکب دانشگاه صنعتی کرمانشاه، اظهار کرد: این موکب، بزرگ‌ترین موکب رضوی استان و در اصل یک مجموعه اسکان با ظرفیت حدود هزار نفر است که سه وعده غذای گرم، میان‌وعده، خدمات اسکان، برنامه‌های فرهنگی، خدمات درمانی و رفاهی را به صورت شبانه‌روزی ارائه می‌دهد.

مدیر کانون‌های خدمت رضوی استان کرمانشاه افزود: در این موکب، دارالشفای امام رضا (ع) با حضور پزشک و پرستار راه‌اندازی شده و خدماتی از جمله ویزیت، صدور نسخه الکترونیک، توزیع داروی رایگان، تزریقات، کنترل فشار خون و دیگر خدمات اولیه درمانی به زائران ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: برگزاری نماز جماعت، مراسم دعا، زیارت، روضه، فعالیت‌های فرهنگی، ایجاد مهد کودک برای نگهداری کودکان، خدمات لباسشویی، اتوکشی، خیاطی، کفاشی و حتی حضور تعمیرکار خودرو از دیگر خدماتی است که در موکب دانشگاه صنعتی برای رفاه زائران پیش‌بینی شده تا نیازهای آنان در طول اقامت به طور کامل تأمین شود.

رجبی درباره موکب مرز منذریه عراق نیز گفت: این موکب سه وعده غذای گرم، انواع میان‌وعده، نوشیدنی، برگزاری نماز جماعت، برنامه‌های فرهنگی و همچنین استقبال و بدرقه زائران را بر عهده دارد و به دلیل استقرار در نقطه صفر مرزی، نقش مهمی در خدمت‌رسانی به زائران هنگام ورود و خروج از کشور ایفا می‌کند.

وی درباره موکب یادمان شهدای گمنام گیلانغرب در مسیر مرز سومار نیز، اظهار کرد: در این موکب نیز خدمات اسکان، سه وعده غذای گرم، خدمات درمانی، برگزاری نماز جماعت و برنامه‌های فرهنگی و تبلیغی برای زائران پیش‌بینی شده است.

مدیر کانون‌های خدمت رضوی استان کرمانشاه درباره موکب کمربندی سرپل‌ذهاب نیز، گفت: این موکب با ارائه سه وعده غذای گرم، میان‌وعده، اسکان موقت و خدمات فرهنگی، زائرانی را که در مسیر قصرشیرین و مرز خسروی تردد می‌کنند، تحت پوشش قرار خواهد داد.

رجبی با تأکید بر اینکه جانمایی این چهار موکب بر اساس مسیرهای اصلی تردد زائران انجام شده است، یادآور شد: همه زائرانی که از مرز خسروی، منذریه و همچنین مرز سومار تردد می‌کنند، در مسیر رفت یا بازگشت از کنار یکی از مواکب امام رضا (ع) عبور خواهند کرد و هدف اصلی از این برنامه‌ریزی، ارائه خدمات شایسته و بدون وقفه به زائران حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در تمامی محورهای مواصلاتی استان کرمانشاه است.

رجبی درباره برنامه تغذیه زائران، گفت: تلاش شده است خدمات تغذیه در همه مواکب از کیفیت و تنوع مناسبی برخوردار باشد و زائران در سه وعده صبحانه، ناهار و شام از غذای گرم بهره‌مند شوند.

رجبی با اشاره به ظرفیت خدمات‌رسانی مواکب، اظهار کرد: سال گذشته در مجموع بیش از ۶۱ هزار زائر در دو موکب رضوی خدمت دریافت کردند و امسال با راه‌اندازی دو موکب جدید، ظرفیت خدمات‌رسانی به شکل قابل توجهی افزایش یافته است.

وی با اشاره به حضور گسترده خادمیاران رضوی در اربعین امسال، اظهار کرد: سال گذشته حدود ۶۰۰ خادمیار در دو موکب امام رضا (ع) فعالیت داشتند و امسال با افزایش تعداد مواکب، پیش‌بینی می‌شود حدود ۷۰۰ خادمیار و یاور رضوی در چهار موکب مشغول خدمت شوند.

مدیر کانون‌های خدمت رضوی استان کرمانشاه گفت: فرآیند جذب نیروها از طریق شبکه‌های خادمیاری، پیامک، جلسات حضوری، اطلاع‌رسانی در شبکه‌های اجتماعی و کانال‌های اطلاع‌رسانی از جمله ایتا انجام شده و علاقه‌مندان پس از ثبت‌نام، در کشیک‌های ۲۴ ساعته سازماندهی می‌شوند.

وی افزود: خدمت‌رسانی در موکب مرز منذریه به صورت شش روزه و با حضور خادمان آقا انجام می‌شود، اما در مواکب دانشگاه صنعتی کرمانشاه، سرپل‌ذهاب و مسیر مرز سومار، خادمیاران خانم و آقا در کنار یکدیگر به زائران خدمت خواهند کرد.

مدیر کانون‌های خدمت رضوی استان کرمانشاه با قدردانی از همراهی خیران، خادمیاران و یاوران رضوی در برپایی مواکب اربعین، اظهار کرد: آنچه امروز زمینه خدمت‌رسانی در چهار موکب امام رضا (ع) را فراهم کرده، نتیجه همدلی مردم، مشارکت خیران و حضور عاشقانه خادمیاران رضوی است که همچون سال‌های گذشته، بی‌منت پای کار آمده‌اند.

رجبی با اشاره به افزایش تعداد مواکب رضوی در اربعین امسال، افزود: طبیعی است که با افزایش تعداد مواکب، حجم خدمات، مسئولیت‌ها و هزینه‌ها نیز بیشتر شده است، اما با وجود شرایط اقتصادی کشور، مردم و خیران بار دیگر ثابت کرده‌اند که خدمت به زائران حضرت اباعبدالله الحسین (ع) را افتخاری بزرگ می‌دانند و با تمام توان در این مسیر حضور دارند.

وی با دعوت از مردم سراسر کشور برای استفاده از خدمات مواکب رضوی، گفت: همه زائرانی که از مسیر استان کرمانشاه راهی عتبات عالیات می‌شوند، مهمان سفره امام رضا (ع) هستند و خادمیاران رضوی با افتخار خدمتگزار آنان خواهند بود.

رجبی با اشاره به اجرای پویش مردمی «همه خادم‌الرضاییم»، گفت: این پویش با هدف جلب مشارکت عمومی در میزبانی از زائران اربعین حسینی راه‌اندازی شده و تلاش دارد زمینه حضور همه اقشار مردم را در این حرکت عظیم معنوی فراهم کند.

وی افزود: علاقه‌مندان می‌توانند علاوه بر حضور مستقیم در مواکب، از طریق کمک‌های نقدی و غیر نقدی، اهدای تجهیزات، مشارکت در اسکان مردمی و ارائه خدمات حمل‌ونقل، در خدمت‌رسانی به زائران سهیم شوند.

مدیر کانون‌های خدمت رضوی استان کرمانشاه با بیان اینکه کمک‌های مردمی پشتوانه اصلی فعالیت مواکب رضوی است، اظهار کرد: خیران می‌توانند نذورات نقدی خود را از طریق شماره کارت ۶۱۰۴۳۳۷۶۶۶۸۴۴۰۶۱ بانک ملت به نام آستان قدس رضوی و با شناسه واریز ۲۲۰۰۳۱۱۵۳ برای پشتیبانی از مواکب اربعین واریز کنند.

وی ادامه داد: همچنین امکان مشارکت در قالب نذورات غیر نقدی نیز فراهم شده و خیران می‌توانند اقلام مورد نیاز مواکب از جمله شکر، قند، چای، تخم‌شربتی، خاکشیر، برنج، روغن، آبلیموی طبیعی، گوشت، مرغ، دوغ، خیار، کشمش، خرما، پنیر، زعفران، لیوان کاغذی، ظروف یکبار مصرف و سایر ملزومات مورد نیاز را به دبیرخانه کانون‌های خدمت رضوی استان کرمانشاه تحویل دهند.

رجبی افزود: دبیرخانه کانون‌های خدمت رضوی واقع در کرمانشاه، فرهنگیان فاز یک، جنب اداره‌کل آموزش و پرورش، همه روزه از ساعت هشت صبح تا ۱۳ آماده دریافت نذورات مردمی است.

وی با اشاره به دیگر بخش‌های پویش «همه خادم‌الرضاییم»، گفت: در قالب طرح اهدای فرش و پتو، خیران می‌توانند فرش نو یا در حد نو و همچنین پتوی مسافرتی نو را برای تجهیز مواکب در اختیار دبیرخانه قرار دهند تا در خدمت‌رسانی به زائران مورد استفاده قرار گیرد.

مدیر کانون‌های خدمت رضوی استان کرمانشاه از اجرای طرح «خانه‌های رضوی» نیز خبر داد و افزود: در این طرح، خادمیاران و یاوران رضوی می‌توانند آمادگی خود را برای اسکان زائران در منازل شخصی اعلام کنند تا بخشی از نیاز اسکان زائران با مشارکت مستقیم مردم تأمین شود.

رجبی ادامه داد: طرح «ایاب و ذهاب رضوی» نیز با هدف استفاده از ظرفیت خودروهای شخصی راه‌اندازی شده است و افرادی که تمایل دارند با خودروهای سواری یا باری خود در جابه‌جایی زائران یا انتقال تجهیزات و اقلام مواکب مشارکت کنند، می‌توانند آمادگی خود را به دبیرخانه اعلام کنند.

انتهای پیام



منبع

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.