امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
افزونه جلالی را نصب کنید. - 29 محرم 1448
شناسه خبر : 374215
  پرینت تاریخ انتشار : 14 جولای 2026 - 17:17 | 4 بازدید

تحقق ۱۲۵ درصدی برنامه اشتغال مددجویان بهزیستی خراسان رضوی

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، مهدی برجی، مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی، امروز ۲۳ تیرماه، در نشست خبری به مناسبت هفته بهزیستی که در اداره‌کل بهزیستی خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: در ایام برگزاری مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب، بیش از ۶۰۰ نفر از همکاران بهزیستی از سراسر کشور در مشهد حضور داشتند. […]

تحقق ۱۲۵ درصدی برنامه اشتغال مددجویان بهزیستی خراسان رضوی


مهدی برجی، مدیرکل بهزیستی خراسان رضویبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، مهدی برجی، مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی، امروز ۲۳ تیرماه، در نشست خبری به مناسبت هفته بهزیستی که در اداره‌کل بهزیستی خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: در ایام برگزاری مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب، بیش از ۶۰۰ نفر از همکاران بهزیستی از سراسر کشور در مشهد حضور داشتند. همچنین شش تیم اورژانس اجتماعی برای ارائه خدمات و رسیدگی به افراد گمشده مستقر شدند.

وی با بیان اینکه یکی از چالش‌های اصلی این سازمان، مردمی‌سازی فعالیت‌ها و افزایش مشارکت‌های مردمی است، افزود: رسانه‌ها در تحقق این هدف نقش مهمی دارند. سازمان بهزیستی در حال حاضر بیش از ۱۷۰ وظیفه و مسئولیت بر عهده دارد و در خراسان رضوی نیز بیش از ۱۳۰۰ مؤسسه و خیریه با این سازمان همکاری می‌کنند. همچنین نزدیک به ۶۵۰ هزار نفر از خدمات بهزیستی در استان بهره‌مند می‌شوند.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی با اشاره به ایجاد معاونت توسعه کارآفرینی، اشتغال و توانمندسازی در ساختار سازمان گفت: رویکرد اصلی بهزیستی، توانمندسازی جامعه هدف است و این معاونت با هدف تغییر رویکرد از حمایت صرف به توانمندسازی ایجاد شده است. سال گذشته نزدیک به ۴۴۰۰ فرصت شغلی برای مددجویان ایجاد شد و ۱۲۵ درصد برنامه اشتغال استان محقق شد.

وی ادامه داد: در حوزه مسکن نیز هم‌اکنون ۴۴۶۳ واحد مسکونی ویژه مددجویان در سطح استان در حال ساخت است. سال گذشته نیز حدود ۵۸۸ واحد مسکونی به مددجویان واگذار شد و پروژه ۳۴ واحدی مسکن ویلایی بینالود با مشارکت صددرصدی بهزیستی به بهره‌برداری رسید.

برجی با اشاره به رشد مشارکت‌های مردمی اظهار کرد: میزان مشارکت‌های نقدی و غیرنقدی در سال گذشته ۱۹۵ درصد افزایش یافت و در حوزه مؤسسات مردمی و خیریه‌ها نیز بیش از ۹۵ درصد رشد مشارکت مردمی ثبت شد. همچنین در سه‌ماهه نخست امسال، کمک‌های مردمی به شیرخوارگاه حضرت علی‌اصغر(ع) بیش از سه برابر مدت مشابه سال گذشته بوده است.

وی با اشاره به حوادث اخیر در برخی مراکز تحت پوشش بهزیستی گفت: سال گذشته بیش از ۵۳ جلسه نظارتی برگزار شد. تیم‌های نظارتی به‌صورت ماهانه از مراکز سطح استان بازدید می‌کنند و از ابتدای امسال نیز مراکز شهرستان‌های تربت‌حیدریه، کاشمر، بردسکن، کلات، درگز، گناباد و بجستان مورد پایش قرار گرفته‌اند.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی افزود: تا پایان نیمه نخست امسال تمامی مراکز تحت پوشش استان ارزیابی خواهند شد. در مراکز تحت پوشش هیچ نقطه کوری وجود ندارد و نظارت‌ها از طریق دوربین‌های مداربسته نیز انجام می‌شود.

برجی درباره مراکز مثبت زندگی بیان کرد: راه‌اندازی این مراکز از سال‌های گذشته با هدف افزایش دسترسی مددجویان به خدمات بهزیستی آغاز شده است. اکنون ۱۷۳ مرکز مثبت زندگی در استان فعال است و از ابتدای امسال نیز ۱۰ مرکز جدید راه‌اندازی شده است. پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال تمامی پرونده‌های مددجویان به این مراکز واگذار شود. بیش از ۵۳۰۰ مددکار و روانشناس نیز در این مراکز به جامعه هدف خدمات ارائه می‌کنند.

نگهداری ۱۹۷۶ کودک در مراکز شبه‌خانواده

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی با اشاره به فعالیت‌های حوزه سلامت اجتماعی گفت: در حال حاضر ۱۹۷۶ کودک در ۱۰۰ مرکز شبه‌خانواده نگهداری می‌شوند و خدمات حمایتی از جمله تغذیه، آموزش مهارت و برنامه‌های اوقات فراغت با مشارکت خیران به آنان ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: ۲۵۴۱ کودک نیز در قالب طرح‌های حمایتی تحت پوشش قرار دارند که ۶۱ نفر از آنان نیازمند درمان ویژه هستند. همچنین سه مرکز روزانه ویژه کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست طی روزهای آینده راه‌اندازی خواهد شد تا خدمات آموزشی و توانمندسازی به این کودکان ارائه شود.

برجی با اشاره به حوزه فرزندخواندگی تصریح کرد: سال گذشته ۵۸۹۲ پرونده فرزندخواندگی به‌منظور پیشگیری از بروز مشکلات مجدداً پایش شد. همچنین ۵۲۶ کودک به خانواده‌های متقاضی واگذار شدند که ۳۹ نفر از آنان نیازمند درمان بودند. از ابتدای امسال نیز ۷۸ کودک به فرزندخواندگی سپرده شده‌اند که هشت نفر از آنان نیاز درمانی ویژه داشته‌اند.

تحقق ۱۲۵ درصدی برنامه اشتغال مددجویان بهزیستی خراسان رضوی

حمایت از زنان سرپرست خانوار و خانواده‌های دارای چندقلو

وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در راستای سیاست‌های جوانی جمعیت خاطرنشان کرد: در این راستا ۴۵۸۳ خانواده دارای فرزند دوقلو و ۲۵۳ خانواده دارای فرزندان چندقلو تحت حمایت بهزیستی قرار دارند.

برجی افزود: همچنین حدود ۲۰ هزار و ۵۰۰ زن سرپرست خانوار تحت پوشش این سازمان هستند که ۶۱۷۷ نفر از فرزندان آنان دانش‌آموزند. سال گذشته ۵۶ کودک از خانواده‌های تحت پوشش به چرخه تحصیل بازگشتند و در طرح غربالگری زنان سرپرست خانوار نیز ۱۷۹ نفر نیازمند درمان شناسایی شدند.

بیش از ۹۲ هزار جلسه مشاوره رایگان در خط ۱۴۸۰

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی با اشاره به خدمات مرکز مشاوره تلفنی ۱۴۸۰ گفت: در این مرکز ۲۶ مشاور که همگی از اساتید دانشگاه هستند، به‌صورت رایگان خدمات ارائه می‌دهند. سال گذشته بیش از ۹۲ هزار و ۲۰۰ جلسه مشاوره در این مرکز انجام شد که بیشترین موضوعات مطرح‌شده شامل تعارضات زناشویی، مشکلات کودکان و نوجوانان، خیانت، اعتیاد و مسائل فردی از جمله اضطراب بوده است.

وی همچنین درباره عملکرد اورژانس اجتماعی اظهار کرد: از سال گذشته تاکنون ۷۷۷ کودک کار و خیابانی و از ابتدای امسال نیز ۹۸ کودک به مراکز بهزیستی ارجاع شده‌اند.

برجی در پاسخ به پرسشی درباره دو فوت اخیر مددجویان تحت پوشش بهزیستی اظهار کرد: دوم فروردین‌ماه ۱۴۰۵ یکی از مددجویان در یکی از مراکز تربت‌حیدریه جان خود را از دست داد. بلافاصله پس از اطلاع، تیم‌های نظارتی وارد عمل شدند. بررسی‌ها نشان داد این مددجو با جدا کردن فوم تخت، دچار انسداد راه هوایی شده و پیش از رسیدن به بیمارستان فوت کرده است.

وی ادامه داد: بهزیستی ظرف یک هفته، تعطیلی آن مرکز را در دستور کار قرار داد، اما با توجه به شرایط موجود و تا زمان اعلام نظر نهایی قوه قضائیه، درجه مرکز کاهش یافت و تعداد مددجویان آن نیز به نصف رسید. خط قرمز ما سلامت و امنیت مددجویان است و این پرونده همچنان در مراجع قضایی در حال رسیدگی است.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی درباره فوت مددجوی دیگری نیز گفت: این فرد که از بیماران اعصاب و روان بود، حدود ۲۰ روز پس از ترخیص از مرکز بهزیستی فوت کرد. وی دارای علائم نقص سیستم ایمنی بود و وضعیت جسمانی‌اش به خانواده اطلاع‌رسانی شده بود. در نهایت نیز با رضایت خانواده از مرکز ترخیص و در بیمارستان بستری شد. بررسی‌ها نشان می‌دهد قصوری از سوی مرکز نگهداری صورت نگرفته و تمامی مستندات موجود است.

وی افزود: در حال حاضر حدود ۱۳ هزار بیمار اعصاب و روان تحت پوشش بهزیستی خراسان رضوی قرار دارند که از این تعداد، حدود ۲۳۰۰ نفر به‌صورت شبانه‌روزی در مراکز تخصصی نگهداری می‌شوند.

پرداخت سهم بیمه کارفرمایان برای اشتغال مددجویان

در ادامه این نشست، شهره شاهرودی، معاون توسعه کارآفرینی، اشتغال و توانمندسازی بهزیستی خراسان رضوی، با بیان اینکه توانمندسازی مددجویان محور اصلی برنامه‌های این سازمان است، اظهار کرد: پس از ورود مددجو به چرخه حمایت، مهارت‌آموزی، ایجاد زمینه اشتغال و حمایت مالی از طریق تسهیلات بانکی در دستور کار قرار می‌گیرد.

وی افزود: یکی از برنامه‌های بهزیستی، حمایت از کارفرمایان از طریق پرداخت بخشی از حق بیمه است. سال گذشته ۱۲۸۴ مددجو توسط کارفرمایان جذب بازار کار شدند و برنامه امسال نیز حفظ و افزایش این ظرفیت است. بر این اساس، ۲۰ درصد سهم بیمه کارفرمایانی که مددجویان بهزیستی را به کار گیرند، توسط سازمان بهزیستی پرداخت می‌شود و در این زمینه محدودیتی برای تعداد افراد جذب‌شده وجود ندارد.

انتهای پیام



منبع

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.