امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
افزونه جلالی را نصب کنید. - 10 ذو الحجة 1447
شناسه خبر : 361099
  پرینت تاریخ انتشار : 26 می 2026 - 7:41 | 5 بازدید

حج باید پیغامی علیه رژیم صهیونیستی داشته باشد

حج ابراهیمی، فراتر از یک مناسک عبادی، تجلیگاه شکوهمند وحدت، بیداری و بازگشت به خویشتن جمعی امت اسلامی است. در طول سالیان متمادی، رهبر فرزانه شهید انقلاب اسلامی، حضرت آیت‌الله العظمی سیدعلی خامنه‌ای (مدظله‌العالی)، با نگاه ژرف و راهگشای خود، همواره این فریضه الهی را کانون توجه و رهنمودهای حکیمانه قرار داده‌اند. ایشان هر سال […]

حج باید پیغامی علیه رژیم صهیونیستی داشته باشد


حج باید پیغامی علیه رژیم صهیونیستی داشته باشدحج ابراهیمی، فراتر از یک مناسک عبادی، تجلیگاه شکوهمند وحدت، بیداری و بازگشت به خویشتن جمعی امت اسلامی است. در طول سالیان متمادی، رهبر فرزانه شهید انقلاب اسلامی، حضرت آیت‌الله العظمی سیدعلی خامنه‌ای (مدظله‌العالی)، با نگاه ژرف و راهگشای خود، همواره این فریضه الهی را کانون توجه و رهنمودهای حکیمانه قرار داده‌اند. ایشان هر سال دو سخنرانی مهم با محور حج انجام می‌دادند؛ سخنرانی اول در دیدار با کارگزاران حج و سخنرانی دوم در قالب پیامی به کنگره عظیم حج که در مراسم برائت از مشرکین قرائت می‌شد.

در این صحبت‌ها ایشان نه تنها به بیان احکام فردی و وجوب حج می‌پرداختند، بلکه ابعاد سیاسی، اجتماعی و تمدنی این مناسک بزرگ را نیز تبیین می‌فرمودند. این رهنمودها، نقشه راهی است برای تبدیل حج از یک عمل شخصی به یک قیام بزرگ برای عزت و بیداری مسلمانان در برابر استکبار و چالش‌های دنیای معاصر.

ایکنا در راستای ترویج معارف ناب اسلامی و منویات مقام معظم رهبری، بر آن شده است تا سلسله گفتارهای موضوعی از بیانات ایشان درباره «حج» و مسائل پیرامون آن را منتشر کند. در این مجموعه، هر قسمت به یکی از محورهای اساسی رهنمودهای معظم‌له اختصاص خواهد یافت تا زائران و عموم علاقه‌مندان به معارف حج با درکی عمیق‌تر از فلسفه حج و مسئولیت‌های سنگین خود در این سفر الهی، به استقبال این فریضه روند.

در بخش ششم به موضوع «مسئله غزه، فلسطین، اسرائیل و حج» پرداخته شده است که در ادامه با هم می‌خوانیم.

مسلئه غزه و ظلم عظیمی که رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا به مردم این منطقه مظلوم وارد می‌کند و لزوم توجه حجاج به این مسئله از موضوعاتی است که بارها و بارها توسط قائد امت، رهبر شهید انقلاب اسلامی در پیام‌های ارسالی به حجاج و دیدار با کارگزاران حج مطرح شده است.

شهید آیت‌الله سید علی خامنه‌ای در دیدار با کارگزاران حج 1403 فرمودند: «این حوادثی که حالا در غزه پیش می‌آید و این حادثه‌ عجیب و عظیم، این آشکار شدن چهره‌ خون‌آشام یک مجموعه‌ برخاسته‌ از تمدن غربی، اینها چیزهایی است که توجه به آن، مخصوص امروز و این روزها نیست؛ این در تاریخ خواهد ماند. آنچه امروز در غزه و فلسطین دارد اتفاق می‌افتد، این حملات وحشیانه‌ و سگ هار صهیونیست و عناصر خون‌آشام صهیونیست از یک طرف، آن مظلومیت و در عین حال مقاومت مردم مسلمان غزه از یک طرف، هر کدام یک نشانه‌ عظیمی است در تاریخ، یک شاخصی است در تاریخ، که اینها می‌ماند.

اینها شاخص‌های مهمی است که راه را به آینده‌ بشریت نشان خواهد داد. ملاحظه می‌کنید که همین امروز، بازتاب این حادثه در جوامع غیرمسلمان، یک حادثه‌ شگفت‌انگیز و بی‌سابقه است. این اتفاقی که الان در دانشگاه‌های آمریکا و بعضی از کشورهای دیگر می‌افتد، اصلاً سابقه که ندارد هیچ، اگر کسی ادعا می‌کرد که ممکن است یک روز چنین چیزی پیش بیاید، هیچ‌کس باور نمی‌کرد؛ کسی حدس نمی‌زد که چنین اتفاقی بیفتد. این نشان‌دهنده‌ آن است که اینها شاخص است.

خب امروز در دنیا کیست که با مسلمان‌ها دشمنی می‌کند، ستیزه‌گری می‌کند، آنها را می‌کشد ـ زنشان را، مردشان را، فرزندشان را ـ و آنها را از خانه و دیارشان بیرون می‌کند؟ چه کسی است؟ دشمن صهیونیست روشن‌تر از این در قرآن توصیف بشود؟ فقط هم دشمن صهیونیست نیست: «وَ ظاهَروا عَلىٰ اِخراجِکُم»؛ کسانی که کمک می‌کنند به او. چه کسی کمک می‌کند؟ اگر کمک آمریکا نبود، رژیم صهیونیستی قدرت داشت و جرئت داشت که این‌جور وحشیانه با مردم مسلمان، با زن و مرد، با کودک، در آن محیطِ محدود این‌جور رفتار بکند؟ 

نمی‌شود با این دشمن با روی خوش برخورد کرد؛ نمی‌شود با آنها با ملایمت رفتار کرد؛ چه آنکه مباشر قتل است، چه آنکه معاون قتل و پشتیبان قتل است، چه آن که خانه را ویران می‌کند، چه آن که از ویران‌کننده‌ خانه پشتیبانی می‌کند: «وَمَن یَتَوَلَّهُم فَاُولٰئِکَ هُمُ الظّالِمون؛ اگر کسی با اینها دست دوستی داد، ستمگر است، ظالم است؛ اَلا لَعنَةُ اللهِ عَلَى الظّالِمین». نصّ قرآن، آیات قرآن اینها است. پس امسال برائت از همیشه بارزتر است. حج امسال، حج برائت است.

بایستی حجاج مؤمن ـ چه ایرانی و چه غیرایرانی؛ از هر جا که هستند ـ بتوانند این منطق قرآنی را به همه‌ دنیای اسلام منتقل کنند. امروز فلسطین به این احتیاج دارد؛ به پشتیبانی دنیای اسلام احتیاج دارد. بله، جمهوری اسلامی منتظر این و آن نماند و نمی‌ماند، لکن اگر چنانچه دست‌های قوی ملتهای مسلمان و دولت‌های مسلمان از اطراف بیایند و همراهی بکنند، تأثیرش خیلی بیشتر می‌شود؛ دیگر این حالت رقت‌بار مردم فلسطین این‌جور ادامه پیدا نمی‌کند؛ این وظیفه است. شما که آماده‌اید، خدا کاری کند دنیای اسلام آماده بشود؛ ان‌شاءالله.

ایشان در دیدار با کارگزاران حج 1402 نیز فرمودند: حج این است. دعوت کردن برای یک هدفی؛ آن هدف چیست؟ ارتقای امت اسلامی است؛ آن هدف، نزدیکی دل‌های آحاد امت اسلامی به یکدیگر است؛ آن هدف، اتحاد امت اسلامی است؛ در مقابل چه چیزی؟ در مقابل کفر، در مقابل ظلم، در مقابل استکبار، در مقابل بت‌های بشری و غیربشری، در مقابل همه‌ آن چیزهایی که اسلام آمد برای اینکه آنها را از بین ببرد؛ جمع بشوند تا با اینها مقابله کنند.

مثلاً فرض کنید که امروز مسئله‌ اسرائیل، رژیم صهیونیستی، مطرح است؛ همه‌ دنیای اسلام باید جمع بشوند و این اجتماع، پیغامی داشته باشد علیه رژیم صهیونیستی. امروز مسئله‌ دنیا، نفوذ قدرت‌های استکباری است؛ همه باید جمع بشوند برای اینکه اعلام حضور بکنند، اعلام قدرت بکنند، سینه سپر کنند در مقابل قدرت‌های استکباری؛ اصلاً قضیه این است. این منافع دنیوی است. البته منافع دنیایی را [اگر] بخواهیم بشمریم، باید ده‌ها صفحه نوشت و گفت؛ حالا ما دو جمله عرض کردیم.

معظم‌له در دیدار با کارگزاران حج 1401 نیز در خصوص مسئله فلسطین فرمودند: امروز بلای صهیونیسم برای دنیای اسلام، بلای نقد و فوری و دم‌دستی است، همیشه بلا بوده‌اند حتی قبل از تشکیل دولت جعلی رژیم صهیونیستی آن وقت هم سرمایه‌دارهای صهیونیستی، در دنیا بلا بر جان همه بودند، اما الان هم برای دنیای اسلام به خصوص بلا است.

این را باید افشا کرد باید گفت حالا به هر شکلی که بلدید، به هر شکلی که می‌توانید. این کسانی که این دولت‌هایی که دولت‌های عربی که با صهیونیست‌ها با همدیگر دست دادند و مصافحه کردند و روبوسی کردند و جلسه گذاشتند و فلان هیچ سودی نخواهند برد از این کار، هیچ. جز ضرر برایشان چیز دیگری ندارد. اولاً ملت‌هایشان مخالفند؛ عرب و غیر عرب حالا بنده گفتم عرب‌ها، غیر عرب‌ها هم بعضی‌هایشان همین کار را کردند. ملت‌هایشان مخالفند. اینها می‌نشینند با همدیگر آنجا قهوه می‌خورند ملت‌هایشان آن پایین علیه آنها مشت گره می‌کنند و شعار می‌دهند.

بعلاوه رژیم صهیونیستی اینها را می‌مکد، از اینها بهره‌مندی و استثمار می‌کند، اینها ملتفت نیستند نمی‌فهمند البته بعد از چندی خواهند فهمید که امیدواریم دیر نشده باشد. اینها باید افشا بشود. تنها چیزی که این دولت‌ها را وادار می‌کند خواست آمریکا است، می‌خواهند بر طبق خواست آمریکا عمل کنند چون دل آمریکا، می‌خواهد می‌خواهند عمل کنند، چون فشار آمریکا است می‌خواهند عمل کنند فقط همین والا واقعاً هیچ فایده‌ای برای آنها ندارد.

شهید آیت‌الله سید علی خامنه‌ای در پیامشان به کنگره عظیم حج در سال 1399 فرمودند: نصیحت به سران برخی کشورهای مسلمان را وظیفه می‌دانیم؛ دولتمردانی که به جای تکیه به برادر مسلمان خود، به آغوش دشمن پناه می‌برند و برای سود شخصی چند روزه، تحقیر و زورگویی دشمن را تحمل می‌کنند و چوب حراج به عزت و استقلال ملت خود می‌زنند -آنان که بقای رژیم غاصب و ظالم صهیونیست را می‌پذیرند و پنهان و آشکار دست دوستی به آنان می‌دهند- اینان را نصیحت می‌کنیم و از پیامدهای تلخ این رفتار بر حذر می‌داریم. حضور آمریکا در منطقه‌ غرب آسیا را به زیان ملت‌های این منطقه و موجب ناامنی و ویرانی و عقب‌ماندگی کشورها می‌دانیم. در قضایای کنونیِ آمریکا و حرکت ضد تبعیض نژادی در آن هم، موضع قاطع ما جا‌نب‌داری از مردم و محکوم کردن رفتار قساوت‌آمیز دولت نژادپرست آن کشور است.

انتهای پیام



منبع

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.