امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
افزونه جلالی را نصب کنید. - 12 رجب 1447
شناسه خبر : 346505
  پرینت تاریخ انتشار : 31 دسامبر 2025 - 17:55 | 2 بازدید

ضرورت هوشیاری جوانان در پرهیز از جریان‌های انحرافی صوفی‌گرانه

به گزارش ایکنا، استاد اخلاق حوزه علمیه استان تهران بیانیه‌ای در تبیین جریان‌های انحرافی عرفان صوفی‌گرانه و خانقاهی با پوشش عرفان عملی اهل‌بیتی علی الخصوص در شهر مقدس قم صادر کرد. متن بیانیه به شرح زیر است: بسم الله الرحمن الرحیم الحمد لله رب العالمین و صلّی الله علی سیّدنا محمّد و آله الطاهرین و […]

ضرورت هوشیاری جوانان در پرهیز از جریان‌های انحرافی صوفی‌گرانه


به گزارش ایکنا، استاد اخلاق حوزه علمیه استان تهران بیانیه‌ای در تبیین جریان‌های انحرافی عرفان صوفی‌گرانه و خانقاهی با پوشش عرفان عملی اهل‌بیتی علی الخصوص در شهر مقدس قم صادر کرد.

متن بیانیه به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

الحمد لله رب العالمین و صلّی الله علی سیّدنا محمّد و آله الطاهرین و اللعنة الدائمیة علی أعدائهم و مخالفیهم من الآن إلی قیام یوم الدین.

قال الله تبارک و تعالی فی محکم کتابه الکریم: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا ادْخُلُوا فِی السِّلْمِ کَافَّةً وَلَا تَتَّبِعُوا خُطُوَاتِ الشَّیْطَانِ إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُبِینٌ» (سوره بقره – آیه ۲۰۸)‌ ای اهل ایمان همگی در عرصه تسلیم و فرمانبرداری از خدا در آیید و از گام‌های شیطان پیروی نکنید که او نسبت به شما دشمنی آشکار است.

متأسفانه بعضی مواقع انسان‌ها به انحرافاتی دچار گردیده که تصوّر می‌نمایند در سلم و تسلیم کامل فرمان پروردگار عالم هستند ولی در حقیقت چنان شیطان بر قلوب آن‌ها تسلط پیدا نموده که متأسفانه خود منحرف گردیده و دیگران را نیز به انحراف می‌کشانند.

تأسف بیشتر اینکه انحرافات خود را به نام تطابق با دین و شریعت جلوه می‌دهند که بسیار خطرناک‌تر از هر انحراف دیگری می‌باشد. همانگونه که در طول تاریخ کسانی مثل صوفیان و بعضی از گروه‌ها و جریانات فکری با نام سیر و سلوک به راه‌های انحرافی پا گذاشته و عده‌ای از مشتاقان سیر و سلوک الهی را با تفکّرات انحرافی خود منحرف نموده‌اند در حالی که سیر و سلوک حقیقی در مکتب حضرات ائمه معصومین (علیهم صلوات المصلین) بوده و می‌باشد که یقیناً این جریان‌های فکری از آن بیگانه هستند لذا مردم و مشتاقان معارف را به سیر و سلوک کاذب دعوت می‌نمایند. البته گاهی این صوفی‌گری‌ها با اسامی غیر از تصوّف مثل عرفان اهل بیتی می‌باشد، اما در حقیقت همان روش و منش تصوّف را پیگیری می‌نمایند که این نیز خود از شیوه‌های منحرفین از متصوّفه و جریان‌های باطل می‌باشد که یکی از آن روش‌ها دعوت نمودن مردم به خود می‌باشد و با عنوان اینکه اگر می‌خواهید در سیر و سلوک موفق باشید باید مطیع محض استاد سلوکی و فانی در او گردید، به طوری که حتّی در عبادات شرعیه صورت او را در نظر داشته باشید، تا بتوانید به مقامات بالای عرفانی برسید. در حقیقت این نوع تفکّر را می‌شود اینگونه بیان نمود که همان خطوات شیطان است که در قرآن کریم و مجید الهی تبیین شده است.

این جریانات فکری و افراد آن گرفتار نفس دون، یا همان “اعداء عدو” شده‌اند همان «اعداء عدوی» که پیامبر گرامی اسلام حضرت محمّد مصطفی (صلی الله علیه و آله و سلم) فرموده‌اند «اعداء عدوّک نفسک التی بین جنبیک» دشمن‌ترین دشمنان شما همان نفس دون است، آری در حقیقت این هوی و هوس است که در این افراد و جریان‌های فکری وجود دارد که مردم را به خودشان دعوت می‌نمایند و در حقیقت اینان کسانی هستند که دنبال هوای نفس و مطرح نمودن خود می‌باشند.

متأسفانه بعضی مواقع دیده می‌شود این جریانات فکری با نام عرفان عملی، مردم را دعوت به خود می‌کنند و دردناک‌تر از همه این می‌باشد که این جریانات فکری در حوزه‌های علمیه و یا مراکز دیگر علمی مثل دانشگاه‌ها با برگزاری جلساتی با عنوان ذکر و در قالب توجه به استاد با ترویج؛ اولاً: توصیه به در نظر گرفتن صورت استاد در عبادات شرعیّه اعم از واجبات و مستحبات!

– ثانیاً: بیعت سلوکی شاگردان با استاد سلوکی!

– ثالثاً: طرح مسئله فنا در استاد سلوکی به عنوان مقدمه و مسیر وصول به فناءُالله!

– رابعاً: دستور به انجام نماز قلبی!

و غیرها… باعث انحراف جوانان عزیز میهن اسلامی و مردم مشتاق به عرفان عملی اهل بیتی می‌گردند.

در حالی که اخلاق و عرفان حقیقی انسان را به سمت خدا و اهل بیت (سلام الله علیهم اجمعین) هدایت می‌نماید نه به سمت افراد و اعمال و افکار باطل.

مثلاً شما ببیند امام راحل عظیم الشأن آن امام العارفین (أعلی الله مقامه الشریف) هیچگاه مردم را به سمت خود دعوت ننمودند و همچنین حضرات آیات عظام بهجت، بهاء الدینی، مرعشی نجفی، مولوی قندهاری و دیگر اساتید معظم ما (رحمت الله علیهم اجمعین)، هیچگاه مردم را به خود دعوت ننموده، بلکه همیشه مردم را دعوت به اجرای فرامین پروردگار عالم نموده‌اند.

جوانان عزیز، فرزندان عزیزم، طلّاب و دانشجویان عزیز و گرامی، مراقب و هشیار باشید افرادی که دارای انحرافات فوق الذکر هستند و ادعا دارند که می‌خواهند شما را به مقامات بالای عرفان عملی برسانند کذّاب بوده و خلاف روش و سلوک حضرات معصومین (علیهم السلام) عمل می‌نمایند، فریبشان را نخورید که اینان همان جریان انحرافی تصوّف می‌باشند.

اگر بعضی مواقع به شما اینگونه بیان نمایند مگر غیر از این است که نگاه به صورت عالم عبادت می‌باشد، جوانان عزیز و جویای معرفت بدانید:

اولاً: این نگاه کردن به وجه و صورت عالم مربوط به علماء ربانی می‌باشد.

ثانیاً: هیچگاه علماء ربانی به مردم نمی‌گویند شما به ما نگاه کنید یا تصویر استاد سلوکی را هنگام عبادات در نظر بیاورید تا به مقامات عرفانی واصل شوید که عالم ربانی، بریء از این مطالب منحرفانه می‌باشد، اما آنان که جلسات ذکر و سکوت اعم از خصوصی و عمومی برگزار می‌کنند و مردم را به خویش دعوت می‌نمایند، یقیناً شیاطینی هستند به صورت ظاهری انسان، این‌ها دچار خطوات شیطان رجیم شده‌اند و همانگونه که قرآن کریم و مجید الهی فرمود برای شما عدو مبین (دشمن آشکار) می‌باشند.

جوانان عزیز اینجانب باز هشدار می‌دهم که هوشیار بوده و مواظب جریان‌های انحرافی که در قم، تهران، یاسوج، اهواز و دیگر شهر‌های ایران اسلامی به نام عرفان اهل بیتی ولی درحقیقت کیهانی، تصوفی و خانقاهی، جلسات انحرافی برگزار می‌کنند باشید که متأسفانه این نوع جلسات انحرافی حتی در شهر مقدس قم نیز با عناوین دهن پر کن برقرار می‌باشد.

البته بحمدالله و المنة بعضی از عزیزان ما مراقب و هشیارند که نگذارند این جریانات انحرافی علی الخصوص در شهر مقدس قم ریشه بدواند که از جمله این عزیزان فرزند عزیز و بزرگوارم.

جناب مستطاب حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا بیگی خمینی (دامت توفیقاته)‌

می‌باشد که ایشان بسیار عالی و کاملاً علمی با مناظرات و مباحث دقیق و منطقی خود این جریان‌ها را افشاء نموده‌اند. بنده از ایشان تشکر نموده که عَلَمِ مخالفت با اینگونه جریانات انحرافی را برداشته‌اند تا نگذارند بعضی با نام عرفان عملی که در حقیقت هم ضد اخلاق و هم ضد عرفان عملی می‌باشد عشّ آل محمّد (صلوات الله علیهم اجمعین) و مأوی و مأمن امن شیعیان آل محمّد را آلوده نمایند.

جوانان عزیز و فرزندان عزیزم اگر به دنبال عرفان عملی هستید عرفان حقیقی اهل بیت (سلام الله علیهم اجمعین) سیره عملی آن ذوات مقدسه می‌باشد که این مطلب را بار‌ها در مباحث اخلاق بیان نموده‌ام و همچنین اگر دنبال استاد عرفان عملی هستید شاخصه آن این است که اگر دیدید کسی شما را به بندگی خدا و اطاعت از فرامین حضرات معصومین (علیهم صلوات المصلین) دعوت کرد او استاد سلوکی است و، اما اگر دیدید مردم را به خودش دعوت نمود بدانید او فاسد است و حتماً از او دوری نمایید.

عزیزان من، بار‌ها بیان نموده‌ام چه کسی را، ما بالاتر از امام راحل عظیم الشأنمان در عرفان داریم؟! اگرچه ایشان بیشتر در سیاست شناخته شد ولی در حقیقت یک عارف به تمام معنا بودند؛ و لکن هرگز مردم را به خویش دعوت ننمود و حتی اگر در محضر مبارکشان از وی تعریف و تمجید زیاد می‌نمودند ناراحت می‌شدند. در مثل شما ببینید مرحوم آیت الله مشکینی (رحمت الله علیه) در محضر امام راحل عظیم الشأنمان (أعلی الله مقامه الشریف) وقتی تعابیری را برای تعریف از امام (ره) بیان نمود ایشان ناراحت شدند و فرمودند من از آقای مشکینی انتظار نداشتم و یا زمانی که مرحوم آقای فخرالدین حجازی (رحمت الله علیه) از امام راحل عظیم الشأنمان با تعابیر بالایی تعریف نمودند، ایشان ناراحت شده و نگرانی خود را از اینگونه تعابیر اعلام نمودند.

حضرت امام خمینی (أعلی الله مقامه الشریف) همیشه مردم را به سمت خدا و حضرات معصومین (علیهم صلوات المصلین) و وجود مقدس حضرت حجت ابن الحسن امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) دعوت می‌نمودند.

آری جوانان گرامی و فرزندان عزیزم، عالم ربانی کسی است که مردم را بسوی حضرت حق ذوالجلال و الاکرام و حضرات معصومین (علیهم صلوات المصلین) دعوت نماید نه به نفس خویش و همانگونه که بیان گردید هر کس دیگران را به نفس خویش دعوت نمود بدانید در حقیقت شیطان است.

در پایان باز بر خود فرض می‌دانم از زحمات بسیار ارزنده و تلاش‌های فراوان فرزند عزیزم حضرت حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا بیگی خمینی (دامت افاضاته) برای افشای جریان انحرافی در شهر مقدّس قم پایگاه اهل بیت (علیهم صلوات المصلین) تشکر ویژه نموده و توفیقات روز افزون ایشان را از خداوند متعال بیش از پیش مسئلت نمایم.

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

العبد الفقیر روح الله القرهی

۹/۱۰/۱۴۰۴ ه. ش مصادف با ۹ رجب ۱۴۴۷ ه. ق

انتهای پیام



منبع

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.