امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
افزونه جلالی را نصب کنید. - 21 ربيع أول 1447
شناسه خبر : 319807
  پرینت تاریخ انتشار : 13 سپتامبر 2025 - 9:35 | 1 بازدید

اجرای ۴۰ میلیارد تومان طرح وقف پول از سال گذشته تاکنون

حجت‌الاسلام غلامرضا عادل معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف در گفت‌وگو با ایکنا از استان مرکزی، با بیان اینکه یکی از ابتکارات برجسته سازمان اوقاف، طرح «وقف پول» است که با هدف جلب مشارکت افراد با توان مالی محدود طراحی شده است، گفت: با توجه به تغییرات اقتصادی و کاهش توان مالی برخی افراد، موضوع […]

اجرای ۴۰ میلیارد تومان طرح وقف پول از سال گذشته تاکنون


وقف پولحجت‌الاسلام غلامرضا عادل معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف در گفت‌وگو با ایکنا از استان مرکزی، با بیان اینکه یکی از ابتکارات برجسته سازمان اوقاف، طرح «وقف پول» است که با هدف جلب مشارکت افراد با توان مالی محدود طراحی شده است، گفت: با توجه به تغییرات اقتصادی و کاهش توان مالی برخی افراد، موضوع وقف پول مطرح شد، اما به دلیل اختلاف‌نظر برخی مراجع و فقها، سازمان مطالعات جامعی انجام داد و استفتایی از رهبر معظم انقلاب دریافت کرد.  

وی افزود: بر اساس پاسخ استفتای رهبر معظم انقلاب، بقای مالیت پول به‌عنوان مجوز صحت وقف پول تأیید شد. این فتوا تأکید دارد که پول به دلیل حفظ ارزش و قابلیت استفاده در معاملات، می‌تواند به‌عنوان موضوع وقف پذیرفته شود، مشروط بر اینکه در چارچوب شرعی و با نیت خیر هزینه شود.  

عادل تصریح کرد: از سال گذشته که این طرح اجرایی شده، تاکنون ۴۰ میلیارد تومان از سوی مردم در قالب وقف پول جمع‌آوری شده است. این طرح در قالب ۲۰ موضوع نرم‌افزاری از طریق سیستم بانکی در حوزه‌هایی مانند آموزش، ازدواج جوانان، مسکن، امور مذهبی و قرآنی و کمک به درمان ارائه شده است. این طرح به‌زودی در استان‌ها گسترش می‌یابد تا هر استان بر اساس نیازهای محلی از منابع وقف پول بهره‌مند شود. به‌عنوان مثال، در برخی مناطق ممکن است این منابع برای ساخت درمانگاه یا حمایت از کارآفرینی محلی هزینه شود. 

وی همچنین با اشاره به تحول نیازهای جامعه نسبت به گذشته، گفت: در ۲۰۰ سال پیش، وقف‌ها اغلب در حوزه تعزیه‌خوانی و شبیه‌خوانی بود، اما امروز نیازهای فرهنگی به تولید محتوا در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی معطوف شده که نیازمند پشتوانه اقتصادی است. 

عادل تأکید کرد: واقفان باید نیازهای روز را شناسایی کنند، چرا که این نیازها بسته به زمان و مکان متفاوت است. برای مثال، یک شهر ممکن است به درمانگاه نیاز داشته باشد، در حالی که شهر دیگر به مدرسه یا زیرساخت‌های دیگر نیازمند باشد.  

وی اظهار کرد: سازمان اوقاف با ترویج روش‌های نوین مانند وقف مشارکتی، وقف پول و وقف سهام، امکان مشارکت گسترده‌تر مردم را فراهم کرده است. 

حجت‌الاسلام عادل گفت: این روش‌ها به افرادی که املاک بزرگ ندارند، اجازه می‌دهد با هر توان مالی در سنت حسنه وقف مشارکت کنند و از برکات معنوی و اجتماعی آن بهره‌مند شوند.

انتهای پیام



منبع

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.