امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
افزونه جلالی را نصب کنید. - 10 ذو القعدة 1445
شناسه خبر : 29762
  پرینت تاریخ انتشار : 30 اکتبر 2021 - 10:09 | 42 بازدید
مدیر مرکز تخصصی ازدواج الوند

کرونا حضور افراد عیب‌جو در مراسم ازدواج را کاهش داد

به گزارش همدان نوین، مدیر مرکز تخصصی ازدواج الوند گفت: پیش از کرونا در برخی موارد و در رسوم مختلف دخالت و اظهارنظر افرادی از فامیل در زندگی زوج دیده می‌شد که با شیوع این بیماری کمی از حضور این افراد و دخالت‌ و عیب‌جویی‌هایشان کاسته شد. داوود فتحی  با اشاره به اثرات مثبت کرونا […]

کرونا حضور افراد عیب‌جو در مراسم ازدواج را کاهش داد

به گزارش همدان نوین، مدیر مرکز تخصصی ازدواج الوند گفت: پیش از کرونا در برخی موارد و در رسوم مختلف دخالت و اظهارنظر افرادی از فامیل در زندگی زوج دیده می‌شد که با شیوع این بیماری کمی از حضور این افراد و دخالت‌ و عیب‌جویی‌هایشان کاسته شد.

داوود فتحی  با اشاره به اثرات مثبت کرونا بر ازدواج، یادآور شد: تغییر در باورها و سبک زندگی مهم‌ترین اثر مثبت این ویروس بود، این اثر مثبت بر این پایه استوار است که مرگ بسیار نزدیک است و اگر از فرصت‌هایمان استفاده نکنیم زندگی را ازدست‌داده‌ایم. کرونا به ما یاد داد از دل‌خوشی‌های کوچک لذت ببریم و به اعضای خانواده خود بیشتر محبت کنیم، همچنین نکته دیگری را به ما گوشزد کرد که دنیا بر مبنای اصول علمی پایه‌ریزی شده حتی مسائلی که فکر می‌کنیم مبنای علمی ندارد.

مدیر مرکز تخصصی ازدواج الوند با بیان اینکه ازدواج یک امر سنتی و یا عرفی نیست بلکه بخشی از تکامل انسانیت است، گفت: در کنار تمام آسیب‌هایی که کرونا در مسئله ازدواج ایجاد کرد، تغییر در باورها و سبک زندگی مهم‌ترین اثر مثبت ایجاد شده بود.

فتحی ادامه داد: در کشور ما مردان برای رسیدن به شرایط ازدواج سختی‎ها و مشکلات زیادی را پشت سر می‌گذرانند از طرفی گرفتن مدرک برای یافتن شغل و از طرفی گذراندن دو سال از عمر خود در سربازی موجب شده پس از صرف زمانی طولانی و با وضعیت اقتصادی حاکم بر جامعه برخی از آنان با نداشتن حداقل امکانات لازم از صرافت ازدواج بیفتند.

وی اظهار کرد: ازدواج جوانان بدون اشتغال معنایی ندارد، اشتغال نیز دو منشأ فردی و حاکمیتی دارد.

وی افزود: در جامعه ما آن‌طور که باید در مسئله اشتغال آموزش لازم ارائه نشده است. باور به مسئله کار از جمله مسائلی است که متوجه حاکمیت است، البته در این مقوله منظور از اشتغال، اشتغالی پایدار و با مختصات درست است، چراکه دوام یک خانواده بدون شغل پایدار دشوار است.

این مدرس دانشگاه با تأکید بر اینکه در کنار مسئولیت‌هایی که در این زمینه بر عهده حاکمیت است، خود فرد باید مسیر درآمد خود را پیدا کند، توضیح داد: به‌طور مثال والدین پس از اینکه پسرشان به سن ۱۸ سالگی رسید دیگر به‌طور کامل نباید نیازهای مالی او را برطرف کنند بلکه این نیازها تنها در حد حمایت باید رفع شود تا جوان خود به فکر تأمین درآمد و پیدا کردن شغل بیفتد.

فتحی تصریح کرد: رشد شخصیتی مسئله‌ای دیگر در امر ازدواج و عاملی فردی و درونی است، به این معنا که والدین باید فرزندان خود را برای ازدواج آماده کنند. ازدواج یک امر سنتی و یا عرفی نیست بلکه بخشی از تکامل انسانیت است که این تشکیل خانواده دلایل علمی نیز دارد. با توجه به تحقیقات علمی صورت گرفته، افراد متأهل موفقیت‌های بیشتری را در زندگی و جامعه کسب می‌کنند.

این روانشناس با بیان اینکه انسان سالم در زمان خودش میل به ازدواج دارد، یادآور شد: فردی که از یک رشد شخصیتی نسبتاً کاملی برخوردار باشد به‌دنبال ازدواج و تشکیل خانواده است، این رشد شخصیتی در بستر خانواده اتفاق می‌افتد. گاهی والدین با زندگی نزیسته خود، ابهام در باورها و اشکال در نقش‌های زندگی فرزندان خود را از ازدواج نهی می‌کنند که ازدواج موجب مشکلات آنان است.

این مشاور خانواده اظهار کرد: باورهای غلطی در جامعه وجود دارد که بازدارنده جوانان از ازدواج است، مثل اینکه ازدواج را محدودیت و از دست رفتن خوشی‌های زندگی می‌دانند.

وی با بررسی مشکلات موجود بر سر راه ازدواج جوانان، توضیح داد: در روابط خانواده با جامعه، با اقدامات حاکمیتی و با فرهنگ جامعه و آموزش‌ها، یک در هم تنیدگی وجود دارد که نمی‌توان ریشه یک مشکل را به یک منشأ ربط داد. مشکلات اقتصادی در بی‌انگیزه کردن جوانان در امر ازدواج بسیار مؤثر بوده، از این‌رو حق را به جوانان می‌دهیم.

فتحی گفت: زندگی پر از فراز و نشیب‌هایی است که ورود یک زوج به زندگی مشترک نیز عاری از این مشکلات و سختی‌ها نیست، چراکه هیچ‌کس تنها روی خوش آن را نمی‌بیند، فرزندان ما مهارت‌های سازگاری و برقراری ارتباط را نمی‌دانند و آموزش ندیده‌اند، وارد زندگی شده و همین نداشتن مهارت‌ها طلاق با آمار بالا را رقم می‌زند.

وی مسئله دیگر در تهدید ازدواج را وجود اختلالات شخصیتی در فرد دانست و بیان کرد: اشتغال، امکانات مالی، رشد شخصیتی، باورهای فرهنگی، نداشتن مهارت‌های زندگی و اختلالات شخصیتی از جمله موارد مهم در امر ازدواج است.

وی افزود: در مشاوره‌های ازدواج نیز یک فرمول علمی وجود دارد که بر اساس آن و تجربیاتی که یک مشاوره به‌دست آورده است می‌تواند سازگاری و خوشبختی یک زوج را پیش از ازدواج بیان کند البته در مواردی هم خطاهایی وجود دارد.

فتحی با اشاره به راهکارهایی در حل معضل اصلی ازدواج یعنی اشتغال، اظهار کرد: برای اشتغال جوانان لازم است که آموزش‌هایی ارائه و بستر آن ایجاد شود. در جوانان باید باور لازم شکل بگیرید و ثبات اقتصادی را ایجاد کرد که تمام این‌ها مبتنی بر علم و برنامه‌ریزی است.

فتحی با اشاره به آسیب‌های ایجادشده در طول دو سال شیوع کرونا حذف مراسم عروسی به‌صورت کلی را اشتباه بیان کرد و گفت: معتقدم برگزاری مراسم عروسی به‌خصوص برای تازه‌عروسان یک لازمه است، مراسمی که یک آئین ایرانی و اسلامی است بهتر است که به‌صورت یک مراسم کوچک با رعایت پروتکل برگزار شود، چراکه طبیعت و ذات یک خانم پوشیدن لباس عروسی و برگزاری یک مراسم کوچک را قلبا خواستار است و این نباید به سالگردهای ازدواج موکول شود بلکه در همان ابتدای تشکیل زندگی مشترک باشد تا اثرات منفی و حس بد در زندگی شکل نگیرد.

این مشاور تصریح کرد: کرونا اثرات منفی دیگری ایجاد کرد ازجمله اینکه اختلافات زناشویی افزایش پیدا کرد، مشکلاتی که پیش از کرونا بین زوجین به چشم نمی‌آمد و به‌عنوان مشکلات حل‌نشده مانده بود به خاطر در کنار هم بودن در شرایط کرونایی سر باز کردند، نقص مهارت‌های آموزشی و زندگی در بحران کرونا بیش از گذشته نمایان شد، هم‌چنین غوطه‌ور شدن در فضای مجازی بین اعضای خانواده بسیار زیاد شد.

وی ادامه داد: تنهایی‌های جزیره‌ای در خانواده زیاد شد، همچنین در بین فرزندان خانواده مشکلات جسمی و فقر حرکتی افزایش پیدا کرد، به‌طورکلی کرونا بحران جدی در ساختار دنیا به‌جای گذاشت و مسیر تمدنی را تغییر داد و تبعات زیاد فرهنگی به‌جا گذاشت. مردم باوجوداینکه مرگ را به خود نزدیک می‌بینند، اما باورهای مذهبی مردم کاهش پیدا کرد، البته این مسئله می‌تواند بستری برای ایجاد باورهای عمیق باشد. در این جریان شاید بسیاری از باورها فروریخت اما باورهای اصلی از دل یک خاکستر باورهای ناکارآمد برمی‌آید، باوری که خدا رأس امور است.

| منبع خبر : ایسنا
برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.