امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
افزونه جلالی را نصب کنید. - 20 صفر 1448
شناسه خبر : 380203
  پرینت تاریخ انتشار : 04 آگوست 2026 - 13:39 | 1 بازدید

اربعین؛ تجلی «اقامه دین» و راهبردی برای زدودن حیرت و ضلالت بشری است

استاد و پژوهشگر حوزه علمیه اضافه کرد: بر اساس آیه مورد بحث، هدف عدم اختلاف بود ولی طبق آیه بعد مردم با اینکه می‌دانستند حق چیست ولی به خاطر حسادت و ظلم که نسبت به هم داشتند اختلاف در دین درست کردند. به تعبیر علامه طباطبایی هم نیاکان از روی حسد و ظلم و فرزندان […]

اربعین؛ تجلی «اقامه دین» و راهبردی برای زدودن حیرت و ضلالت بشری است


استاد و پژوهشگر حوزه علمیه اضافه کرد: بر اساس آیه مورد بحث، هدف عدم اختلاف بود ولی طبق آیه بعد مردم با اینکه می‌دانستند حق چیست ولی به خاطر حسادت و ظلم که نسبت به هم داشتند اختلاف در دین درست کردند. به تعبیر علامه طباطبایی هم نیاکان از روی حسد و ظلم و فرزندان مبتنی بر شک و حیرت اختلاف درست کردند و ای پیامبر حال که این موقعیت ایجاد شده است تو به سمت خدا دعوت کن و استقامت کن و بگو من امر شدم تا بین شما با عدل رفتار کنم.

وی تصریح کرد: بنده این آیات را به این دلیل مبنا برای فهم اربعین به مثابه یک آیه گرفتم چون اربعین در حقیقت احیا و اقامه دینی بود که همه انبیاء اولوالعزم به آن امر شدند؛ اقامه دین یعنی چه؟ رهبر شهید انقلاب معتقد بودند که الدین در اینجا یعنی اقامه همه دین و نه اقامه بخشی از دین، لذا اقامه دین مستلزم وجود حکومت است.

هاشمیان بیان کرد: در زیارت خود حضرت امام حسین(ع) می‌خوانیم: «اشهد انک قد اقمت الصلاه و آتیت الزکاه و امرت بالمعروف و نهیت عن المنکر…»؛ در سوره حج هم فرمود: «الَّذِينَ إِنْ مَكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّكَاةَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنْكَرِ ۗ وَلِلَّهِ عَاقِبَةُ الْأُمُورِ»؛ یعنی اگر مؤمنان به قدرت رسیدند وظیفه دارند نماز و زکات و در یک کلمه دین را اقامه کنند. اقامه دین چند رکن دارد؛ بنی الاسلام علی خمس؛ نماز، زکات، روزه، حج و ولایت. رکن اصلی ولایت است که در اربعین و زیارت اربعین تجلی می‌یابد.

وی افزود: امت‌ها به خاطر دو انحراف در برابر دین ایستادند؛ اول انحراف امتی که بر پایه بغی مقابل دین ایستادند که به تعبیر علامه همان بغی یعنی ظلم و حسد و انحراف دوم هم بر پایه شک و تردید و حیرت است؛ یعنی این گروه به خاطر جهل باعث انحراف دین هستند لذا گناه این گروه دوم کمتر است.

راهبرد اربعین برای منحرفان و متحیران

استاد حوزه علمیه بیان کرد: اربعین برای هر دو گروه راهبرد دارد؛ پایه زیارت اربعین حب الحسین است که همه را دور خود جمع کرده است و باعث وحدت قلوب بین همه انسان‌ها شده است؛ ظرفیت اربعین برای بشریت وحدت‌آفرین است و به فرق و مذاهب محدود نیست.

هاشمیان اظهار کرد: برای هر دو طایفه زیارت اربعین راهبرد دارد؛ برای کسانی که از روی ظلم و حسد مقابل دین می‌ایستند وحدت و انسجام اربعین باعث ایجاد رعب در قلوب آنان است زیرا هم دعوت و هم استقامت در برابر جبهه باطل را تقویت می‌کند؛ در زیارت اربعین می‌خوانیم که سیدالشهدا مواریث انبیاء را به ارث برده است؛ یعنی دینی که انبیاء برای آن اینقدر زحمت کشیدند امام حسین(ع) باعث احیای آن شد.

 



منبع

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.