امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
افزونه جلالی را نصب کنید. - 10 صفر 1448
شناسه خبر : 377340
  پرینت تاریخ انتشار : 25 جولای 2026 - 18:04 | 1 بازدید

تبریز در مسیر پایتخت نهج‌البلاغه ایران

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی، نعمت‌اله پایان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی، دوم مردادماه، در جلسه هم‌اندیشی و بررسی انتخاب تبریز به‌عنوان پایتخت نهج‌البلاغه کشور، انتخاب تبریز به‌‌عنوان «پایتخت نهج‌البلاغه» را یک اتفاق جریان‌ساز و ماندگار در سپهر فرهنگی این استان توصیف کرد و بر آمادگی […]

تبریز در مسیر پایتخت نهج‌البلاغه ایران


نعمت اله پایان، مدیرکل ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی، نعمت‌اله پایان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی، دوم مردادماه، در جلسه هم‌اندیشی و بررسی انتخاب تبریز به‌عنوان پایتخت نهج‌البلاغه کشور، انتخاب تبریز به‌‌عنوان «پایتخت نهج‌البلاغه» را یک اتفاق جریان‌ساز و ماندگار در سپهر فرهنگی این استان توصیف کرد و بر آمادگی کامل تبریز برای تحقق این عنوان تأکید کرد.

وی در تبیین ابعاد این طرح ملی اظهار کرد: نهج‌البلاغه پس از قرآن کریم، اصلی‌ترین منبع اخلاقی و معرفتی در جهان اسلام است و ما افتخار می‌کنیم که تبریز به‌عنوان خاستگاه اندیشمندان بزرگ، آمادگی خود را برای میزبانی این عنوان و ترویج معارف علوی اعلام کرده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی با تأکید بر اینکه تبریز به‌عنوان «پایتخت تشیع جهان اسلام» شناخته می‌شود، گفت: پیوند ناگسستنی باورهای مردم این خطه با مکتب اهل‌ بیت(ع) از دوران صفویه تاکنون، یکی از دلایل اصلی برای انتخاب تبریز است. سابقه درخشان مذهبی و صبغه تاریخی این شهر، بستری استوار برای تبیین «حیات طیبه» مبتنی بر نهج‌البلاغه فراهم کرده است.

وی در ادامه به نقش بی‌بدیل علمای برجسته تبریز در ترویج آموزه‌های علوی اشاره کرد و افزود: اسطوره‌های علمی و مفسران تراز اول نهج‌البلاغه همچون علامه امینی، علامه طباطبایی و علامه جعفری که شهرتی جهانی دارند، از جمله پشتوانه‌های بزرگ فکری این شهر هستند که تبریز را به قطبی برای مباحث معرفتی تبدیل کرده‌اند.

پایان ظرفیت‌های بی‌نظیر ادبی و هنری را از دیگر ارکان متمایزکننده تبریز برشمرد و بیان کرد: تبریز در حوزه شعر و ادب، مهد بزرگانی چون استاد شهریار است که با سرودن شاهکارهایی همچون «همای رحمت»، ارادت خود را به ساحت علوی به اثبات رسانده است. همچنین در حوزه‌های هنری نظیر خط نستعلیق و نگارگری، این شهر در سطح ملی و بین‌المللی پیشتاز و بی‌نظیر است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی با اشاره به اینکه زیرساخت‌های قوی و نهادهای فعال مردمی در تبریز وجود دارد، از برنامه‌ریزی برای نقش‌آفرینی مساجد خبر داد و تصریح کرد: با بهره‌گیری از ظرفیت مساجد و هیئت‌های مذهبی، طرح «هر مسجد، یک کرسی نهج‌البلاغه» اجرا خواهد شد تا معارف این کتاب انسان‌ساز به لایه‌های مختلف جامعه نفوذ کند.

وی در پایان با اشاره به عزم جدی مدیران استان برای پیشبرد این هدف والا اظهار کرد: همگرایی مدیریتی موجود میان نهادهای اجرایی از جمله استاندار، امام جمعه و شهردار تبریز، نویدبخش موفقیت این حرکت جریان‌ساز در جهت تحکیم جایگاه عظیم و شأن بی‌نظیر نهج‌البلاغه در جامعه است.

انتهای پیام



منبع

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.