امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
افزونه جلالی را نصب کنید. - 17 محرم 1448
شناسه خبر : 370749
  پرینت تاریخ انتشار : 02 جولای 2026 - 18:09 | 3 بازدید

مسجد کوبه ژاپن؛ مرکزی برای تقویت همزیستی و معرفی اسلام

به گزارش ایکنا به نقل از ان اچ کی، نقش مسجد محدود به اقامه نماز نیست و برخی از آنها به پل ارتباطی فرهنگ ها و مذاهب تبدیل می‌شوند. نزدیک به نود سال است که مسجد کوبه، قدیمی‌ترین مسجد ژاپن، به ایفای این نقش ادامه داده و الگویی عملی از همزیستی، گشاده‌رویی و خدمات اجتماعی […]

مسجد کوبه ژاپن؛ مرکزی برای تقویت همزیستی و معرفی اسلام


مسجد کوبه ژاپن، مرکزی برای تقویت همزیستی و معرفی اسلام / اماده

به گزارش ایکنا به نقل از ان اچ کی، نقش مسجد محدود به اقامه نماز نیست و برخی از آنها به پل ارتباطی فرهنگ ها و مذاهب تبدیل می‌شوند. نزدیک به نود سال است که مسجد کوبه، قدیمی‌ترین مسجد ژاپن، به ایفای این نقش ادامه داده و الگویی عملی از همزیستی، گشاده‌رویی و خدمات اجتماعی ارائه می‌کند تا اینکه به یکی از برجسته‌ترین نمادهای حضور اسلام در این کشور و مقصدی برای معرفی اسلام و تقویت اعتماد بین مسلمانان و جامعه ژاپن تبدیل شده است.

مسجد کوبه در منطقه تاریخی کیتانو واقع شده است که به دلیل تنوع فرهنگی و سبک معماری متمایزش شناخته شده است. این مسجد در سال 1935 تأسیس و به اولین مسجد دائمی در ژاپن تبدیل شد. در طول دهه‌های گذشته این مرکز مذهبی و فرهنگی، به مسلمانان از ملیت‌های مختلف خدمت می‌کند و همچنین به یکی از برجسته‌ترین بناهای اسلامی در کشور تبدیل شده است.

 

اهمیت مسجد به نقش مذهبی آن محدود نمی‌شد، بلکه پس از مقاومت در برابر حملات هوایی در طول جنگ جهانی دوم، جایگاه ویژه‌ای به دست آورد و سپس از زلزله بزرگ هانشین در سال 1995 جان سالم به در برد و بسیاری آن را «مسجد معجزه» نامیدند.

 

این مسجد نقش انسان‌دوستانه خود را در هنگام بلایا نشان داد، زیرا درهای خود را پس از زلزله ویرانگر کوبه برای پذیرایی از آسیب دیدگان باز کرد و کمک‌های مسلمانان داخل و خارج از ژاپن رسید و سپس بدون تفاوت دین و نژاد بین نیازمندان توزیع شد که اعتماد متقابل بین مسجد و ساکنان شهر را تقویت کرد.

 

آصف محمد، رئیس این مسجد تأکید می‌کند که این تجربیات ارتباط قوی با جامعه محلی ایجاد کرده است و  ایجاد پل‌های اعتماد همیشه اولویت مدیریت مسجد بوده است.

 

با افزایش تعداد مسلمانان و ساکنان خارجی در ژاپن، چالش‌های جدیدی در ارتباط با سازماندهی مراسم بزرگ مذهبی پدید آمده است. پس از پخش کلیپ‌هایی در شبکه‌های اجتماعی در نماز عید سعید فطر که نمازگزاران را بیرون از مسجد نشان می‌داد و انتقادات و اظهارنظرهای بیگانه هراسانه همراه با آن، مدیریت مسجد پیشقدم شد تا اقدامات سازمانی دقیق‌تری انجام دهد.

 

در مراسم عید سعید قربان، اقامه نماز با کمک تیم‌های امنیتی و ساماندهی تردد نمازگزاران برای جلوگیری از ازدحام جمعیت در بیرون مسجد، به سه نوبت تقسیم شد که باعث شد این مراسم به آرامی و بدون اختلال در رفت و آمد عابران به پایان برسد.

 

دروازه‌ای برای گفت‌وگو و آشنایی 

 

مسجد کوبه هفت روز در هفته پذیرای بازدیدکنندگان از مذاهب و پیشینه‌های مختلف است، به استثنای نماز جمعه که تورهای معرفی و فعالیت‌های فرهنگی را با هدف آشنایی جامعه ژاپن با اسلام و مسلمانان برگزار می‌کند.

 

ژوئن گذشته، این مسجد میزبان اعضای انجمن محله محلی بود، که در آنجا در تور مسجد شرکت کردند، با فرهنگ اسلامی آشنا شدند و غذای تهیه شده مطابق با قوانین اسلامی خوردند. آنها همچنین این فرصت را داشتند که سؤالات خود را مطرح کنند و در مورد هر گونه نگرانی مربوط به نقش مسجد در جامعه گفت‌وگو کنند.

 

متولیان مسجد بر این باورند که موفقیت تجربه همزیستی در گرو گفت‌وگوی مستمر و احترام متقابل و در عین حال حفظ هویت اسلامی و در عین حال گشوده بودن به روی جامعه ژاپن است. رئیس مسجد تأیید می‌کند که هدف به خدمت به مسلمانان محدود نمی‌شود، بلکه شامل کمک به ساختن جامعه‌ای است که درک بیشتری از تنوع فرهنگی و مذهبی داشته باشد و به تازه واردان برای ادغام مثبت در محیط جدیدشان کمک کند.

 

مسجد کوبه در تاریخ 90 ساله خود پیامی مبتنی بر گفت‌وگو و گشاده‌رویی می‌دهد که تأکید می‌کند اعتمادسازی با شعار به دست نمی‌آید، بلکه با تمرین روزانه به دست می‌آید و مسجد می‌تواند همزمان عبادتگاه و پلی برای آشنایی و شاهدی باشد که ارزش‌های اسلامی کمک می‌کند تا جامعه را بیشتر درک کند.

انتهای پیام



منبع

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.