امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
افزونه جلالی را نصب کنید. - 13 محرم 1448
شناسه خبر : 369539
  پرینت تاریخ انتشار : 28 ژوئن 2026 - 17:43 | 4 بازدید

جهاد دانشگاهی استان مرکزی با تمرکززدایی از خدمات، ظرفیت‌های شهرستان‌ها را فعال کند

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، محمد میرزایی ملکیان مدیرکل دفتر سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری مرکزی، هشتم تیرماه در مراسم تکریم و معارفه رییس جهاد دانشگاهی استان مرکزی، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی یکی از نهادهای انقلابی و اثرگذار کشور است که در حوزه‌های فرهنگی، پژوهشی، علمی و درمانی خدمات ارزشمندی به نظام جمهوری […]

جهاد دانشگاهی استان مرکزی با تمرکززدایی از خدمات، ظرفیت‌های شهرستان‌ها را فعال کند


محمد میرزایی ملکیان مدیرکل دفتر سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری مرکزیبه گزارش ایکنا از استان مرکزی، محمد میرزایی ملکیان مدیرکل دفتر سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری مرکزی، هشتم تیرماه در مراسم تکریم و معارفه رییس جهاد دانشگاهی استان مرکزی، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی یکی از نهادهای انقلابی و اثرگذار کشور است که در حوزه‌های فرهنگی، پژوهشی، علمی و درمانی خدمات ارزشمندی به نظام جمهوری اسلامی ارائه کرده است.

 

وی افزود: این نهاد همواره در اجرای طرح‌های ملی و پژوهشی نقش مؤثری داشته و ظرفیت‌های آن برای توسعه علمی و پژوهشی کشور قابل توجه است.

 

مدیرکل دفتر سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری مرکزی با اعلام آمادگی مجموعه استانداری برای حمایت از برنامه‌های جهاد دانشگاهی تصریح کرد: در قالب کمیسیون‌های تخصصی و همچنین برگزاری جلسات در شهرستان‌ها، آمادگی داریم هماهنگی‌ها و حمایت‌های لازم را برای گسترش فعالیت‌های این نهاد فراهم کنیم.

 

وی با تأکید بر ضرورت تمرکززدایی از خدمات جهاد دانشگاهی گفت: شایسته است ظرفیت‌های این مجموعه تنها در مرکز استان متمرکز نباشد و خدمات آن در شهرستان‌های دارای ظرفیت، به‌ویژه ساوه و زرندیه، توسعه یابد تا مردم این مناطق نیز بیش از پیش از توانمندی‌های جهاد دانشگاهی بهره‌مند شوند.

 

وی همچنین با اشاره به ویژگی‌های اقتصادی و صنعتی استان مرکزی خاطرنشان کرد: برنامه‌ها و پژوهش‌های جهاد دانشگاهی باید متناسب با ظرفیت‌های هر استان طراحی شود، زیرا اجرای دستورالعمل‌های یکسان برای همه استان‌ها نمی‌تواند نتایج مطلوبی به همراه داشته باشد. استان مرکزی به واسطه ظرفیت‌های صنعتی خود نیازمند برنامه‌های متناسب با همین ویژگی‌هاست.

 

مدیرکل دفتر سیاسی استانداری مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود، جهاد دانشگاهی را نهادی برخاسته از انقلاب اسلامی و مایه افتخار نظام دانست و ابراز امیدواری کرد با انعطاف بیشتر در سیاست‌گذاری‌ها، زمینه شکوفایی هرچه بیشتر این نهاد در استان‌ها فراهم شود.

 

وی با اشاره به ضرورت حفظ اتحاد و انسجام ملی، گفت: همبستگی نخبگان علمی، سیاسی و اجتماعی، سرمایه‌ای مهم برای پیشبرد اهداف کشور و تقویت اقتدار جمهوری اسلامی ایران است.

 

ظرفیت مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی استان مرکزی به ۸۰ درصد افزایش می‌یابد

 

رئیس جهاد دانشگاهی استان مرکزی نیز با تشریح برنامه‌های این نهاد، گفت: مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی که از سال ۱۳۹۳ فعالیت خود را آغاز کرده، از مهم‌ترین ظرفیت‌های این نهاد در استان به شمار می‌رود و دستاوردهای ارزشمندی در سطح استان و منطقه غرب کشور داشته است.

 

علی‌عباس رئیس‌محمدی با اشاره به ظرفیت‌های استفاده‌نشده این مرکز افزود: در حال حاضر تنها حدود ۳۰ درصد از ظرفیت مرکز مورد استفاده قرار می‌گیرد و برنامه‌ریزی شده است این میزان در سال نخست به ۵۰ درصد و در سال دوم به ۸۰ درصد افزایش یابد.

 

وی جذب پزشکان فوق‌تخصص ناباروری، به‌روزرسانی تجهیزات درمانی و تکمیل خدمات تخصصی را از مهم‌ترین برنامه‌های این مجموعه عنوان کرد و گفت: با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و حمایت استانداری، روند جذب متخصصان و نوسازی تجهیزات آغاز شده تا تمامی خدمات تخصصی درمان ناباروری در خود جهاد دانشگاهی استان ارائه شود.

 

وی همچنین از توافق اولیه با سازمان انرژی اتمی برای راه‌اندازی بخش درمان زخم‌ مبتنی بر فناوری پلاسما خبر داد و افزود: مقدمات اجرای این طرح فراهم شده و به‌زودی عملیات راه‌اندازی این مرکز آغاز خواهد شد.

 

رئیس‌محمدی با اشاره به ازسرگیری فعالیت مرکز مشاوره جهاد دانشگاهی اظهار کرد: با همکاری اداره کل بهزیستی استان، مجوز فعالیت دوباره این مرکز صادر شده و تلاش می‌شود با استفاده از ظرفیت مشاوران استان، خدمات روان‌شناختی و مشاوره‌ای مناسبی به مراجعان ارائه شود.

 

وی یکی دیگر از برنامه‌های مهم جهاد دانشگاهی را آغاز عملیات احداث ساختمان این نهاد در شهرستان ساوه دانست و گفت: با حمایت دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی، نماینده مردم ساوه و فرمانداری، پس از رفع مشکلات مربوط به زمین، عملیات اجرایی این پروژه آغاز خواهد شد.

 

رئیس جهاد دانشگاهی استان مرکزی همچنین از اخذ مجوز ایجاد مرکز خدمات تخصصی ارزیابی و پایش محیط زیست خبر داد و افزود: این مرکز با تکیه بر ظرفیت آزمایشگاه محیط زیست جهاد دانشگاهی، می‌تواند نقش مؤثری در پایش آلودگی‌های آب، خاک و مواد غذایی و کمک به تصمیم‌گیری مدیران استان ایفا کند.

 

وی با تأکید بر ضرورت تعامل بیشتر با دستگاه‌های اجرایی گفت: جهاد دانشگاهی باید فراتر از یک مجموعه دانشگاهی شناخته شود و با بهره‌گیری از توان علمی و پژوهشی خود، در حل مسائل و چالش‌های استان نقش‌آفرینی کند.

 

جهاد دانشگاهی استان‌ها به نقشه راه بومی و الگوی کسب‌وکار مستقل نیاز دارد

 

رئیس سابق جهاد دانشگاهی استان مرکزی نیز با اشاره به اقدامات انجام‌شده در دوره مسئولیت خود اظهار کرد: در این مدت تلاش شد با بهره‌گیری از ظرفیت‌های داخلی، به‌ویژه در حوزه مرکز درمان ناباروری و بخش آموزش که از ارکان درآمدی جهاد دانشگاهی هستند، از ظرفیت‌های بلااستفاده مجموعه استفاده شود.

 

محسن مرادی افزود: در حوزه‌های پژوهش، آموزش و درمان ناباروری اقداماتی برای توسعه فعالیت‌ها انجام شد که در برخی بخش‌ها نتایج مطلوبی به همراه داشت و در برخی دیگر به اهداف مورد نظر نرسید، اما رویکرد اصلی استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود بود.

 

وی همچنین با اشاره به تلاش برای گسترش ارتباطات برون‌سازمانی گفت: یکی از اهداف مهم، احیای هویت جهاد دانشگاهی و معرفی هرچه بیشتر ظرفیت‌های این نهاد به دستگاه‌های اجرایی بود. هرچند جهاد دانشگاهی در سطح کلی شناخته شده است، اما بسیاری از توانمندی‌های تخصصی آن برای مدیران و دستگاه‌ها همچنان ناشناخته مانده و این موضوع نیازمند توجه جدی است.

 

وی در ادامه با بیان دو پیشنهاد راهبردی برای آینده جهاد دانشگاهی تصریح کرد: نخستین موضوع، تدوین نقشه راه و الگوی کسب‌وکار اختصاصی برای هر استان است؛ چرا که شرایط اقتصادی، ظرفیت‌ها و نیازهای استان‌ها با یکدیگر متفاوت بوده و نسخه واحد نمی‌تواند پاسخگوی همه استان‌ها باشد.

 

او خاطرنشان کرد: نبود الگوی مشخص موجب می‌شود هر مدیر بر اساس تجربه و سلیقه شخصی اولویت‌های متفاوتی را دنبال کند و این مسئله از انسجام برنامه‌های بلندمدت جلوگیری می‌کند.

 

رئیس سابق جهاد دانشگاهی استان مرکزی دومین چالش اساسی را حوزه منابع انسانی عنوان کرد و گفت: سرمایه اصلی جهاد دانشگاهی نیروی انسانی متخصص، خلاق و نوآور است، اما در سال‌های اخیر به‌ویژه طی یک دهه گذشته، بخش قابل توجهی از نیروهای متخصص و باتجربه از مجموعه خارج شده‌اند و محدودیت در جذب نیرو نیز این مشکل را تشدید کرده است.

 

وی تأکید کرد: تدوین الگوی مناسب برای جذب، نگهداشت و توانمندسازی نیروی انسانی می‌تواند زمینه‌ساز افزایش بهره‌وری، توسعه فعالیت‌های پژوهشی و آموزشی، جذب طرح‌های جدید و تقویت درآمدهای جهاد دانشگاهی باشد.

 

در این مراسم ضمن تقدیر از زحمات محسن مرادی در دوران مسئولیت خود در جهاد دانشگاهی استان مرکزی، علی‌عباس رئیس‌محمدی به عنوان رئیس جدید این نهاد در استان مرکزی معرفی شد.

انتهای پیام



منبع

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.