امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
افزونه جلالی را نصب کنید. - 10 محرم 1448
شناسه خبر : 368612
  پرینت تاریخ انتشار : 25 ژوئن 2026 - 10:31 | 3 بازدید

روایت «راست‌قامتان مجنون»؛ ۲۵۰ رزمنده فارس در یک روز شهید شدند

سیدرضا متولی، رئیس انجمن راویان دفاع مقدس فارس در گفت‌وگو با ایکنا از فارس، اظهار کرد: در روزهای پایانی جنگ تحمیلی و در چهارم تیرماه سال ۱۳۶۷، ارتش متجاوز بعث عراق با بهره‌گیری از ناجوانمردانه‌ترین روش‌ها و با پشتیبانی آتش سنگین توپخانه و بمباران شیمیایی با گاز سیانور، برای تصرف جزایر مجنون دست به یک […]

روایت «راست‌قامتان مجنون»؛ ۲۵۰ رزمنده فارس در یک روز شهید شدند


دفاع مقدسسیدرضا متولی، رئیس انجمن راویان دفاع مقدس فارس در گفت‌وگو با ایکنا از فارس، اظهار کرد: در روزهای پایانی جنگ تحمیلی و در چهارم تیرماه سال ۱۳۶۷، ارتش متجاوز بعث عراق با بهره‌گیری از ناجوانمردانه‌ترین روش‌ها و با پشتیبانی آتش سنگین توپخانه و بمباران شیمیایی با گاز سیانور، برای تصرف جزایر مجنون دست به یک عملیات گسترده هلی‌برن زد.

وی افزود: در مقابل این هجوم کور، رزمندگان جان‌برکف لشکر ۱۹ فجر استان فارس و تیپ ۴۸ فتح کهگیلویه و بویراحمد تمام‌قد ایستادند و تا آخرین نفس مقاومت کردند. حاصل این ایثار و رشادت، تقدیم نزدیک به ۲۵۰ شهید و مفقودالبدن در کمتر از یک روز بود؛ حماسه‌ای که با شهادت مظلومانه بسیاری از آنان بر اثر استشمام گازهای سمی به یادگار ماند.

رئیس انجمن راویان دفاع مقدس فارس با اشاره به گذشت ۳۸ سال از این واقعه بیان کرد: در طول این سال‌ها آیین‌های بزرگداشتی همچون «ستاره‌های شهر» با موضوع «راست‌قامتان مجنون» در شیراز برگزار شده است تا نام و یاد این دلاورمردان زنده بماند.

متولی ادامه داد: با این حال، وظیفه ما همچنان پابرجاست تا با بازگویی حماسه‌های آنان، این قهرمانان را از غربت و مظلومیت خارج سازیم و فرهنگ ایثار و مقاومت را به نسل‌های آینده منتقل کنیم.

وی در ادامه به معرفی برخی از فرماندهان و سرداران شاخص شهید این حماسه پرداخت و گفت: در میان این جمعیت ۲۵۰ نفره، سرداران و فرماندهان برجسته‌ای نیز به فیض شهادت نائل آمدند که هرکدام نمادی از غیرت، شجاعت و ایثار بودند.

متولی درباره سردار شهید حاج محمد ابراهیمی گفت: این شهید والامقام متولد سال ۱۳۴۱ در شیراز، از بنیان‌گذاران بسیج مردمی و مسئول مخابرات لشکر ۱۹ فجر بود. وی که بارها در جبهه مجروح شده بود، سرانجام در سن ۲۶ سالگی و در چهارم تیرماه ۱۳۶۷ بر اثر استشمام گازهای سمی دشمن در جزیره مجنون به شهادت رسید.

این یادگار دوران دفاع مقدس افزود: شهید سردار خورشیدی از فرماندهان شجاع و مسئول واحد تخریب لشکر ۱۹ فجر بود که پیش از این نیز چندین بار در اثر حملات شیمیایی مجروح شده بود. او در نهایت در چهارم تیرماه ۱۳۶۷ و بر اثر بمباران شیمیایی در جزیره مجنون به شهادت نائل آمد و برای همیشه جاویدالاثر شد.

رئیس انجمن راویان دفاع مقدس فارس همچنین درباره سردار شهید حاج محمد باصری گفت: این شهید بزرگوار از سال ۱۳۶۰ رسماً به عضویت سپاه پاسداران درآمد و به عنوان مربی آموزش عقیدتی فعالیت داشت و مسئولیت‌های خطیری را در جبهه بر عهده گرفت. وی در زمان شهادت فرمانده گردان بود و سال‌ها عنوان مفقودالاثر در ابتدای نامش قرار داشت تا اینکه پس از تفحص، بقایای پیکر مطهرش به کشور بازگشت.

وی ادامه داد: سردار شهید عبدالرضا کشاورز، فرمانده یگان دریایی لشکر ۱۹ فجر، نیز از زمره فرماندهان پهلوان و تأثیرگذار دفاع مقدس بود که در جزیره مجنون به شهادت رسید و برای همیشه جاویدالاثر شد.

متولی در پایان با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای این حماسه گفت: یاد و خاطره ۲۵۰ شهید والامقام و همه جانبازان، آزادگان و رزمندگان «راست‌قامتان مجنون» گرامی باد. بی‌گمان راه آنان تا همیشه تاریخ بر قامت استوار و سترگ قهرمانان این سرزمین خواهد درخشید.

انتهای پیام



منبع

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.