امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
افزونه جلالی را نصب کنید. - 5 محرم 1448
شناسه خبر : 367233
  پرینت تاریخ انتشار : 20 ژوئن 2026 - 16:09 | 5 بازدید

فعالیت‌های صنفی؛ ضامن انسجام مجموعه‌های اقتصادی و فرهنگی

به گزارش ایکنا از فارس، آیت‌الله لطف‌الله دژکام نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، امروز، ۳۰ خردادماه در آیین گرامیداشت روز ملی اصناف که در سالن همایش‌های بین‌المللی اتاق اصناف مرکز فارس برگزار شد، با تلاوت آیه ۱۰ سوره مبارکه «جمعه» و با اشاره به عبارت «فَضْلِ اللَّهِ» در این آیه، بیان […]

فعالیت‌های صنفی؛ ضامن انسجام مجموعه‌های اقتصادی و فرهنگی


آیت‌الله لطف الله دژکام، نماینده ولی فقیه در استان فارسبه گزارش ایکنا از فارس، آیت‌الله لطف‌الله دژکام نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، امروز، ۳۰ خردادماه در آیین گرامیداشت روز ملی اصناف که در سالن همایش‌های بین‌المللی اتاق اصناف مرکز فارس برگزار شد، با تلاوت آیه ۱۰ سوره مبارکه «جمعه» و با اشاره به عبارت «فَضْلِ اللَّهِ» در این آیه، بیان کرد: سود، تجارت و معامله‌های اصناف، درواقع فضل الهی است که نصیب آن‌ها می‌شود و این امر نشان‌دهنده اهمیت جایگاه فعالیت‌های صنفی در جامعه دینی است.

نماینده ولی فقیه در استان فارس با تأیید دیدگاه مدیرکل صنعت و معدن استان مبنی بر ضرورت توجه به نقش‌آفرینی اجتماعی اصناف اظهار کرد: تفاوت میان خدمات صرفاً حکومتی و دولتی با خدمات مردمی و ملی در حال و هوای اثرگذاری آن‌هاست. کسبه به‌دلیل ماهیت مردمی فعالیت‌هایشان، در هر لحظه منشأ خدمات هستند و هرچند ممکن است همواره مورد توجه همگانی قرار نگیرند، اما این تلاش‌ها برای پاسداشت ارزش‌های دینی مورد عنایت خداوند است.

وی در این راستا به نمادین بودن بازار وکیل و حضور فعال اصناف در برپایی موکب‌های مذهبی، به‌ویژه در ایام عزای محرم و میدان معلم اشاره کرد و افزود: هر یک از واحدهای صنفی درواقع یک موکب هستند و در پشت بسیاری از فعالیت‌های مذهبی و اجتماعی شهر، حمایت‌های بی‌دریغ اصناف نهفته است.

هم‌افزایی با مدیریت شهری و ریشه‌های تاریخی حمایت از اصناف

دژکام همچنین با اشاره به تعاملات مثبت میان کسبه و شهرداری، همکاری‌های دوطرفه میان مدیریت شهری و مجموعه اصناف را شایسته ذکر و این تعامل را موجب خرسندی دانست.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به پیشینه تاریخی پیوند روحانیت و اصناف پرداخت و تصریح کرد: پایگاه اجتماعی روحانیت همواره در میان اصناف بوده است. از حمایت‌های اصناف در قیام سال ۴۲ و پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۵۷ گرفته تا ایستادگی در دوران دفاع مقدس، همواره نقش‌آفرینی کسبه در کنار نهضت‌ها مشهود بوده است.

امام جمعه شیراز در پایان سخنان خود با استناد به عبارت «الکاسب حبیب‌الله» (کسبه مورد محبت خدا هستند)، بر این نکته تأکید کرد که فعالیت‌های صنفی نه تنها موجب تأمین نیازهای اقتصادی، بلکه عاملی برای انسجام مجموعه‌های مدیریتی، اقتصادی و فرهنگی در جامعه است.

انتهای پیام



منبع

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.