امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
افزونه جلالی را نصب کنید. - 15 ذو القعدة 1447
شناسه خبر : 353286
  پرینت تاریخ انتشار : 29 آوریل 2026 - 12:37 | 3 بازدید

مدیریت واحد شهری کلید توسعه پایدار است

به گزارش ایکنا از فارس، همزمان با فرارسیدن نهم اردیبهشت‌ماه، روز شوراها، شماری از اعضای شورای اسلامی شهر شیراز بر نقش شوراها به عنوان یکی از جلوه‌های مردم‌سالاری دینی و بستری برای مشارکت شهروندان در اداره امور شهری تأکید کردند و تقویت کار جمعی، ارتباط مؤثر با مردم و اصلاح ساختارهای مدیریت شهری را از […]

مدیریت واحد شهری کلید توسعه پایدار است


روز شوراهابه گزارش ایکنا از فارس، همزمان با فرارسیدن نهم اردیبهشت‌ماه، روز شوراها، شماری از اعضای شورای اسلامی شهر شیراز بر نقش شوراها به عنوان یکی از جلوه‌های مردم‌سالاری دینی و بستری برای مشارکت شهروندان در اداره امور شهری تأکید کردند و تقویت کار جمعی، ارتباط مؤثر با مردم و اصلاح ساختارهای مدیریت شهری را از مهم‌ترین الزامات اداره شهرها دانستند.

طبق گفته اعضای شورای شهر شیراز، شوراها پس از بیش از دو دهه فعالیت در کشور به یکی از ارکان مهم تصمیم‌گیری شهری تبدیل شده‌اند و با وجود چالش‌هایی همچون ضرورت تقویت اعتماد عمومی و تحقق مدیریت واحد شهری، همچنان ظرفیت مهمی برای پیگیری مطالبات مردم و هدایت روند توسعه شهرها به شمار می‌روند.

کار شورایی بدون روحیه جمعی ممکن نیست

سیدابراهیم حسینی، رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا با اشاره به ماهیت تصمیم‌گیری در شوراها اظهار کرد: کار شورا ماهیتی جمعی دارد و کسانی که روحیه کار جمعی ندارند نمی‌توانند در این جایگاه موفق باشند چرا که فلسفه شورا مشورت، همفکری و رسیدن به بهترین تصمیم برای منافع مردم است.

وی با بیان اینکه شورای ششم شیراز تجربیات ارزشمندی به همراه داشته است، افزود: در این دوره دستاوردهای متعددی رقم خورد و در کنار آن تجربه‌های زیادی نیز به دست آمد. آشنایی با افراد متخصص، دلسوز و متعهد که دغدغه شهر و کشور را دارند از سرمایه‌های ارزشمند این دوره بوده است.

رئیس شورای شهر شیراز با تأکید بر اینکه اختلاف دیدگاه‌ها در شورا امری طبیعی است، تصریح کرد: در شورای ششم با وجود تفاوت نظرها، در موضوع منافع مردم هیچ‌گاه اختلافی وجود نداشت و اعضا در این زمینه همواره همسو عمل کردند.

حسینی انتخاب یک شهردار توانمند و حمایت از او، داشتن برنامه و نگاه بلندمدت در مدیریت شهری و تلاش برای شکل‌گیری مکتب مدیریت شهری را از مهم‌ترین محورهای عملکرد شورای ششم شیراز عنوان کرد.

ضرورت تقویت ارتباط شوراها با مردم

مسعود زارعی، رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و  خدمات شهری شورای شهر شیراز نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا، با تبریک روز شوراها به اعضای شوراهای کشور به‌ویژه در شیرازگفت: فرصتی که برای خدمت در اختیار اعضای شورا قرار گرفته باید مغتنم شمرده شود و در مدت باقی‌مانده از این دوره تکمیل اقدامات نیمه‌تمام و تقویت خدمات شهری در اولویت قرار گیرد.

وی با اشاره به جایگاه شوراها در ساختار حکمرانی کشور اظهار کرد: شوراها نماد مردم‌سالاری دینی هستند و ضروری است ارتباط با مردم و پیگیری مطالبات آنان با جدیت بیشتری دنبال شود.

زارعی افزود: ممکن است برخی شهروندان با وجود اعتقاد به نظام نسبت به فرآیندهای انتخاباتی احساس فاصله داشته باشند که بخشی از آن به کمبود ارتباط و گفت‌وگوی مستمر با مردم بازمی‌گردد.از این رو باید تلاش شود اعتماد و امید مردم نسبت به اثرگذاری حضورشان در سرنوشت شهر تقویت شود.

مدیریت واحد شهری؛ مطالبه مهم مدیریت شهری

در ادامه محمدتقی تذروی، نائب رئیس شورای اسلامی شهر شیراز هم در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا، شوراها را یکی از جلوه‌های مهم مشارکت مردمی در اداره امور شهرها دانست و گفت: یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های نظام جمهوری اسلامی این است که مدیریت شهری از طریق نمایندگان منتخب مردم شکل می‌گیرد.

وی با اشاره به سابقه فعالیت شوراها در کشور افزود: پیش از تشکیل شوراها بسیاری از تصمیمات شهری به‌صورت متمرکز و از سوی دولت گرفته می‌شد اما اکنون پس از گذشت بیش از ۲۷ سال از فعالیت شوراها، نمایندگان منتخب مردم در شهرها درباره نیازها و اولویت‌های شهری تصمیم‌گیری می‌کنند که این موضوع از نقاط قوت نظام مدیریتی کشور به شمار می‌رود.

تذروی با اشاره به تداوم پروژه‌های شهری در دوره‌های مختلف شورا گفت: برای مثال پروژه مترو شیراز از دوره دوم شورا آغاز شد و در دوره‌های بعدی ادامه یافت و اکنون نیز شاهد افتتاح ایستگاه‌های جدید هستیم؛ به‌گونه‌ای که اخیراً ایستگاه استقلال با اعتباری حدود ۱۲۰۰ میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید.

این عضو شورای شهر شیراز در عین حال تحقق دو مطالبه مهم در مدیریت شهری را ضروری دانست و گفت: بر اساس تجربه سه دوره حضور در شورا شکل‌گیری مدیریت واحد شهری و ایجاد درآمدهای پایدار برای شهر از مهم‌ترین نیازهای مدیریت شهری است و در صورت تحقق این دو موضوع، شهرها می‌توانند با قدرت بیشتری مسیر توسعه را طی کنند.

یادآور می‌شود، مجموع اظهارات اعضای شورای اسلامی شهر شیراز در آستانه روز شوراها نشان می‌دهد که تقویت کار جمعی در تصمیم‌گیری، افزایش ارتباط و گفت‌وگو با شهروندان و اصلاح ساختارهای مدیریت شهری از جمله مهم‌ترین موضوعاتی است که می‌تواند نقش شوراها را در اداره شهرها پررنگ‌تر کند.

انتهای پیام



منبع

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.