امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
افزونه جلالی را نصب کنید. - 5 ذو القعدة 1447
شناسه خبر : 352437
  پرینت تاریخ انتشار : 08 فوریه 2026 - 22:03 | 25 بازدید

از مقابله با مهجوریت قرآن تا شناسایی استعدادهای قرآنی طلاب

گزارش ایکنا از اولین جشنواره استانی مسابقات قرآنی «ظهور فجر» به گزارش خبرنگار ایکنا، اولین جشنواره استانی مسابقات قرآنی «ظهور فجر» ویژه طلاب حوزه علمیه خواهران تهران، امروز 18 بهمن در مجمع آموزش علوم انسانی کوثر برگزار و از برگزیدگان قرآنی تقدیر شد. هدف جشنواره مقابله با مهجوریت قرآن است سمیه صیادی، مسئول برگزاری جشنواره استانی […]

از مقابله با مهجوریت قرآن تا شناسایی استعدادهای قرآنی طلاب


گزارش ایکنا از اولین جشنواره استانی مسابقات قرآنی «ظهور فجر»

ارسالی/از مقابله با مهجوریت قرآن تا شناسایی استعدادهای قرآنی طلاب

به گزارش خبرنگار ایکنا، اولین جشنواره استانی مسابقات قرآنی «ظهور فجر» ویژه طلاب حوزه علمیه خواهران تهران، امروز 18 بهمن در مجمع آموزش علوم انسانی کوثر برگزار و از برگزیدگان قرآنی تقدیر شد.

هدف جشنواره مقابله با مهجوریت قرآن است

سمیه صیادی، مسئول برگزاری جشنواره استانی مسابقات قرآنی، در ابتدای این نشست با خیرمقدم به حاضران و قدردانی از همراهی مدیران و معاونان فرهنگی مدارس علمیه، اظهار کرد: دغدغه اصلی ما این بود که احساس می‌کردیم قرآن در حوزه‌های علمیه دچار نوعی مهجوریت شده و نقش آن در برخی ساحت‌ها کمرنگ است؛ از همین‌رو تلاش کردیم با طراحی و اجرای این جشنواره، گامی هرچند کوچک در جهت بازگرداندن قرآن به متن زندگی طلبگی برداریم.

در حال تکمیل //

وی با اشاره به حمایت هیئت امنای حوزه‌های علمیه از این برنامه، افزود: این جشنواره طی دو ماه و با مشارکت گسترده مدارس علمیه طراحی و اجرا شد و در چهار بخش اصلی شامل آوایی، حفظ، مفاهیم و بخش هنری برنامه‌ریزی شد. در بخش آوایی، رشته‌های قرائت تحقیق، قرائت تقلیدی و ترتیل، در بخش حفظ، حفظ تخصصی قرآن کریم، حفظ کل و حفظ اجزاء، در بخش مفاهیم، مفاهیم قرآن، نهج‌البلاغه و آیات مهدوی و در بخش هنری نیز رشته‌هایی همچون موشن‌گرافیک، نقاشی، طراحی و خوشنویسی مورد توجه قرار گرفت.

مدیر جشنواره استانی مسابقات قرآنی حوزه‌های علمیه تهران با بیان اینکه نام جشنواره با محوریت «ظهور» انتخاب شده است، تصریح کرد: در بخش مفاهیم و حفظ آیات مهدوی، از کتاب «پرتوی از آیات مهدوی» اثر حجت‌الاسلام قرائتی استفاده شد تا توجه طلاب به مفاهیم عمیق و کاربردی قرآن کریم تقویت شود.

وی از مشارکت ۴۷ مدرسه علمیه از مجموع حدود ۷۰ مدرسه استان تهران خبر داد و گفت: حدود ۲۵۰ نفر در این جشنواره ثبت‌نام کردند که پس از مراحل پالایش و برگزاری آزمون مجازی در بخش مفاهیم، نزدیک به ۲۰۰ نفر به مراحل بعدی راه یافتند و مسابقات حضوری بخش حفظ و آوایی نیز طی دو روز گذشته برگزار شد.

صیادی با قدردانی از تلاش شبانه‌روزی عوامل اجرایی و داوران جشنواره، اظهار کرد: برگزاری این مسابقات کار سنگین و نفس‌گیری بود و همکاران بنده با اخلاص و جدیت فراوان پای کار ایستادند. هدف ما صرفاً برگزاری یک مسابقه و اهدای جوایز نیست، بلکه شناسایی، گروه‌بندی و حمایت مستمر از استعدادهای قرآنی طلاب از طریق برنامه‌ریزی‌های بعدی و تشکیل کمیته قرآنی حوزه در دستور کار قرار دارد.

وی با اشاره به برخی ضعف‌های مهارتی طلاب در حوزه قرائت قرآن، افزود: در بخش‌هایی مانند تجوید، صوت و لحن، وقف و ابتدا ضعف‌هایی مشاهده شد که این جشنواره فرصتی برای شناسایی این کاستی‌ها و برنامه‌ریزی برای رفع آن‌هاست؛ چراکه انتظار جامعه از طلاب، تسلط علمی و مهارتی بر قرآن کریم است.

وی در پایان تأکید کرد: اختتامیه امروز پایان کار نیست، بلکه آغاز مسیری جدید است و از فردای جشنواره، برنامه‌ریزی برای دوره‌های بعدی با قوت بیشتر و مشارکت گسترده‌تر مدارس علمیه آغاز خواهد شد. امیدواریم با همت طلاب، مدیران و معاونان فرهنگی، این جشنواره در سال‌های آینده پربارتر و اثرگذارتر برگزار شود.

انس با قرآن، ثروت حقیقی طلبه است 

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدحسین کبیریان، مدیر حوزه‌های علمیه خواهران استان در بخش دوم نشست با تأکید بر جایگاه رفیع «عالمِ حامل قرآن» در معارف اسلامی، این مسیر را مایه کرامت، امنیت و سعادت حقیقی انسان دانست و گفت: بر اساس فرمایش نبی مکرم اسلام(ص)، گرامی‌ترین بندگان خدا پس از انبیا، عالمان و سپس حاملان قرآن هستند؛ این تعبیر، چون از زبان پیامبر(ص) صادر شده، عین حقیقت و به‌دور از هرگونه اغراق است.

در حال تکمیل //

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران استان تهران با قدردانی ویژه از برگزارکنندگان جشنواره، گفت: اجرای چنین برنامه‌هایی حاصل ماه‌ها اندیشه، دغدغه‌مندی و تلاش شبانه‌روزی است و آثار آن در آینده حوزه‌ها نمایان خواهد شد.

وی با بیان اینکه هدف نهایی تحصیل در حوزه، انس با قرآن و روایات و عمل به آن‌هاست، افزود: طلاب شرکت‌کننده در این جشنواره، در حقیقت دو عنوان بزرگ را توأمان دارا هستند؛ هم در زمره طالبان علم قرار می‌گیرند و هم در مسیر حاملان قرآن گام برمی‌دارند و این، مایه افتخار و مسئولیت مضاعف است.

حجت‌الاسلام والمسلمین کبیریان با تبیین مفهوم «حمل قرآن»، تصریح کرد: حامل قرآن بودن تنها به قرائت یا حفظ محدود نمی‌شود، بلکه شامل فهم، تدبر، عمل و تبدیل زندگی به یک حیات قرآنی است؛ انسانی که وجودش جلوه‌ای از آیات الهی شود.

وی با اشاره به پاداش‌های عظیم عالمانِ حامل قرآن در روایات نبوی، گفت: پیامبر اکرم(ص) می‌فرمایند این گروه همان‌گونه از دنیا می‌روند که انبیا از دنیا می‌روند، با انبیا محشور می‌شوند، از صراط در کنار آنان عبور می‌کنند و پاداشی هم‌سنگ پاداش انبیا دریافت می‌کنند؛ چه کرامتی بالاتر از این؟

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران استان تهران همچنین با استناد به خطبه ۱۷۶ نهج‌البلاغه، قرآن را خیرخواه‌ترین، هدایت‌گرترین و صادق‌ترین راهنمای بشر دانست و گفت: هیچ‌کس با قرآن انس نمی‌گیرد مگر آنکه یا بر هدایتش افزوده می‌شود یا از جهالت و کوری باطنی‌اش کاسته خواهد شد.

وی تأکید کرد: قرآن، ثروت حقیقی انسان است؛ کسی که با قرآن مأنوس باشد، هرگز احساس فقر، ترس و بی‌پناهی نخواهد کرد و قرآن شفا و رحمت برای مؤمنان است، به شرط آنکه دل آماده پذیرش نور الهی باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین کبیریان در پایان با اشاره به نقش قرآن در شفاعت و نیز خطر شکایت قرآن از غافلان، بیان کرد: دنیا مزرعه آخرت است و آنچه امروز می‌کاریم، فردا برداشت خواهیم کرد. خوشا به حال کسانی که کِشتِ زندگی‌شان قرآن، تدبر، عمل و تبلیغ آن باشد. این جشنواره نشانه لطف الهی به شما طلاب است و استمرار آن، شکر این نعمت بزرگ خواهد بود.

در ادامه گروه تواشیح محراب به اجرای برنامه پرداختند و پس از آن فاطمه حسینی اعلی حافط قرآن و روشندل به عنوان شخصیت برتر قرآنی، خواهر و برادر حافظ و قرآنی و جمعی از برگزیدگان در رشته‌های مختلف تقدیر شد.

ارسالی/از مقابله با مهجوریت قرآن تا شناسایی استعدادهای قرآنی طلاب

انتهای پیام



منبع

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.