امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
افزونه جلالی را نصب کنید. - 1 ذو القعدة 1446
شناسه خبر : 273368
  پرینت تاریخ انتشار : 24 مارس 2025 - 5:20 | 1 بازدید

قرآن، کتاب فطرت و راهنمای همیشگی انسان

استاد سیدمحسن میرباقری، مدرس معارف قرآنی در قسمت دهم مجموعه «اخلاق در قرآن» می‌گوید: قرآن کریم کتابی است که بر اساس فطرت انسانی نازل شده است. فطرت، ویژگی‌های ذاتی و نهادینه‌شده در وجود انسان است که در تمام زمان‌ها و میان تمام جوامع ثابت باقی می‌ماند. از جمله این ویژگی‌ها می‌توان به عدالت‌خواهی و تنفر از ظلم […]

قرآن، کتاب فطرت و راهنمای همیشگی انسان



استاد سیدمحسن میرباقری، مدرس معارف قرآنی در قسمت دهم مجموعه «اخلاق در قرآن» می‌گوید: قرآن کریم کتابی است که بر اساس فطرت انسانی نازل شده است. فطرت، ویژگی‌های ذاتی و نهادینه‌شده در وجود انسان است که در تمام زمان‌ها و میان تمام جوامع ثابت باقی می‌ماند. از جمله این ویژگی‌ها می‌توان به عدالت‌خواهی و تنفر از ظلم اشاره کرد. هر انسانی، در هر دوره‌ای از تاریخ و در هر مکانی از جهان، در برابر ظلم احساس نارضایتی می‌کند و خواهان عدالت است.

قرآن کریم تأکید می‌کند که دین خدا بر پایه فطرت انسانی است: «فَأَقِمْ وَجْهَكَ لِلدِّينِ حَنِيفًا فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتِي فَطَرَ النَّاسَ عَلَيْهَا» (روم: 30) در این آیه، خداوند فرمان می‌دهد که تمام توجه خود را به دین الهی معطوف کنیم، چرا که این دین مطابق با فطرت انسان است. به همین دلیل، تعالیم دینی کاملاً منطبق با فطرت بشر بوده و پاسخ‌گوی نیازهای اساسی او هستند. به بیان دیگر، قرآن کتابی است که حقیقت وجودی انسان را تبیین می‌کند. این کتاب، کتاب نور، هدایت و کلام الهی است که هیچ باطلی در آن راه ندارد و از علم مطلق الهی سرچشمه گرفته است. خود قرآن، خود را معرفی می‌کند و بهترین راه برای شناخت آن، مراجعه به خود این کتاب آسمانی است.

انتهای پیام



منبع

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.