امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
افزونه جلالی را نصب کنید. - 25 رمضان 1446
شناسه خبر : 258284
  پرینت تاریخ انتشار : 13 فوریه 2025 - 18:12 | 2 بازدید

ولایت؛ مولفه مشترک انقلاب اسلامی و حکومت مهدوی

لازمه انتظار، ایجاد زمینه ظهور و انجام دادن اصلاحات سیاسی، اجتماعی و آماده کردن جامعه برای پذیرش انقلاب جهانی امام منتظر(عج) است و در این میان انقلاب اسلامی ایران، بهترین الگوی انتظار و زمینه‌ساز حکومت جهانی مهدی(عج) را در اختیار جوامع بشری قرار داد.  انقلاب اسلامی ایران با برداشت صحیح از مفهوم انتظار، موجب گسترش […]

ولایت؛ مولفه مشترک انقلاب اسلامی و حکومت مهدوی


حجت‌الاسلام علیرضا یوسفی راستگو، متخصص حوزه مهدویت در همدانلازمه انتظار، ایجاد زمینه ظهور و انجام دادن اصلاحات سیاسی، اجتماعی و آماده کردن جامعه برای پذیرش انقلاب جهانی امام منتظر(عج) است و در این میان انقلاب اسلامی ایران، بهترین الگوی انتظار و زمینه‌ساز حکومت جهانی مهدی(عج) را در اختیار جوامع بشری قرار داد. 

انقلاب اسلامی ایران با برداشت صحیح از مفهوم انتظار، موجب گسترش حاکمیت دین اسلام و به‌ویژه شیعه در دنیای سکولار شده است. انقلاب اسلامی ایران با بسترسازی حکومت جهانی مهدی(عج) و نحوه آمادگی برای حکومت مصلح جهانی در فرهنگ شیعه با بیداری اسلامی سایر نسل‌ها را نیز به تلاش و پویایی در تهیه مقدمات ظهور و فراگیر شدن حکومت اسلامی در جهان فرا می‌خواند.

در مصاحبه قبل در مورد آرمان‌های مشترک انقلاب اسلامی و حکومت مهدوی، مولفه‌هایی بیان شد، به منظور بررسی میزان الگوگیری انقلاب اسلامی از حکومت مهدوی و در حقیقت بررسی مولفه‌های مشترک این دو، خبرنگار ایکنا از همدان، با حجت‌الاسلام علیرضا یوسفی راستگو، متخصص حوزه مهدویت در همدان، گفت‌وگو کرده است که مشروح آن را در زیر می‌خوانیم:

ایکنا _ انقلاب اسلامی و حکومت مهدوی در چه مولفه‌هایی مشترک هستند؟

مولفه‌های مشترک انقلاب اسلامی ایران و حکومت مهدی(عج) از نگاه اندیشه‌ اسلامی و به ویژه در گفتمان جمهوری اسلامی، عمدتاً در چند محور قابل بررسی است. یکی از این محورها محوریت اسلام و حاکمیت دینی است. 


بیشتر بخوانید:


هر دو نظام بر پایه‌ اسلام ناب محمدی(ص) استوارند. انقلاب اسلامی ایران با شعار «حکومت اسلامی» و اجرای شریعت شکل گرفت، همانگونه که حکومت امام زمان(عج) نیز مبتنی بر احیای کامل دین و تحقق عدالت الهی در سراسر جهان است. در هر دو، ولایت فقیه (به عنوان نیابت عام امام معصوم در عصر غیبت) و ولایت امام معصوم به عنوان اصل اساسی حاکمیت تلقی می‌شود.

مبارزه با ظلم و استکبارستیزی نیز یکی از محورهای مشترک حکومت مهدوی و انقلاب اسلامی است، انقلاب اسلامی ایران با شعار «نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی» به مقابله با استعمار و استکبار جهانی پرداخت. این رویکرد با مأموریت امام زمان(عج) که مبارزه با ستمگران و برچیدن بساط ظلم در جهان است، همسو است. هر دو نظام، نفی سلطه‌ طاغوت و ایجاد نظم عادلانه را هدف می‌دانند.

عدالت اجتماعی و اقتصادی سومین مؤلفه مشترک این دو حکومت است، تأکید بر عدالت به عنوان یکی از اصول محوری در هر دو نظام مشترک است. در جمهوری اسلامی، قوانین اقتصادی و اجتماعی بر پایه‌ عدالت اسلامی طراحی شده‌اند، در حکومت مهدوی نیز عدالت جهانی به معنای واقعی تحقق می‌یابد. امام خمینی (ره) نیز انقلاب را «انقلاب محرومان» خواندند که با آرمان‌های حکومت امام زمان (عج) هماهنگ است.

ایکنا _ از دیدگاه شما حکومت مهدوی و انقلاب اسلامی در ارزش‌های اخلاقی چه انطباقی با هم دارند؟

هر دو نظام به بازگرداندن جایگاه اخلاق، تقوا، و عمل به احکام الهی در جامعه اهمیت می‌دهند. انقلاب اسلامی ایران با مبارزه با فساد و بی‌عدالتی اخلاقی، گامی در جهت آماده‌سازی جامعه برای ظهور دانسته می‌شود. 

اگرچه انقلاب اسلامی در ایران به وقوع پیوست، اما رهبران آن همواره بر جهانی بودن پیام اسلام تأکید داشته‌اند. این نگاه با حکومت امام زمان (عج) که دین اسلام را در سراسر جهان حاکم می‌کند، اشتراک مفهومی دارد. شعارهایی مانند «اسلام مرز نمی‌شناسد» بازتاب این اندیشه است. انتظار فرج و آمادگی برای ظهور نیز از مهم‌ترین محورهای انقلاب اسلامی است.

انقلاب اسلامی ایران، با تأکید بر فلسفه‌ انتظار فعال، خود را زمینه‌ساز ظهور امام زمان(عج) می‌داند. برخلاف نگاه انفعالی به انتظار، در گفتمان جمهوری اسلامی، مبارزه با ظلم، ساخت جامعه‌ اسلامی، و تقویت ایمان مردم به عنوان مقدمات ظهور تلقی می‌شود. اتکا به مردم و مشارکت عمومی نیز از جمله مولفه‌های مشترک حکومت مهدوی و انقلاب اسلامی است.

حضور مردم در صحنه‌های سیاسی و اجتماعی، از ویژگی‌های انقلاب است. در حکومت مهدوی نیز حمایت و همراهی آگاهانه‌ مردم با امام زمان(عج) شرط اصلی تثبیت حکومت جهانی اوست.

بنابراین از منظر گفتمان انقلاب اسلامی، این نظام آینه‌ای از آرمان‌های حکومت مهدوی و تلاشی برای ایجاد بسترهای فکری، اجتماعی و سیاسی جهت تسهیل ظهور است. با این حال، تفاوت در ماهیت، گستره و شرایط زمانی، دو نظام را از یکدیگر متمایز می‌کند.

انتهای پیام



منبع

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.