امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
افزونه جلالی را نصب کنید. - 13 ذو القعدة 1445
شناسه خبر : 13922
  پرینت تاریخ انتشار : 02 دسامبر 2020 - 10:30 | 6 بازدید
با سرد شدن هوا موضوع احتمال مشاهده یک بیماری مشترک بین طیور و انسان مطرح می‌شود

آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کمین صنعت طیور همدان/ مراقب باشیم

به گزارش همدان نوین، فصل سرما ومشاهده مواردمثبت آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان های همجوار همدان احتمال سرایت این ویروس به طیور همدان را گوشزد و بر لزوم آمادگی مقابله با کانون های احتمالی تاکید می کند. چندسالی است با سرد شدن هوا موضوع احتمال مشاهده یک بیماری مشترک بین طیور و انسان مطرح […]

آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کمین صنعت طیور همدان/ مراقب باشیم

به گزارش همدان نوین، فصل سرما ومشاهده مواردمثبت آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان های همجوار همدان احتمال سرایت این ویروس به طیور همدان را گوشزد و بر لزوم آمادگی مقابله با کانون های احتمالی تاکید می کند.

چندسالی است با سرد شدن هوا موضوع احتمال مشاهده یک بیماری مشترک بین طیور و انسان مطرح می‌شود به طوری که هشدارها مبنی بر رعایت نکات بهداشتی و احتیاط در زمینه مصرف گوشت مرغ دوچندان می‌شود.

همدان در حالی وارد دومین سال پاکی از ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان شده که انتظار می‌رود امسال نیز با رعایت آنچه لازم و ضروری است موردی از این ویروس خطرناک را در همدان مشاهده نکنیم امسال نیز طبق روال سال‌های قبل مواردی از مشاهد ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در برخی استان‌های کشور گزارش شده و استان‌ها تاحدی با آن درگیرند اما خوشبختانه همدان تاکنون امتیاز پاک بودن از این ویروس را از دست نداده و در حالی وارد دومین سال پاکی از این ویروس شده که انتظار می‌رود امسال نیز با رعایت آنچه لازم و ضروری است موردی از این ویروس خطرناک را در همدان مشاهده نکنیم.

البته ابتدای هفته جاری زمزمه‌هایی از تلفات برخی پرندگان در تالاب آق گل به گوش رسید که خوشبختانه در بررسی دلایل مرگ پرندگان ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به تأیید نرسید و علت مرگ طیور چیزی غیر از ویروس آنفلوانزا بود.

اما در توضیح بیشتر این ویروس باید گفت آنفلوانزای پرندگان به دو گروه ویروس‌های آنفلوانزا با بیماری‌های زایی بالا (فوق حاد) و ویروس‌های آنفلوانزا با بیماری زایی پایین (غیرفوق حاد) تقسیم می‌شود که منبع بروز و شیوع هر دو نوع این ویروس‌ها پرندگان آبزی مانند اردک، غاز و قو هستند و پرندگان مهاجر با عبور از مرزهای کشورهای مختلف این ویروس خطرناک را جا بجا می‌کنند.

طبق نظر کارشناسان این بیماری به سرعت باعث تلفات پرندگان می‌شود و تلفات؛ مهم‌ترین نشانه بروز بیماری است و باید اقدامات پیشگیرانه را با هدف کنترل و جلوگیری از شیوع این بیماری مدنظر قرار داد.

به منظور بررسی وضعیت پاکی یا آلوده شدن همدان به ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان موضوع را از مسئولان جویا شدیم و در ابتدای امر دلایل مرگ پرندگان در تاپ آق گل را جستجو کردیم که معاون فنی حفاظت محیط زیست همدان
جابه‌جایی با سختی راه حین مهاجرت را از دلایل تلفات پرندگان دانست.

مهدی صفی خانی با بیان اینکه در تالاب آق گل تلفات پرندگان قابل توجه نبوده و حتی شاید موارد انگشت شمار بوده است، گفت: در حال حاضر فصل مهاجرت پرندگان آبزی و کنار آبزی است ضمن اینکه دامپزشکی همدان به صورت مستمر زیستگاه‌های تالابی استان همدان را رصد و پایش می‌کند.

تلفات در زیستگاه‌های تالابی پایش و نمونه برداری می‌شود

وی با بیان اینکه هر نوع تلفات در زیستگاه‌های تالابی پایش و نمونه برداری می‌شود، افزود: نمونه‌برداری‌ها نشان دهنده منفی بودن تست‌ها در زمینه آنفلولانزای فوق حاد پرندگان بوده و تا این لحظه هیچ گونه تست مثبتی از این ویروس در همدان گزارش نشده است.

معاون فنی حفاظت محیط زیست همدان با اشاره به اینکه گاهی پرندگان حین مهاجرت با سایر بیماری‌ها و یا تغذیه نامناسب مواجه می‌شوند که موجب از بین رفتن آنها می‌شود، گفت: به هر حال مردم باید از نزدیک شدن به پرندگان وحشی و زیستگاه‌های تالابی خودداری کرده و اگر موردی از تلفات پرندگان را دیدند به اداره محیط زیست اطلاع دهند.

هیچ‌گونه موردی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان چه در حیات وحش و چه مرغداری‌های استان همدان مشاهده نشده است مدیرکل دامپزشکی استان همدان نیز در این خصوص با بیان اینکه تاکنون ۴۴ اقدام برای پیشگیری از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان همدان انجام شده است؛ گفت: در حال حاضر هیچ‌گونه موردی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان چه در حیات وحش و چه مرغداری‌های استان همدان مشاهده نشده است.

محمودرضا رسولی از سازماندهی اکیپ‌های نمونه‌برداری و معدوم‌سازی و فراهم کردن امکان گزارش آنلاین بیماری خبر داد و گفت: در حال حاضر امکان آزمایش و تشخیص آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به روش PCR در استان همدان فراهم است ضمن اینکه اطلاع‌رسانی گسترده‌ای در خصوص احتمال بیماری به تشکل‌ها و مرغداران و مراکز مرتبط با پرندگان انجام شده است.

رسولی از تشکیل ستاد آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان همدان خبر داد و با تاکید بر اینکه هماهنگی لازم برای کنترل کانون‌های احتمالی بیماری انجام شده و کشیک‌های استان همدان مشخص و مستقر شده‌اند؛ گفت: امسال در ۶۱ واحد اعم از صنعتی و بومی نمونه‌برداری شده و تمام نمونه‌ها نیز دلالت بر سلامتی از لحاظ آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان همدان دارد.

وی با بیان اینکه اقدامات ترویجی برای بهره‌برداران به شکل آموزش از راه دور صورت گرفته است؛ تاکید کرد: تاکنون بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان همدان گزارش نشده اما از مردم درخواست داریم اگر از پرندگانی مراقبت می‌کنند آنها را کنترل کنند تا با پرندگان آزاد پرواز؛ تماس نداشته باشند.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان تاکید کرد: مردم اگر تلفات پرندگانی در استان همدان را مشاهده کردند با شماره ۱۵۱۲ به همکاران دامپزشکی در استان همدان اطلاع دهند تا بررسی، پایش و نمونه‌برداری انجام شود.

بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان یک بیماری شغلی محسوب می‌شود و در کارکنان مرغداری‌ها، آشپزها، دامپزشکان و کارکنان کشتارگاه‌های طیور شایع‌تر است بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان یک بیماری شغلی محسوب می‌شود و در کارکنان مرغداری‌ها، آشپزها، دامپزشکان و کارکنان کشتارگاه‌های طیور شایع‌تر است و بر همین اساس باید موارد و نکات بهداشتی خیلی بیشتر از قبل رعایت شود.

همین واقعیت رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان را نیز بر آن داشت تا در نشستی با خبرنگاران هشدارهای لازم مجدد تکرار شود.

سید جلال الدین بطحائی بابیان اینکه باید به منظور پیشگیری از ابتلاء به آنفلوآنزا ی پرندگان مردم از مصرف مواد غذایی به صورت نیم پز و کبابی خودداری کنند، عنوان کرد: شهروندان باید مرغ و طیور را به صورت کامل پخته شده مصرف کنند.

وی با اشاره به اینکه هر ساله با آغاز فصل مهاجرت پرندگان احتمال شیوع آنفلوآنزا و سرایت آن به انسان وجود دارد ضمن اینکه تدابیری از سوی نهادهای مسئول از جمله محیط زیست، دامپزشکی و علوم پزشکی برای پیشگیری از شیوع این بیماری صورت می‌گیرد؛ افزود: در صورت مشاهده تلفات تیم‌های پزشکی آمادگی لازم برای اعزام نیرو به منظور جلوگیری از سرایت آن به جامعه انسانی، مردمی و پرسنلی و کنترل آنفلوآنزا پرندگان را دارند.

بطحائی بابیان اینکه در صورت مشاهده لاشه پرندگان در حاشیه تالاب و مرگ و میر ناخواسته طیور در دیگر نقاط، مراکز بهداشتی با هماهنگی دامپزشکی موضوع را به ستاد شهرستانی برای پیگیری اطلاع رسانی و سپس کارشناسان با حضور در محل، موضوع را از نزدیک بررسی می‌کنند؛ بیان کرد: شهروندان در صورت مشاهده لاشه پرندگان به ویژه حاشیه تالاب‌ها از دست زدن به آنها خودداری کنند ضمن اینکه شکارچیان هم باید بدانند احتمال آلودگی پرندگان زیاد است و باید از شکار و دست زدن به پرندگان مهاجر پرهیز کنند.

آنچه از صحبت‌ها بر می‌آید مهم‌ترین راه ابتلای انسان به بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان تماس مستقیم با ترشحات پرندگان است بنابراین باید حتی المقدور در فصول پاییز و زمستان از تماس بی مورد و غیرضروری با طیور اهلی یا وحشی پرهیز شود.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.