امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
افزونه جلالی را نصب کنید. - 11 ذو القعدة 1445
شناسه خبر : 12623
  پرینت تاریخ انتشار : 29 اکتبر 2020 - 15:54 | 6 بازدید
رییس جهاد کشاورزی تویسرکان

برداشت ۲۰ هزار تن طلای سبز در تویسرکان

به گزارش همدان نوین، رییس جهاد کشاورزی تویسرکان با بیان اینکه امسال از سالهای خوب برداشت گردودر تویسرکان‌بود، گفت: در سال جاری افزون بر ۱۷ تا ۲۰ هزار تن گردو از باغات گردوی تویسرکان برداشت شده است. مسعود اکبری  اظهار کرد: در ابتدای سال به علت سرما تقریبا ۱۰ درصد از درختان‌ گردو دچار سرمازدگی […]

برداشت ۲۰ هزار تن طلای سبز در تویسرکان

به گزارش همدان نوین، رییس جهاد کشاورزی تویسرکان با بیان اینکه امسال از سالهای خوب برداشت گردودر تویسرکان‌بود، گفت: در سال جاری افزون بر ۱۷ تا ۲۰ هزار تن گردو از باغات گردوی تویسرکان برداشت شده است.

مسعود اکبری  اظهار کرد: در ابتدای سال به علت سرما تقریبا ۱۰ درصد از درختان‌ گردو دچار سرمازدگی شدند و خوشبختانه به یمن بارش‌های به موقع  و دمای مناسب درختان گردو از تلقیح مناسب برخوردارشدند و این‌خسارات در اغلب باغات گردو جبران شد و تقریبا بیشتر این خسارت در دشت و روستاهای سرد همچون روستای فریازان ، جعفریه و …اتفاق افتاده بود که خوشبختانه خسارت قابل توجهی وارد نشد .

وی تصریح کرد : با توجه به اینکه امسال از میزان محصول گردوی زیادی برخوردار بودیم و آسیبهای قابل توجهی که در سال‌های گذشته گردوتکانها دیده بودند به فکر بیمه گردوتکانها افتادیم و در این راستا با چند شرکت بیمه‌ای وارد مذاکره شدیم‌ و دو شرکت برای بیمه باغداران و گردوتکان‌ها وارد عمل شدند .

رییس جهاد کشاورزی تویسرکان در ادامه افزود : برای توجیح باغداران برای انجام‌ بیمه برنامه‌های آموزشی وتوجیحی از جمله انجام‌ چندین‌ مصاحبه با شبکه‌های تلویزیونی ، بازدید میدانی با کارشناسان از باغات و گفت‌وگو با کشاورزان ، ارسال پیامک و نصب بنرهای تبلیغاتی در این باره توانستیم تعداد قابل توجهی از باغداران و گردوتکانها را با  مناسب‌ترین مبلغ تشویق به بیمه کردن خود کنیم و خوشبختانه با توجه به‌حجم بالای برداشت گردو کمترین آسیبهای جانی را در پیک برداشت داشتیم .

اکبری گفت: هرچه میزان استقبال کشاورزان از بیمه کردن خود و کارگرانشان بیشتر باشد، تمایل شرکتهای بیمه هم‌ برای ورود به این‌ موضوع بیشتر خواهد شد و این امر به‌کم شدن خسارات و آسیبهای جانی کمک‌بسیار زیادی می‌کند .

وی در ادامه با اشاره به سرمازدگی بعضی گلخانه‌ها در ابتدای فصل سرما، یادآور شد: جهاد کشاورزی از قبل به تمامی گلخانه‌ها هشدارهای مناسب را داده بود و به همه گلخانه‌ها برای تأمین‌ موتور برق اضطراری توصیه‌های لازم را داده بودیم‌ اما کماکان‌ اکثر گلخانه‌داران در این امر کوتاهی کرده و با مشکلات و خساراتی در ابتدای فصل سرما مواجه شدند .

این مقام مسئول خاطرنشان کرد : جهاد کشاورزی برای جبران خسارت این گلخانه‌ها اعتبار خاصی نداشت اما از سهمیه گوجه‌ و خیار یارانه‌ای که به شهرستان تعلق گرفت در حد بضاعت به گلخانه‌های خسارت دیده کمک کرد و از تلاش برای انجام سایر اقدامات که بتواند به این عزیزان کمک‌کند دریغ نکرده است به طوریکه توانستیم تا حدودی بار مشکلات آنها را کم کنیم هرچند که بازار صادرات این عزیزان تحت تأثیر کرونا قرار گرفته است .

وی رایزنی با بانک‌کشاورزی ، اداره‌های برق و گاز برای تأخیر در وصول مطالبات خود را از جمله کمک‌های جهادکشاورزی به گلخانه‌داران خسارت دیده دانست و گفت : در حال حاضر پیگیر اجرایی کردن فاز ۳ شهرک‌های گلخانه‌ای فرسفج است که با اجرای این طرح سقف گلخانه‌های شهرستان از ۱۴ تا ۱۵ هکتار به ۲۵  هکتار افزایش خواهد یافت که امیدواریم تا پایان امسال این طرح اجرایی شود .

اکبری با بیان اینکه جهاد کشاورزی در راستای کمک به کشاورزان  اعتبارات و تسهیلات  مناسب در زمینه های مختلف را جهت استفاده در اختیار کشاورزان قرار می‌دهد، افزود: پرداخت تسهیلاتی که در بحث آبیاری نوین در بخشهای کم فشار و لوله‌گذاری ۹۰ درصد تسهیلات آورده جهاد به صورت بلاعوض و ۱۰ درصد هم خود متقاضی سرمایه‌گذاری می‌کند و تا کنون تسهیلات بلاعوض آبیاری نوین قطع نشده است .

رییس جهاد کشاورزی تویسرکان  به واگذاری اعتبارات در راستای کمک‌ به بانوان‌خود اشتغال در قالب صندوق‌های خرد روستایی اشاره کرد و گفت : تا کنون مبلغی افزون بر ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون برای فعالیت  این صندوقها اختصاص دادیم که تا کنون سه صندوق خرد روستایی فعال داریم و در صدد افزایش این صندوقها در روستاهای شهرستان هستیم .

اکبری در مورد تعریف مشاغل خانگی روستایی برای جهاد کشاورزی، بیان کرد: هر شغل و فعالیت خانگی که کشاورزان و خانم‌های کشاورز بتوانند در حیطه منازل روستایی خود انجام‌ دهند مثل پرورش ماکیان ، زنبور عسل ، ترشی و شوری ، پرورش قارچ و …جزو مشاغل خانگی محسوب می‌شوند و تا کنون ۴۰۰ پرونده مشاغل خانگی روستایی تشکیل و رسیدگی شده و این واحدها مشغول فعالیت هستند و از تسهیلات به فراخور فعالیتشان استفاده کرده‌اند .

مسعود اکبری با اشاره به اهمیت سرشاخه کاری و پیوند درختان گردو ؛ عنوان‌کرد : سرشاخه کاری یکی از عملیات و پروژه های مهم شهرستان است که در سال جاری ۷۰ هزار پیوند انجام شد

و خوشبختانه با اجرای موفقیت آمیز طرح سرشاخه کاری ،  تاثیر آن را در کمیت و کیفیت گردوی تولیدی شهرستان تویسرکان شاهد بودیم و با توجه به این امر اسفند ماه امسال هم   پیوندکهای گردو را تهیه و ذخیره خواهیم کرد تا در زمان مناسب عملیات پیوند زنی درختان انجام پذیرد  و انتظار می رود در سال های آینده میزان برداشت گردو با توجه به اصلاح و مقاوم سازی بخشی از درختان در برابر سرمازدگی و آفات افزایش یابد و شاهد بار دهی با صرفه اقتصادی این پیوندها باشیم .

اکبری در پایان به برداشت دیگر محصولات کشاورزی شهرستان اشاره کرد و گفت : در سال جاری ۲۵۰۰ تن آلو ، ۲۵ هزار تن گندم ، ۳۵ هزار تن جو ، ۱۰ هزار تن سیر ، ۵۰۰ تن بادام ، ۷۰ هزار تن چغندر از باغات و زمینهای  کشاورزی شهرستان برداشت‌ شده است ./ایسنا

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.