امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
افزونه جلالی را نصب کنید. - 11 ربيع أول 1448
شناسه خبر : 385771
  پرینت تاریخ انتشار : 24 آگوست 2026 - 11:02 | 1 بازدید

ظرفیت گیاهان دارویی همدان؛ زمینه‌ای برای بازخوانی میراث پزشکی بوعلی‌سینا

به گزارش خبرنگار ایکنا از همدان، حمزه امرایی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری همدان، امروز دوم شهریورماه در بیست‌ویکمین بزرگداشت سالانه شیخ‌الرئیس ابن‌سینای بزرگ «حکیم هزاره‌ها» که با حضور اساتید ابن‌سینا‌پژوه در مجتمع فرهنگی شهید آوینی برگزار شد، اظهار کرد: بوعلی‌سینا در ادبیات جهان عمدتاً به عنوان «نابغه شرق» معرفی شده است، هرچند این […]

ظرفیت گیاهان دارویی همدان؛ زمینه‌ای برای بازخوانی میراث پزشکی بوعلی‌سینا


به گزارش خبرنگار ایکنا از همدان، حمزه امرایی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری همدان، امروز دوم شهریورماه در بیست‌ویکمین بزرگداشت سالانه شیخ‌الرئیس ابن‌سینای بزرگ «حکیم هزاره‌ها» که با حضور اساتید ابن‌سینا‌پژوه در مجتمع فرهنگی شهید آوینی برگزار شد، اظهار کرد: بوعلی‌سینا در ادبیات جهان عمدتاً به عنوان «نابغه شرق» معرفی شده است، هرچند این تعبیر شاید نتواند به‌طور کامل شخصیت علمی و فرهنگی این دانشمند بزرگ را معرفی کند.

وی افزود: ابوعلی‌سینا حدود هزار سال پیش از بخارای شریف به سمت بلاد داخلی ایران آمد و در همدان اقامت گزید. این انتخاب نشان می‌دهد که همدان در آن مقطع از جایگاه تاریخی و تمدنی و مرجعیت علمی برخوردار بوده و کانون علم، ادب، فرهنگ و هنر به شمار می‌رفته است.

امرایی با اشاره به ظرفیت‌های گیاهان دارویی در همدان بیان کرد: بوعلی‌سینا علاوه بر اینکه به عنوان پزشک شناخته می‌شود، در بسیاری از متون به عنوان داروساز نیز مطرح است و وجود ظرفیت گسترده گیاهان دارویی در استان می‌تواند یکی از موضوعات قابل بررسی علمی در این زمینه باشد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری همدان با تأکید بر ضرورت معرفی بوعلی‌سینا در سطح ملی و بین‌المللی گفت: در سال‌های اخیر برخی جریان‌ها در کشورهای مختلف تلاش کرده‌اند این دانشمند بزرگ را به خود منتسب کنند؛ از این رو وظیفه ما در معرفی بوعلی‌سینا به عنوان دانشمند ایرانی سنگین‌تر شده است و باید در معرفی آثار و خدمات او به جامعه بشری بیش از گذشته تلاش کنیم.

وی ادامه داد: بنیاد بوعلی‌سینا و مجموعه‌هایی که در زمینه بزرگداشت و معرفی این دانشمند فعالیت می‌کنند، وظیفه سنگینی بر عهده دارند و این اقدامات باید در سطح استان، ملی و بین‌المللی دنبال شود.

امرایی با بیان اینکه بزرگداشت بوعلی‌سینا، بزرگداشت علم، فرهنگ و هنر است، اظهار کرد: عنوان «حکیم هزاره‌ها» باید ناظر به آینده باشد و ما ضمن معرفی جایگاه، آثار و خدمات ابن‌سینا، باید هزاره‌های پیش‌رو را نیز با نام و اندیشه این دانشمند بزرگ عجین کنیم.

وی همچنین به پیشنهاد برگزاری جشن فارغ‌التحصیلی دانشجویان پزشکی در آرامگاه بوعلی‌سینا اشاره کرد و گفت: این پیشنهاد که در دیدار با آیت‌الله شعبانی و دکتر خسروپناه مطرح شد، پیشنهاد خوبی است و باید از سوی مجموعه‌های مربوط پیگیری و عملیاتی شود.

انتهای پیام



منبع

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.