امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
افزونه جلالی را نصب کنید. - 11 ربيع أول 1448
شناسه خبر : 385897
  پرینت تاریخ انتشار : 24 آگوست 2026 - 19:12 | 3 بازدید

الگوی ازدواج نسل Z در فارس در حال تغییر است

به گزارش ایکنا از فارس، حجت‌الاسلام والمسلمین حمید مقامی، مسئول نهاد نمایندگی ولی‌فقیه در دانشگاه‌های فارس و دانشگاه علوم پزشکی شیراز و مدیر مؤسسه خانواده بهارنکو امروز، دوم شهریور در جمع خبرنگاران به تشریح آمار وضعیت هنگام ازدواج در استان فارس پرداخت و گفت: بررسی داده‌های پنج ماه نخست چهار سال اخیر نشان می‌دهد سهم […]

الگوی ازدواج نسل Z در فارس در حال تغییر است


به گزارش ایکنا از فارس، حجت‌الاسلام والمسلمین حمید مقامی، مسئول نهاد نمایندگی ولی‌فقیه در دانشگاه‌های فارس و دانشگاه علوم پزشکی شیراز و مدیر مؤسسه خانواده بهارنکو امروز، دوم شهریور در جمع خبرنگاران به تشریح آمار وضعیت هنگام ازدواج در استان فارس پرداخت و گفت: بررسی داده‌های پنج ماه نخست چهار سال اخیر نشان می‌دهد سهم مراجعان زیر ۱۸ سال از کل ثبت‌نام‌ها به‌تدریج کاهش یافته است؛ به‌گونه‌ای که این سهم در سال ۱۴۰۲، ۷.۳۴ درصد بود و در پنج ماه نخست امسال به ۵.۲۶ درصد رسیده است.

وی افزود: در پنج ماه نخست سال ۱۴۰۲، یک‌هزار و ۴۶۷ نفر از مراجعان مؤسسه زیر ۱۸ سال بودند که از مجموع ۱۹ هزار و ۹۷۶ ثبت‌نام، ۷.۳۴ درصد را شامل می‌شدند.

مدیر مؤسسه خانواده بهارنکو ادامه داد: در بازه مشابه سال ۱۴۰۳، یک‌هزار و ۲۰۷ نفر از مراجعان زیر ۱۸ سال بودند که ۷.۰۶ درصد از مجموع ۱۹ هزار و ۲۳ ثبت‌نام را تشکیل می‌دادند.

مقامی گفت: در پنج ماه نخست سال ۱۴۰۴ نیز یک‌هزار و ۲۰۰ نفر زیر ۱۸ سال بودند که سهم آنان از مجموع ۲۲ هزار و ۹۶۸ ثبت‌نام به ۶.۷۶ درصد رسید.

وی با اشاره به آمار پنج ماه نخست سال ۱۴۰۵ افزود: امسال تاکنون ۹۸۱ نفر از مراجعان زیر ۱۸ سال ثبت‌نام کرده‌اند که ۵.۲۶ درصد از مجموع ۱۹ هزار و ۵۲ ثبت‌نام این بازه را شامل می‌شود و با توجه به اینکه سال هنوز به پایان نرسیده، این آمار در حال به‌روزرسانی است.

کاهش سهم متقاضیان زیر ۱۸ سال

مسئول نهاد نمایندگی ولی‌فقیه در دانشگاه‌های فارس با اشاره به یکسان‌بودن بازه زمانی این مقایسه‌ها گفت: کاهش سهم مراجعان زیر ۱۸ سال نسبت به کل ثبت‌نام‌ها می‌تواند نشان‌دهنده تغییر در الگوی تصمیم‌گیری یا تغییر در دامنه سنی افرادی باشد که برای دریافت خدمات تخصصی پیش از ازدواج به مؤسسه بهارنکو مراجعه می‌کنند.

وی افزود: در مؤسسه بهارنکو با پدیده‌ای قابل‌توجه در نسل Z مواجه هستیم. از یک سو، کاهش تدریجی درصد مراجعان زیر ۱۸ سال می‌تواند نشانه افزایش آگاهی یا تغییر در زمان‌بندی تصمیمات این نسل باشد و از سوی دیگر، تفاوت شدید آمار دختران و پسران در این گروه سنی، نیازمند توجه اجتماعی است.

دختران زیر ۱۸ سال؛ ۹۳۴ نفر در برابر ۴۷ پسر

مقامی با اشاره به توزیع جنسیتی مراجعان زیر ۱۸ سال در پنج ماه نخست امسال گفت: در این مدت ۹۳۴ دختر زیر ۱۸ سال برای مشاوره و موضوع ازدواج به مؤسسه مراجعه کرده‌اند، در حالی که تعداد پسران زیر ۱۸ سال تنها ۴۷ نفر بوده است.

وی ادامه داد: این تفاوت در سال‌های گذشته نیز مشاهده شده و برای نمونه، در سال ۱۴۰۲ نسبت مراجعان دختر به پسر در بازه زمانی مشابه حدود ۲۹ به یک بوده است.

مسئول نهاد نمایندگی ولی‌فقیه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: مراجعه ۹۳۴ دختر در مقابل ۴۷ پسر در پنج ماه نخست امسال نشان می‌دهد دختران نسل Z در مواجهه با دغدغه‌های مربوط به ازدواج و آینده، فعال‌تر از پسران هم‌سن خود برای دریافت مشاوره و پیگیری این موضوع اقدام کرده‌اند.

مقامی گفت: در مقابل، پسران این نسل در سنین پایین ممکن است با تردید بیشتری نسبت به پذیرش مسئولیت‌ها مواجه باشند یا فشارهای تحصیلی و اجتماعی سبب شده باشد هنوز وارد چرخه جست‌وجوی فعال برای ازدواج نشده باشند.

حضور والدین برای متقاضیان زیر ۱۸ سال الزامی است

وی با اشاره به سیاست مؤسسه بهارنکو درباره ازدواج در سنین پایین اظهار کرد: ازدواج در این سن نیازمند یک شبکه حمایتی قوی و آگاه است و به همین دلیل، حضور و شرکت والدین تمامی متقاضیان ازدواج زیر ۱۸ سال در مشاوره تخصصی مؤسسه الزامی است.

مقامی افزود: با توجه به حساسیت‌های دوران بلوغ و تأثیر تصمیمات زودهنگام بر آینده جوانان، هیچ متقاضی زیر ۱۸ سالی بدون حضور و مشاوره والدین خود در این مسیر قرار نمی‌گیرد.

مسئول نهاد نمایندگی ولی‌فقیه در دانشگاه‌های فارس ادامه داد: ازدواج در این سن تنها یک تصمیم فردی نیست، بلکه یک گذار خانوادگی است و بر همین اساس، والدین باید برای همراهی آگاهانه با فرزند خود آمادگی لازم را داشته باشند.

وی گفت: هدف از الزام مشاوره والدین این است که خانواده‌ها ابزارها و آگاهی‌های لازم برای همراهی با فرزندشان را بیاموزند و بتوانند از تصمیم‌های عجولانه یا قرارگرفتن جوان در شرایط آسیب‌پذیر جلوگیری کنند.

انتهای پیام



منبع

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.