امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
افزونه جلالی را نصب کنید. - 8 ذو الحجة 1447
شناسه خبر : 359934
  پرینت تاریخ انتشار : 22 می 2026 - 1:47 | 64 بازدید

هشدارهای جمعیتی در صدر رویدادهای هفته پایانی اردیبهشت

به گزارش ایکنا؛ اعزام آخرین گروه زائران حج، افتتاح بیمارستان‌های جدید در تهران، نام‌گذاری بوستان ۱۳ هکتاری در تهران به نام شهدای مدرسه میناب، برگزاری همایش ملی جمعیت و آمارهای نگران‌کننده درباره جمعیت و دستگیری ۲ عنصر نفوذی در تهران با پوشش خبرنگار از جمله مهمترین رویدادها و اخبار اجتماعی در هفته گذشته است.   […]

هشدارهای جمعیتی در صدر رویدادهای هفته پایانی اردیبهشت


برخطبه گزارش ایکنا؛ اعزام آخرین گروه زائران حج، افتتاح بیمارستان‌های جدید در تهران، نام‌گذاری بوستان ۱۳ هکتاری در تهران به نام شهدای مدرسه میناب، برگزاری همایش ملی جمعیت و آمارهای نگران‌کننده درباره جمعیت و دستگیری ۲ عنصر نفوذی در تهران با پوشش خبرنگار از جمله مهمترین رویدادها و اخبار اجتماعی در هفته گذشته است.

 

با توجه به اینکه هفته پایانی اردیبهشت ماه با هفته‌های میراث فرهنگی، ازدواج، جمعیت، ارتباطات و روابط عمومی مصادف است، به همین دلیل رویدادها و مصاحبه‌های گروه اجتماعی نیز بر همین محور متمرکز بود و گفت‌وگوهای کارشناسانه و تخصصی درباره موضوعات به‌روز منتشر و مورد استقبال و توجه مخاطبان قرار گرفت.

 

 

آخرین گروه از زائران ایرانی حج راهی سرزمین وحی شدند

 

بیش از ۳۰ هزار زائر ایرانی حج ۱۴۰۵ از طریق ۱۳۰ پرواز وارد سرزمین وحی شدند و به این ترتیب مرحله اعزام زائران ایرانی به سرزمین وحی به پایان رسید.

 

هشدارهای جمعیتی در صدر رویدادهای هفته پایانی اردیبهشت

 

پس از انجام اعمال حج نیز باتوجه به اینکه همه حجاج کشورمان مدینه اول بودند، از ۱۱ خرداد ماه بازگشت حجاج به کشور آغاز می‌شود.

 

حج در نگاه رهبر شهید

 

ایکنا در راستای ترویج معارف ناب اسلامی و منویات مقام معظم رهبری، بر آن شده است تا سلسله گفتار‌های موضوعی از بیانات ایشان درباره «حج» و مسائل پیرامون آن را منتشر کند. در این مجموعه، هر قسمت به یکی از محور‌های اساسی رهنمود‌های معظم‌له اختصاص خواهد یافت تا زائران و عموم علاقه‌مندان به معارف حج با درکی عمیق‌تر از فلسفه حج و مسئولیت‌های سنگین خود در این سفر الهی، به استقبال این فریضه روند.

 

در بخش سوم به موضوع «حج؛ عامل وحدت» پرداخته شده است که در بخشی از آن آمده است: معظم‌له به مناسبت فرارسیدن ایام حج ۱۳۹۹ نیز فرمودند: «امروز مانند همیشه و بیش از همیشه، مصلحتِ الزامی امت اسلامی، در وحدت است؛ وحدتی که ید واحده در برابر تهدید‌ها و دشمنی‌ها پدید آوَرَد و بر سر شیطان مجسم، آمریکای متجاوز و غدار و سگ زنجیری‌اش رژیم صهیونیستی، رعدآسا فریاد کشد و در برابر زورگویی‌ها، شجاعانه سینه سپر کند. این معنی فرمان الهی است که فرمود: وَاعتَصِموا بِحَبلِ اللهِ جَمیعًا وَلا تَفَرَّقوا».

 

هشدارهای جمعیتی در صدر رویدادهای هفته پایانی اردیبهشت

 

در بخش چهارم به موضوع «ابعاد جهانی حج» پرداخته شده است که در بخشی از آن آمده است: رهبر شهید انقلاب همیشه بر لزوم نگاه جهانی و فرازمینی آحاد مسلمان به حج تأکید داشته و فرموده‌اند: حضور در حج مشارکت در یک اقدام بسیار مهمی است که خدای متعال برای اداره بشریت ـ نه‌فقط اداره مؤمنین و مسلمین ـ این دستگاه را، این تشکیلات را مقرر کرده؛ حج برای اداره بشریت است.

 

۵ مبنای علمی امام جواد(ع) در مناظره‌های دینی و فقهی

 

ایکنا در ایام شهادت امام جواد(ع) در رابطه با بررسی ابعاد مختلف زندگی و سیره اجتماعی آن حضرت به گفت‌و‌گو با حجت‌الاسلام محمدرضا دهدست، عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان پرداخته است.

 

وی درباره امام جواد(ع) گفت: امام(ع) در برخورد با نیازمندان، حفظ آبرو را بر کمک مالی مقدم می‌داشتند و بر خروج از دری که مردم در آن رفت‌وآمد دارند تأکید می‌کردند تا نیازمندان بتوانند بدون خجالت به ایشان دسترسی پیدا کنند. در مناظرات علمی با دانشمندان دیگر مذاهب، با شجاعت، استناد به قرآن، بیان شیوا و کوتاه، جایگاه علمی اهل بیت(ع) را تثبیت کردند و با وجود سن کم، بر همگان برتری یافتند.

 

هشدارهای جمعیتی در صدر رویدادهای هفته پایانی اردیبهشت

 

حجت‌الاسلام دهدست ادامه داد: در رفتار با خدمتکاران و کارگران،  هرگز کاری فراتر از توان به آنان واگذار نمی‌کردند، با آنان اخلاقی و دلسوزانه رفتار می‌کردند، به آموزش آنان می‌پرداختند و پس از آزادی،  زمینه ازدواجشان را فراهم می‌کردند. برای حل اختلافات، مراجعه به نظام قضایی طاغوت را جایز نمی‌دانستند، خود مستقیماً قضاوت می‌کردند و شبکه وکالت را برای تربیت اصحاب و قضاوت میان مردم به کار می‌گرفتند.

 

متن کامل مصاحبه را اینجا بخوانید.

 

بیشتر از جنگ باید نگران کاهش جمعیت باشیم

 

به مناسبت هفته جمعیت، نشست خبری علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، سه‌شنبه ۲۹ اردیبهشت ماه در این وزارتخانه برگزار شد.  

 

علیرضا رئیسی در این نشست به جنگ رمضان و آسیب به مراکز بهداشتی، ارائه خدمات فعال بهداشتی به مردم به‌ویژه مادران باردار، راه‌اندازی خطوط تلفن مشاوره(۴۰۳۰ و ۱۹۰)، سالمندان تنها و پرخطر، جوانی جمعیت و اهمیت آن برای توسعه و قدرت کشور، آمار‌های جمعیتی ایران موالید، مرگ‌ومیر، نرخ باروری، طلاق، ازدواج، سزارین، سقط جنین، ناباروری، همچنین افزایش سالمندی، شهرنشینی نامتوازن، تسهیل ازدواج، سقط غیرقانونی، و رسوب دارو در خانه‌ها پرداخته است.

 

هشدارهای جمعیتی در صدر رویدادهای هفته پایانی اردیبهشت

 

وی همچنین در این نشست گفت: در جنگ هیچ خدمتی تعطیل نشد. جمعیت جوان مولد قدرت کشور است و مسئله جمعیت کمتر از جنگ اهمیت ندارد. همچنین نرخ باروری به ۱.۳۵ رسیده و زیر سطح جانشینی است؛ از این رو باید ازدواج تسهیل شود و پنجره جمعیتی تا ۱۵-۲۰ سال دیگر بسته می‌شود.

 

تهران صاحب بیمارستان‌های جدید می‌شود

 

 نشست خبری سیدرضا رئیس کرمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ علیرضا اولیایی‌منش، معاون بهداشت، رضا شروین بدو، معاون درمان و عباس استاد تقی‌زاده، رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی این دانشگاه، شنبه ۲۶ اردیبهشت‌ماه برگزارشد.

 

سیدرضا رئیس‌کرمی بر ضرورت مستندسازی جانفشانی کادر درمان و توجه به تاب‌آوری نظام سلامت در بحران‌ها تأکید کرد؛ و از کمبود دارو‌های روتین به عنوان مشکلی ادامه‌دار نام برد و گفت: دارو‌های استراتژیک قبل از جنگ رمضان پیش‌بینی شده بود.

 

هشدارهای جمعیتی در صدر رویدادهای هفته پایانی اردیبهشت

 

رضا شروین بدو، از افتتاح بیمارستان شهدای اسلام‌شهر با ۴۰۰ تخت، تخلیه چهار بیمارستان در جنگ رمضان و شهادت یک دستیار ارتوپدی خبر داد.

 

علیرضا اولیایی‌منش نیز اعلام کرد: ۲۵ درصد مردم فشار خون و ۱۴ درصد افراد بالای ۳۰ سال دیابت دارند که ۸۰ درصد آنان از بیماری خود بی‌خبرند.

 

وی همچنین از تشکیل مجمع خیرین بهداشت برای اولین بار خبر داد و گفت منطقه ۱۹ تهران بیمارستان ندارد و کمبود تخت در جنوب تهران ادامه دارد.

 

چگونه چرخه معیوب استرس و چاقی را متوقف کنیم

 

احمد اسماعیل‌زاده، متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی و مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در گفت‌و‌گو با ایکنا، با اشاره به اینکه افزایش اضطراب و استرس طی ماه‌های اخیر بر دریافت تغذیه‌ای افراد نیز اثر گذاشته است، گفت: طی این مدت شاهد هستیم افرادی که به متخصصان تغذیه مراجعه می‌کنند، به دلیل خانه‌نشین بودن، دریافت‌های غذایی و کالری دریافتی آنها بیشتر بوده و همین مسئله موجب شده چاق‌تر شوند.

 

هشدارهای جمعیتی در صدر رویدادهای هفته پایانی اردیبهشت

 

وی با اشاره به اینکه کم‌تحرکی و چاق شدن موجب می‌شود یک چرخه معیوب ایجاد شود و فشار روانی موجب افزایش چاقی و افزایش چاقی موجب افزایش فشار عصبی شود، گفت: فشار روانی به دلیل تغییرات هورمونی که در بدن ایجاد می‌کند، موجب می‌شود تمایل به خوردن مواد غذایی شیرین و پرکالری افزایش پیدا کند. همین مسئله نیز تجمع چربی در بدن را بیشتر و فشار روانی را شدیدتر می‌کند.

 

متن کامل مصاحبه را اینجا بخوانید.

 

توانمندسازی روانی شهروندان در شرایط جنگ با ربات «ایران‌یار»

 

نشست خبری هفته سلامت شنبه، ۲۶ اردیبهشت‌ماه با حضور حمید صاحب، مدیرکل سلامت شهرداری تهران در محل تالار ایوان شمس معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران برگزار شد.

 

حمید صاحب، مدیرکل سلامت شهرداری تهران، بر ضرورت ترویج فرهنگ اهدای عضو تأکید کرد و گفت: سالانه ۳۰ هزار مرگ قابل پیشگیری رخ می‌دهد و با اهدای عضو می‌توان ۲۰ هزار بیمار را نجات داد. همچنین با توجه به اینکه سلامت روان هم‌تراز سلامت جسمانی است، بنابراین آموزش خودمراقبتی و تاب‌آوری در شرایط جنگی ضروری است.

 

هشدارهای جمعیتی در صدر رویدادهای هفته پایانی اردیبهشت

 

وی از برنامه «به وقت قدردانی» برای حمایت از سالمندان تنها(۱۵ درصد سالمندان هر محله) و راه‌اندازی گروه‌های جهادی پزشکی و روانشناسی در ۷۰۰ مسجد خبر داد. همچنین از ارائه خدمات به ۶۴۰۰ مهمان جنگی در ۵۳۴ مرکز اقامتی، برپایی ۱۲۰ ایستگاه سلامت، و رونمایی از ربات «ایران‌یار» در پیام‌رسان بله برای مشاوره روان‌شناختی، تشخیص وضعیت روحی و حمایت از خانواده‌ها گفت.

 

حمایت از ازدواج آسان

 

بهمن عبدی، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان در گفت‌و‌گو با ایکنا به موضوع تسهیل ازدواج و کاهش هزینه‌های آن برای زوج‌های جوان پرداخت و از راه‌اندازی مراکز «وصال شیرین» در استان‌ها خبر داد که بدون ارتباط مالی مستقیم، پل ارتباطی بین زوج‌ها و مراکز خدماتی هستند.

 

هشدارهای جمعیتی در صدر رویدادهای هفته پایانی اردیبهشت

 

وی همچنین از انعقاد قرارداد با ۲ هزار و ۵۰۰ مرکز صنفی برای ارائه تخفیف‌های ۳۰ تا ۵۰ درصدی، تسهیلات خرید اعتباری لوازم خانگی، سفر زیارتی مشهد، و بن‌های خرید گفت. در این راستا فروشگاه‌های مشارکت‌کننده نیز به عنوان «برند‌های دوستدار جوان» معرفی می‌شوند.

 

ازدواج موفق؛ نه به مصالحه بر سر جان‌مایه‌ها

 

زینب باقیات اصفهانی، دکترای جامعه‌شناسی و مشاور خانواده، در گفت‌و‌گو با ایکنا به موضوع معیار‌های غیرقابل مصالحه در ازدواج پرداخته است. او سه معیار اصلی را برمی‌شمارد؛ ارزش‌های بنیادین زندگی مانند نگاه به صداقت، تعهد، دین، تربیت فرزند، سلامت روان و ویژگی‌های شخصیتی پایدار مانند اعتیاد، خشونت، دروغ‌گویی مزمن و سبک زندگی و اهداف بلندمدت مانند نگاه به شغل، مهاجرت، ساده‌زیستی یا مصرف‌گرایی.

 

باقیات تأکید کرد: تفاوت در این سه حوزه برخلاف تفاوت در علایق یا مهارت‌ها، در درازمدت تنش‌زا باقی می‌ماند و قابل چشم‌پوشی نیست. وی همچنین بر لزوم تفکیک معیار واقعی از معیار اجتماعی هنگام تضاد با خانواده،  مشاوره پیش از ازدواج در میانه دوره آشنایی(پیش از نامزدی رسمی)، و اهمیت تشابه در ارزش‌ها و تکمیل‌کنندگی در مهارت‌ها تأکید دارد.

 

هشدارهای جمعیتی در صدر رویدادهای هفته پایانی اردیبهشت

 

باقیات سبک حل تعارض را مهم‌ترین عامل پیش‌بینی‌کننده موفقیت یا شکست ازدواج دانست و هشدار داد: ناسازگاری شدید در این حوزه، حتی با وجود معیار‌های ظاهری مناسب، می‌تواند پرهزینه و آسیب‌زا باشد.

 

متن کامل مصاحبه را اینجا بخوانید.

 

موانع فرزندآوری در ایران

 

پروین داداندیش، رئیس کارگروه خانواده، جمعیت و زنان شورای اجتماعی کشور در گفت‌و‌گو با ایکنا به موضوع سیاست‌های جمعیتی و اجرای قانون «جوانی جمعیت» پرداخت و از تأکید رهبر شهید بر جمعیت، تصویب ۷۲ تکلیف برای دستگاه‌ها، و تأثیر فرهنگ «دو فرزند کافی است» بر نهادینه‌شدن کاهش فرزندآوری گفت.

 

وی همچنین به موانع اجرایی مانند عدم تحقق کامل وام ازدواج و فرزندآوری، صف‌های طولانی بانکی، و تأثیر جنگ، تحریم و تورم بر تصمیم خانواده‌ها اشاره کرد و افزود: کارت مادر به عنوان اقدامی نو است و اثرات مثبت آن را خواهیم دید.

 

هشدارهای جمعیتی در صدر رویدادهای هفته پایانی اردیبهشت

 

داداندیش در ادامه بر تغییر گفتمان متناسب با نسل جوان،  نوآوری‌های اجتماعی، و مشارکت پدران در فرزندآوری تأکید کرد و عوامل فرهنگی را دست‌کم هم‌تراز مسائل اقتصادی دانست.

 

متن کامل مصاحبه را اینجا بخوانید.

 

کاهش جمعیت ایران را از صحنه سیاسی جهان حذف می‌کند

 

مرضیه وحید دستجردی، دبیر ستاد ملی جمعیت، در همایش ملی جمعیت با گرامیداشت روز ملی جمعیت در ۳۰ اردیبهشت که میراث رهبر شهید است، بر اهمیت سیاست‌های کلی جمعیت ایشان تأکید کرد و سپس وضعیت هشداردهنده جمعیتی ایران را تشریح کرد.

 

وی افزود: کاهش چشمگیر ازدواج به نصف نسبت به سال ۱۳۵۹، کاهش ولادت‌ها به ۸۹۲ هزار مورد در سال ۱۴۰۴ و افزایش نرخ سالمندی به حدی که تا سال ۱۴۳۰ حدود ۳۲ درصد جمعیت سالمند خواهند شد و ایران را به سالمندترین کشور منطقه تبدیل می‌کند.

 

هشدارهای جمعیتی در صدر رویدادهای هفته پایانی اردیبهشت

 

وحید دستجردی هشدار داد: با روند فعلی، در ۷۵ سال آینده جمعیت به ۳۱ میلیون نفر کاهش می‌یابد که تهدیدی برای حذف ایران از صحنه سیاسی جهان است.

 

وی بر لزوم اولویت دادن به فرزندان اول و دوم در توزیع مشوق‌ها، فرهنگ‌سازی از طریق هنر و رسانه، و رفع موانعی مانند نبود مهدکودک در محل کار و عدم اجرای صحیح مرخصی والدین تأکید کرد و نیز از اختصاص کارت امید مادر به ۶۱ هزار نوزاد تازه متولدشده با استقبال ۷۵ درصدی خبر داد.

 

نام‌گذاری بوستان ۱۳ هکتاری در تهران به نام شهدای مدرسه میناب

 

نشست خبری مشترک عبدالمطهر محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران و علی رمضانی، مدیرعامل باغ کتاب تهران با اصحاب رسانه دوشنبه، ۲۸ اردیبهشت‌ماه در محل مجموعه باغ کتاب تهران برگزار شد.

 

در این نشست، علی رمضانی، مدیرعامل باغ کتاب تهران، باغ کتاب را دارایی راهبردی و کم‌نظیر در جهان خواند که تلفیقی از فرهنگ، هنر، علم و فناوری، و فراغت است.

 

وی از رویداد «اردیبهشت کتاب» با استقبال گسترده خانواده‌ها خبر داد و به بخش‌های ویژه شامل کتاب‌های رهبر شهید، موضوعات روز، و کتاب‌های ترجمه‌شده به ۲۰ زبان اشاره کرد.  همچنین اختتامیه جایزه داستان کوتاه تهران با محوریت روایت‌های مردمی از جنگ ۱۲ روزه برگزار شد.

 

هشدارهای جمعیتی در صدر رویدادهای هفته پایانی اردیبهشت

 

عبدالمطهر محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران نیز از بازسازی ۵۱ هزار واحد مسکونی آسیب‌دیده، پرداخت ودیعه و کارت رفاه تا ۴۰۰ میلیون تومانی، ساماندهی دستفروشان، ادامه خدمات رایگان مترو و اتوبوس و نام‌گذاری بوستان ۱۳ هکتاری به نام «شهدای مدرسه میناب» همراه با احداث موزه جنگ خبر داد.

 

انسان در گردشگری معنوی درسی برای سیر انفسی می‌آموزد

 

پنجمین کنفرانس بین‌المللی «گردشگری و معنویت» چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ماه با حضور چهره‌های برجسته علمی ایرانی و خارجی در دانشگاه علم و فرهنگ آغاز شد.

 

 حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پیام ویدیویی به این کنفرانس گفت: گردشگری نوعی سیر آفاقی انسان است و اگر با سیر انفسی همراه شود، انسان می‌تواند از قلمرو مادیات به عرصه تجرد و معنویت و سپس به مراتب تعالی سفر کند و از این سیر آفاقی، درس بزرگی برای سیر انفسی خود بیاموزد.

 

سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پیامی گفت: سفر در بستر فرهنگ و حرکت از یک فرهنگ به‌سوی فرهنگ دیگری، نمونه‌ای از تجلی فرهنگ و یکی از مهمترین گمشده‌های جامعه انسانی در راستای تحقق ماهیت معنوی جهان امروز تلقی می‌شود.   

 

هشدارهای جمعیتی در صدر رویدادهای هفته پایانی اردیبهشت

 

ولی تیموری، مدیرکل مطالعات، آموزش و برنامه‌ریزی گردشگری وزارت میراث فرهنگی نیز بیان کرد: جامعه ما در شرایطی زندگی می‌کند که فشار‌های اقتصادی، کاهش نشاط اجتماعی و نگرانی‌های گوناگون بر روح و روان مردم تأثیر گذاشته است و در چنین وضعیتی، سخن گفتن از گردشگری معنوی نه یک موضوع حاشیه‌ای یا لوکس، بلکه پاسخی به یکی از نیاز‌های جدی جامعه ایرانی است.

 

محمدحسین ایمانی خوشخو، رئیس دانشگاه علم و فرهنگ نیز گفت: در شرایط کنونی، جنگ از طریق تکنولوژی خود را به خانه‌های مردم تحمیل کرده است و تبعات اقتصادی مستقیم و غیرمستقیم آن قابل انکار نیست و اگر به تاب‌آوری توجه نکنیم، ممکن است مجبور به پرداخت هزینه‌های بسیار سنگین‌تری شویم.

 

راه‌اندازی نخستین مرکز ملی آموزش‌های جهادی در کشور

 

محمد مدینه‌نگاه، مدیر حرکت‌های جهادی سازمان بسیج سازندگی در گفت‌و‌گو با ایکنا به موضوع راه‌اندازی نخستین مرکز ملی آموزش‌های جهادی در قم پرداخته است. اهداف مرکز شامل وحدت رویه در آموزش‌ها، پژوهش، مدیریت حرکت‌های جهادی، آموزش تعامل با روستاییان، و موضوعات تخصصی مانند اقتصاد مقاومتی، اشتغال، عمران و فعالیت‌های فرهنگی است.

 

هشدارهای جمعیتی در صدر رویدادهای هفته پایانی اردیبهشت

 

وی همچنین از سازماندهی گروه‌های جهادی در شرایط جنگ تحمیلی، بازسازی ۱۱ هزار واحد مسکونی در تهران، استقرار ۸ هزار موکب، و تأمین کاملاً مردمی هزینه‌ها بدون اتکا به منابع دولتی سخن گفته است.

 

متن مصاحبه را اینجا بخوانید.

 

همکاری جهاددانشگاهی در تحقق کلان پروژه اربعین تمدنی

 

اولین جلسه بررسی زمینه‌های همکاری جهاددانشگاهی و پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس در زمینه اجرای «کلان پروژه اربعین تمدنی» با حضور سرتیپ علی شمشیری، مشاور رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس؛ محمود علیگو، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی و جمعی از معاونان و مسئولان این دو نهاد یکشنبه ۲۷ اردیبهشت ماه در معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی برگزار شد.

 

در این نشست، عید شکری‌پور، مسئول کلان پروژه «اربعین تمدنی» از کلان‌پروژه «اربعین تمدنی» خبر داد: برای پر کردن خلأ نبود یک هماهنگ‌کننده ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی برای تحقق تمدن نوین اسلامی از طریق اربعین طراحی شده است.

 

وی بر لزوم شناساندن ظلم‌ستیزی امام حسین(ع) به مردم جهان و توجه به بیانیه گام دوم تأکید کرد.

 

هشدارهای جمعیتی در صدر رویدادهای هفته پایانی اردیبهشت

 

محمود علیگو، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، توانمندی‌هایی مانند افکارسنجی، انتشار کتاب، تولید فیلم، خبرگزاری‌های ایکنا، ایسنا و سیناپرس، و گروه آموزشی گردشگری زیارت را برای تحقق این پروژه برشمرد.

 

ابراهیم شیرعلی، رئیس ایسپا از نظرسنجی از زائران اربعین از سال ۱۳۹۳ خبر داد و اربعین را زیرساختی فرهنگی برای هویت جمعی فراملی دانست.

 

سرتیپ علی شمشیری نیز از برگزاری هشت نشست نظریه‌پردازی اربعین و آمادگی برای انعقاد تفاهم‌نامه با جهاددانشگاهی گفت.

 

 از مرمت ۲ همتی آثار آسیب‌دیده تا تأسیس موزه شهدای میناب

 

نشست خبری علی دارابی، قائم‌مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور یکشنبه ۲۷ اردیبهشت ماه به مناسبت روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی در سالن فجر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد.

 

در این نشست، علی دارابی، معاون میراث فرهنگی کشور، به وضعیت آثار تاریخی پس از جنگ رمضان اشاره کرد و گفت: ۱۴۹ اثر، ۵۴ موزه، ۷ بافت تاریخی و ۵ اثر ثبت‌شده در ۱۸ استان آسیب دیده‌اند که استان تهران با ۷۰ اثر بیشترین خسارت را داشته است.

 

هشدارهای جمعیتی در صدر رویدادهای هفته پایانی اردیبهشت

 

وی از مکاتبه با یونسکو و اعزام هیئت این نهاد به ایران پس از مهیا شدن شرایط امنیتی خبر داد و تأکید کرد: در سه جنگ تحمیلی، اسناد بالادستی میراث فرهنگی تصویب شده است. برآورد مرمت اضطراری آثار حدود ۲ همت(دو هزار میلیارد تومان) است. همچنین از راه‌اندازی بازدید مجازی موزه‌ها، ایجاد موزه شهدای میناب در کاخ موزه سعدآباد، و افزودن هزار نیروی جدید به یگان حفاظت خبر داد.

 

رسانه‌های ایران چگونه توانستند مرجعیت رسانه‌ای را کسب کنند

 

ظهیر احمدی، مدرس دانشگاه، پژوهشگر برتر کشوری و پژوهشگر ارشد ارتباطات و رسانه در گفت‌و‌گو با ایکنا در بخش نخست به مناسبت «روز جهانی ارتباطات و جامعه اطلاعاتی»، ضمن اشاره به فلسفه نامگذاری این روز بر اساس نقد انحصار رسانه‌ای جهان اول و گزارش شان مک‌برایده با عنوان «یک جهان، چندین صدا»، بر نقش رسانه در شرایط جنگی امروز ایران تأکید کرد.

 

وی افزود: براساس نظریه مسئولیت اجتماعی، رسانه‌های ایران با تکیه بر صداقت، سرعت عمل، واقع‌نمایی، و پاک‌بودن، توانسته‌اند مرجعیت رسانه‌ای کسب کنند؛ به‌گونه‌ای که طبق پژوهش‌ها، ۷۰ تا ۷۵ درصد مردم اولین رسانه خود را رسانه ملی معرفی کرده‌اند. همچنین رسانه‌های ایران به عنوان بخشی از «جبهه مقاومت» عمل می‌کنند و در برابر رسانه‌های جریان اصلی(مانند سی‌ان‌ان، بی‌بی‌سی) و بات‌های دشمن، از طریق افشای دروغ‌ها، تقویت سکو‌های داخلی، و دسترسی فعالان رسانه‌ای به اینترنت پرسرعت(حتی استارلینک با مجوز) به مقابله برمی‌خیزند.

 

هشدارهای جمعیتی در صدر رویدادهای هفته پایانی اردیبهشت

 

این  پژوهشگر ارشد ارتباطات و رسانه در بخش دوم گفت‌و‌گو با عنوان «اولویت راهبردی رسانه مرجع در جنگ ترکیبی» بر ضرورت حفظ مرجعیت رسانه‌ای در شرایط جنگی تأکید کرد و مهم‌ترین اولویت تاکتیکی، پیشدستی در روایت اول از طریق تشکیل و تقویت ستاد رسانه جنگ و معرفی سخنگوی رسمی برای نیرو‌های مسلح(مانند سردار ذوالفقاری) و عرصه دیپلماسی دانست.

 

وی تأکید کرد: برای خنثی‌سازی شایعات و جلوگیری از شتابزدگی یا انفعال، رسانه‌های ایرانی باید با صداقت، سرعت عمل، استفاده از کارشناسان معتبر نظامی و بازنشر گزارش‌های رسانه‌های غربی ضدجنگ(مانند سی‌ان‌ان) که دروغ‌های دشمن را افشا می‌کنند، عمل کنند. همچنین برای کاهش فرسایش روانی مخاطب، پخش طنز، سریال، و برنامه‌های متنوع در کنار اخبار سنگین جنگ ضروری است. در پایان، سه ضلع «میدان، خیابان، رسانه» با شعار «ایران، وطن، پیروزی» هم‌جهت عمل کرده‌اند و باید افسران جنگ نرم تجهیز و تقدیر شوند.

 

جبهه داخلی به روایت زنان

 

زهره باقریان، عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده در گفت‌و‌گو با ایکنا درباره نقش زنان در جنگ رمضان به عنوان پشتیبانی در خط مقدم اجتماعی تحلیل کرده است. زنان با حضور در تجمعات شبانه، مدیریت هیجان در خانواده، سازماندهی شبکه‌های غیررسمی، و تولید محتوای اصیل و مبتنی بر تجربه زیسته در فضای مجازی، توانستند امنیت روانی-اجتماعی جامعه را حفظ کرده و همبستگی ملی را تقویت کنند.

 

هشدارهای جمعیتی در صدر رویدادهای هفته پایانی اردیبهشت

 

وی افزود: کنش زنان فراتر از نقش حمایتی سنتی، نوعی کنش راهبردی برای تداوم انسجام اجتماعی و تبدیل اضطراب جمعی به کنش معنادار بود. برای آینده، تقویت شبکه‌های زنانه محله‌محور، آموزش سواد رسانه‌ای و مدیریت هیجان، و حمایت از تولید محتوای خلاق(طنز، پادکست، ویدیو‌های کوتاه) به عنوان الگو‌های جهاد تبیین ضروری است. زنان همچنین به عنوان مربیان هویت، می‌توانند روایت مقاومت را به سرمایه‌ای فرهنگی ماندگار برای نسل‌های بعد تبدیل کنند.

 

 متن کامل مصاحبه را اینجا بخوانید.

 

دستگیری ۲ عنصر نفوذی در تهران با پوشش خبرنگار

 

 فرماندهی انتظامی تهران بزرگ از شناسایی و دستگیری دو عنصر نفوذی خبر داد که با معرفی خود در پوشش خبرنگار، اقدام به فعالیت در مراکز حساس پایتخت می‌کردند.

 

براساس اعلام مرکز اطلاع‌رسانی پلیس پایتخت، مأموران پلیس اطلاعات فاتب با انجام اقدامات فنی و اطلاعاتی موفق به شناسایی و دستگیری این دو نفر شدند که در غرب و شمال تهران فعالیت داشته و با سوءاستفاده از پوشش رسانه‌ای به جمع‌آوری و ارسال اطلاعات طبقه‌بندی‌شده مرتبط با مراکز حیاتی و حساس نظامی و اطلاعاتی کشور به شبکه‌های معاند نظام مبادرت می‌کردند.

 

هشدارهای جمعیتی در صدر رویدادهای هفته پایانی اردیبهشت

 

تحقیقات اولیه حاکی از آن است که کانال ارتباطی امن این شبکه با اتاق عملیات خارج از کشور، از طریق اینترنت ماهواره‌ای و با بهره‌گیری از تجهیزات استارلینک برقرار بوده است. دستگاه گیرنده استارلینک این شبکه نیز در جریان عملیات کشف و ضبط شد.

انتهای پیام



منبع

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.